torsdag 29 november 2007

Första försöket gjort :o))

Idag vek jag ner översta delen på lådan för pojkarna har visat små tecken på att vilja se världen utanför lådan :o)) Eftersom jag gjorde detta fick jag också gå ner i källaren och hämta galler för att spärra av ut i hallen. Vill inte ha dom irrandes runt!

Här är Mango,Lime och Kumquat nu 3veckor och 3 dagar. Ser ni vad bedjande dom ser ut :o))
Mamma Blaizan verkar fatta vad som är på gång för hon la sig precis utanför lådan :o)) Jag har lagt en filt nedanför så att dom inte ska slå sig, jag vet jag är sjåpig!

Här är Mango på gång!!! Jag trodde faktiskt Kumquat skulle göra första försöket men han testade inte ens.
Hej lille vän! Vad gör du? Tycks Piri-Piri undra.
Är du smutsig? Behöver du tvättas?
Mango kom inte längre än så här, sedan trillade han tillbaka ner i lådan. Lime gjorde ett tappert försök men då hade Blaizan fattat vad som var på gång så hon drämde till honom mellan öronen så han trillade baklänges ner i lådan :o)) Under tiden så pratade hon med dom. Undra vad hon sa?


Man blir himla trött av att klättra!! Bäst att äta och sova lite :o) Mango ligger i mitten.

Julkalender!!

Det är bara att erkänna; jag ääääääääääskar paket och just nu har jag 48 små paket här hemma!!!! Jag är med i två julkalenderswappar på pyssel.net, och ville inte bara lägga alla paket i en hög utan jag gjorde en väggkalender :o)) Visst blev det fint!!
Jag har inget minne av att jag haft en sådan här kalender som barn men mamma säger att hon gjort en till mig och syrran, och hon borde ju veta :o))

Jag riktigt längar till den första december!

onsdag 28 november 2007

Pyssel hemma

Just nu blir det inte så mycket papperspyssel gjort men desto mer pyssel hemma. Vi har möblerat om i vardagsrummet, äntligen!! Palle har en svart stor hemsk 80-tals bokhylla med sig i hemmet. Den är verkligen fruktansvärd!! Det är glasdörrar och guld dekorationer *ryser* men man får ju jämka lite så att båda trivs :o)) Så nu har vi splittrat upp bokhyllans tre sektioner så den inte blir lika massiv. Det blev faktiskt riktigt bra!! Så att tom jag kan tänka mig låta bokhyllan gå från fruktansvärd till helt okej :o))
Efter vardagsrummet blev det sovrummets tur. Vi fick kistan över från v-rummet och den skulle då in i sovrummet. Så där fick jag ta bort en lådhurts och en bokhylla. Så nu kan man helt plötsligt andas i sovrummet igen :o))
Som pricken över i:et så bytte jag plats på kläder och linne, så allt blev så mycket bättre!!
Så nu har vi en massa kassar och möbler i hallen som ska ner i källaren. Vi slänger nämligen inget *stön* Palle älsklingen har aldrig lärt sig att slänga av sina hamstrande föräldrar :o)) så vårt källarförråd spricker snart. Här i Blekinge kallar man källarförrådet för handkammaren, innan jag fattade vad dom menade :o))

Kattbebbarna växer och frodas och går mot 500 grams gränsen med rasande fart! Undra var detta ska sluta med tanke på att dom bara är 3 veckor.

Hoppas ni alla får en bra dag!!

Kramissar

måndag 26 november 2007

Dom små växer så det knakar!

Dom små pojkarna är nu 20 dagar gamla och blir bara mysigare och mysigare! Nu har dom börjat leka så smått så nu är det nog bara en tidsfråga innan dom klättrar ur lådan :o))

Mango har börjat spinna så smått.

Lime är fortfarande minst och söt som socker :o))

Kumquat är fortfarande störst av pojkarna. Hans mage är så tjock och trind :o))

söndag 25 november 2007

Karlskronas lataste katt :o))

Timotej kvalar lätt in på den platsen! Nu lägger han sig i duschen och så sätter man på kranen och då är det bara att dricka :o)) Hans motto verkar vara: mesta möjliga utdelning genom minsta möjliga ansträgning :o))
Han är inte rädd för vatten i alla fall!

söndag 18 november 2007

Pysseldag + bebbar!

Idag har varit en bra dag! Jag har varit hos Lina och pysslat hela dagen. Jag fick gjort en hel del blomkort men har inte fotat ännu. Bilder kommer.

Däremot har jag plågat mina små pojkar :o)) Här ligger dom och sover så sött helt ovetandes om att dumma matte snart ska ta kort på dom.

Kumquat 12 dagar gillar INTE att bli fotograferad :o)) Han är störst och har så varit ändå sedan födseln, han har även öppnat ögonen mest.

Mango 12 dagar gillar inte denna omilda behandling han heller, han är näst störst och den som öppnat ögonen minst
Lime 12 dagar har öppnat ena ögat ganska mycket men bara lite på det andra. Han är minst av bröderna.

Nu har mamma Blaizan kommit till brödernas räddning och lugnet är återställt!

tisdag 13 november 2007

Bebbarna igen :o))

Dumma matte släpp ner mig!!!! Mango 7 dagar gammal protesterar vilt emot att bli tagen ur lådan :o)) Mango är brun.
Ett inte så bra kort på Kumquat som är blå.

Ett ännu sämre kort på Lime som också är blå.
Sötnos!!

Alla tre bebbarna gosar med mamma :o))

Mamma Blaizan får också vara med på ett hörn!

Det är inte lätt att leka mästerfotograf med tre sprattlande bebisar inte!

söndag 11 november 2007

Julkort

Igår satt jag och riktigt kände hur julglädjen började infinna sig :o)) Jag vet att jag är tidig men i år ser jag verkligen framemot julen!! Jag drack glögg, åt pepparkakor och lyssnade på julmusik. Så fick jag gjort lite julkort!

Dom nya julhÄnglarna är bara helt underbara!!!
Så här blev baksidan
Här har jag skrivt God Jul med mina magnetstämplar, men jag ör inte människa till att få det rakt :o( Palle försöker övertyga mig om att det finns en viss charm när det är snett och vint, han lyckas sådär :o))
Baksidan på detta kort

Mer hÄnglar! Gillar både säcken och tösen skarpt!

Jag säger bara filtband *I lööööve it* Tycker det blir kanon snyggt!

fredag 9 november 2007

Många bebisbilder blir det :o))

Lite bilder fick jag idag! Fast jag vet inte riktigt vem som är vem om jag inte tittar på nagellacket jag målat dom med :o)) Men dom små gossarna är ju bara tre dagar.

Detta är Mango och jag tror att han är brun colourpoint. Han är mörkast av dom under tassarna

Söt bebis!! Fast jag vet inte vem det är *rodnar*

Lite dålig bild men den var ju så söööööt!! Det är mysigt att ligga hos mamma!

I mitten med den röda höger tassen är Lime, han och Kumquat är nog blåa colourpoint

Imorgon när Palle är hemma ska vi kolla lite bättre på färgerna. Det är alltid lättare att vara två! För dessa små på tre dagar är som raketer när man tar dom från Blaizan, dom vill ju ha tutte!!!


torsdag 8 november 2007

Nu börjar vi få färg!

Nu är bebbarna 2 dagar gamla och börjar redan färga ut på öron och nosspegel. Jag har ingen aning om vilka färger det blir men tycker att en är lite ljusare än övriga två. Så kanske är det två bruna och en blå?
Alla tre har ökat ca 20 gram i vikt. Dom är starka och tar för sig :o)) Det är verkligen catfight om dom bästa tuttarna mitt på magen :o)) Blaizan mår bra och har bara minskat 4 hg i vikt, så nu är det "bara" 1.1 kg som ska bort innan hon är där hon var innan hon blev dräktig :o)) Har aldrig haft en katt som ökat så mycket i vikt och sedan bara haft tre bebbar!
Ska se om jag kan ta några kort i dag.

tisdag 6 november 2007

Vi har fått namn :o))

Detta ska bli den Exotiska fruktkullen :o)) så nu är dom tre små pojkarna namngivna, jag tror nämligen att det är tre killar, men någon kanske byter kön :o)) Så här kommer fullständiga namn:
S*Pysslingens Kumquat
S*Pysslingens Lime
S*Pysslingens Mango

Blaizan börjar få kläm på det hela nu och sköter om dom små på bästa sätt!

Tack för alla undrbara kommentarer jag fått!!

Kramar från en trött matte :o))

Nu har dom kommit!!!

Äntligen är väntan över :o)) 3 fina bebisar blev det! Kön har jag inte kollat upp än. Hon är otroligt beskyddande så jag har nöjt mig med att väga dom. 1:an vägde 104 gram, 2:an vägde 83 gram och 3:an vägde 94 gram så det får jag vara nöjd med!
Det hela började igår vid 12-tiden, då började hon påkalla min uppmärksamhet och ville inte vara ensam. Så höll vi på hela dagen tills jag gick och la mig vid 23-tiden. Starx efter hämtade hon mig men det var falskt alarm. Men vid 02:30 så kom hon och la sig i sängen. Vid 03:00 kände jag att det var fuktigt i sängen så då bar vi ut henne till lådan. 04:00 föddes nr 1, 04:20 nr 2 och 04:50 nr 3. När 3:an kom var hon mycket trött och orkade inte navla av ordentligt så det fick jag göra. Jag spritade av händerna och sågade av navelsträngen med naglarna. det blödde inget men jag klämde en stund för säkerhets skull.
Nu ligger alla 4 lugnt och tar igen sig.
Dom andra katterna var mycket nyfikna och följde det hela med spänning :o))

måndag 5 november 2007

Denna väntan....

Jag avskyr att vänta! Hela dagen har Blaizan varit orolig och jamat och haft sig. Jag ska helst vara i köket där bolådan står. Annars blir hon orolig. Men inga bebbar ännu! Men det känns som om dom kommer inom ett dygn, alltid något :o))

Blaizan kollar in lådan

Och även knatar runt lite i den :o))

söndag 4 november 2007

Pysselträff :o))

Idag har Lina varit här och vi har pysslat och tjötat i massor :o)) Jag fick gjort 4 julkort på hela tiden så det får man väl se som en massa :o))

Denna stämpeln är bra, passar både på julkort och på typ grattiskort.

Ett enkelt God Jul

Blev totalt kär i denna tomte. Köpte papper i ett set så det fanns denna tagen + ett stort papper, hade gärna haft fler!

Så här blev det med det stora pappret.

Här har jag lekt och haft roligt!! Mina nya dabbers kom till användning. Det är jätte roligt att göra egen bakgrund. Stämpel från Pink Cat studio och rub-ons från The Nooks november paket.

Det sista farsdagskortet för i år, tror jag iaf :o)

lördag 3 november 2007

Mer farsdagskort!

Nu är alla farsdagskorten klara för i år! 6 blomkort kompleterar samlingen

torsdag 1 november 2007

Farsdags kort

Det är ju farsdag snart så då fick det bli några sådan kort. Det mönstrade pappret har jag gjort själv genom att stämpla sågen fler ggr och sedan måla med torrchalks. Skylten stämplade jag först och sedan kladdade jag med dabbern över. Tvärtom vatr ingen bra idé för stämplefärgen ville inte torka.

Detta kortet blev jag mycket nöjd med! Det ska nog svärfar få, Palle fick välja :o))

Ett julkort med stämpel från Pink Cat Studio. Visst är den helt ljuvlig!! Jag retar mig på att jag stämplade Christmas runt om, tycker det förstör lite :o(

Baksidan blev så här

Herr och Fru Ragdoll :o))

Så här hittar man Timotej och Blaizan allt som oftast :o)) Dom ligger och gosar och tvättar varandra.