söndag 30 mars 2008

2 beställningar + en söt kille :o))

Jag har fått en underbar bild på "lille" Angus som nu är drygt 2 år. Han är från vår första kull och lever som en glad kastrat hos Ann på S*Simbatau . Han har fått många fina kattungar, tror det är 12 killar och en tös. Ingen rättvis könsfördelning här inte *skratt* En av hans pojkar blev Best In Show i Stenkullen för ett år sedan. Typiskt nog så var vi bara med på lördagen och han fick BIS på söndag. Oj vad stolt jag var över "barnbarnet" då! Angus är efter Busan, Pyrets syster som lämnade oss för snart 2 år sedan. Jag saknar henne ibland.


En beställning till ett par som båda fyllde 40 år och firade ihop

Ytterligare en beställning. Det är så himla roligt när jag får beställningar. Blir stolt som höna då med !

fredag 28 mars 2008

Stolt som en höna :o))

Som kvinna kan jag ju inte vara tupp så då får det bli höna :o))
Idag har jag sålt 17 kort till Turistbyrån *hoppar & skuttar* och fått en beställning på 4 till!!!! Det roligaste är att dom frågat mig om dom får köpa kort av mig. Och inte att jag bett att få sälja.
Så nu kan det liksom bara bli en bra helg *ler*

Sov gott!

torsdag 27 mars 2008

Boktest

Jag hittade detta testet hos Samara, och tyvärr så stämmer det nog :o( Jag läser aldrig numera. Innan jag flyttade till Karlskrona så läste jag jämt! Hade alltid en bok på gång och när jag pluggade och inte orkade läsa så hade jag abstinens och mådde inte bra. I år har tex inte läst en enda bok!! Får nog försöka ändra det hela.

torsdag 20 mars 2008

Delad andra plats!

Kan man säga att jag kom på :o)) Jag var ju med och tävlade på Simsalabim, vår pysselaffär. Det var ca 12 bidrag och dom plockade ut 4 av dom som dom tyckte kunnde vinna. Mitt bidrag var ett av dom 4!!! Sedan lottade dom och ett kanon fint bidrag vann. Så därför tycker jag att jag kom på delad andra plats. Så nära vinst har jag aldrig varit med något av mina alster. Så jag är himla stolt!!!!

Tror ni inte att jag vaknade i svinottan i morse också *suck* så nu får jag snart lägga mig. Jag är helt borta som människa och person :o))
Påskpresnterna uppskattades, så det var roligt. Fläskbiten fick alla att brista ut i skratt :o)) Palles kusin May-Linn fick en penna, linjal, suddi och en pennvässare. Hon tyckte det passade bra eftersom hon nu scrappade lite :o)) Hon är 7 år och hennes kompis mamma scrappar tydligen mycket så hon får väl vara med lite. Hon hade fått en kit från Netto som innehåller lite smått och gott. Tänkte jag skulle se om inte jag kunde plocka ihop lite små saker till henne.
Där hon bor i Norge har dom en kombinerad scrap och sybehörsaffär, jag handlade där i sommras och dom hade riktigt bra priser. Hoppas att det blir ett intresse som utvecklas!

Puss, kram och kill i håret som jag alltid sa och gjorde som barn :o))

onsdag 19 mars 2008

Trött!!

Fy vad jag är trött idag! Tre dagar i rad nu har jag vaknat 4.30!!! Och kan inte somna om!! Hemskt är det. Vi har börjat att lägga oss lite tidigare vid 22.15 istället för 22.30-23.00 eftersom vi är så trötta när klockan ringer 5.30 men detta är ju helt hemskt! När jag vakanar behöver jag gå på toa och sedan så har jag ett hååååååååååååål i magen, dvs är hungrig :o)) Och är jag hungrig kan jag inte somna om, så jag brukar ta lite fil eller något. Men det hjälper ju inte *prutt* så nu är jag ju hur trött som helst!! Och jag har mycket att göra idag!
Städa inför påsk, göra påsk kort eftersom dom jag gjort redan är sålda *jippie* specialkort brukar inte gå så bra.
Jag gör en låda till Palles kusin från Norge som ska bli ett påskägg. Hon ska få lite små saker och en dvd film. Hennes föräldrar ska få rimmat fläsk *skrattar* det finns inte i Norge så det är väl en perfekt påskpresent!

Ha en skön dag i dag!!

tisdag 18 mars 2008

Söta Timotej

Man kan tro att jag bara har en katt men jag har ju faktiskt fyra! Däremot är Timotej väldigt "mammig" och därför får man många bra kort på honom.

Hjärtan i långa banor! Jag har glittrat det röda hjärtat för effektens skull
Mina nya stämplar; blomkrukorna. Känns som att dom är väldigt användbara
Och så min älskade groda med tillhörande grön text

söndag 16 mars 2008

Stor pysselträff!!

Igår var jag på stor pysselträff i Bräkne-Hoby. Jag åkte med Lina och Anne. Jag fick inte gjort så mycket under dom 8 timmar som vi var där. Bara dessa 4 korten, inte likt mig! Tjejerna som höll i träffen ska ha en stor eloge! Det var förmiddagsfika med macka, godis och läsk fanns framme under hela dagen. Efter lunch som vi åt på den lokala pizzerian fanns det kladdkaka och andra goda kakor. När vi åkte vid 19.00 så dukade dom upp kvällsfika. Så ingen behövde gå hungrig :o)) Vi åkte ganska tidigt, vilket iof var ganska skönt, pga att Lina är melodifestivalnörd. Fast jag ska erkänna att jag är lika mycket nörd jag *skratt*
Lanstoken var där med sin butik och hon sålde fantastiskt billig dubbelhäftande tejp, 50 meter för 35 kr , jag betalar 29 kr för 18 meter i vanliga fall så jag köpte tre rullar!! Bästa att bunkra liksom :o) Jag köpte även lite papper och brads.
Det fanns ett loppisbord och där fick jag sålt en del av det jag hade med mig. Jag köpte också :o) Lådor från Biltema med många fack för 5 kr stycket så jag köpte två! Det slank även ner lite mönstrade papper. Så det var en kanon dag måste jag säga!!

Mina nya solrosor från hÄnglar & stÄnglar på ett gult somrigt kort

Kramar är bra att ge bort :o)

Ett enkelt grattis kort

Och ett kort utan text. Då kan man ju ha det till vad man vill!

fredag 14 mars 2008

Pysselhjälp :o))

Det kan vara svårt att göra fina kort när man har två hjälpredor med på bordet :0)) Det är då fina bubbisen Timotej med sin ömma moder Pyret.

torsdag 13 mars 2008

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Dolores att svara på några frågor.

1. Gör du kort eller scrappar? Jag gör i princip bara kort men har gjort en och annan LO också
2. Favorit färg som du gärna använder? Rosa ochgrönt använder jag väldigt mycket just nu.
3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan? Just nu använder jag alfabetstickers väldigt mycket. Sedan har jag nästan alltid blommor med också :o)
4. Vilket är ditt bästa köp? Utan tvekan cuttlebuggen !!!
5. Finns det något du ångrar att du köpt? En del stämplar undrar jag varför jag köpt...
6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst? Om jag scrappar blir det sambon eller katterna. Just nu älskar jag Penny Blacks stämplar
7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Scrapbooking m.m. fast jag inte tycker den är prisvärd :o)
8. Favorit pysselblogg du brukar besöka? Det finns för många för att kunna räkna upp alla :0)
9. Vad/vem inspireras du av? Svårt att säga någon specifik person. Allt inspirerar!
10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för. Vad skulle du köpa då? Alfabetet Abigal från QK!!!!!

Jag skickar utmaningen vidare till Samara och Lina.

onsdag 12 mars 2008

Kort, bara en massa kort :o))

Igår hade jag en bra pysseldag! Fick gjort en massa kort :o) Först en bild på min nya väska som jag ska ha på bordet. Det finns mycket större varianter som jag hellre hade velat ha men dom får inte plats på mitt bord. Så därför fick det bli en lite grön söt väska! Pyret var tvungen att lukta lite på det nya :o))

Påsk blomkort. På dom dubbla har jag stämplat med snapstamps runt om, på dom enkla har jag skrivit med "touch" 3D färg så att bokstäverna sticker upp.

Penny Black kotte som är så söt!!

Ytterligre en Penny Black stämpel, en liten gottegris :o)

Det här kortet blev jag extra nöjd med! Blomman bakom har jag duttat lite med lila stämpelfärg. Det gråa gjorde sig verkligen mot det lila.

En ny stämpel köpt på Stämpelgården, dom har en massa av dessa sötnosarna!

The groda is back *skratt* Tycker den är så himla härlig!!
Tycker det blev så himla snyggt med glitterlim på hjärtana. Hela kortet är snyggt tycker jag :o)

Bruna thickers är nytt för mig men det blev riktigt bra!
Älskar denna stämpeln. Den är så himla söt!

tisdag 11 mars 2008

Men han är ju en ragdoll!!

Ibland blir jag så trött på Timotej!! Han klagar på att det är tråkigt och tycker nog att vi ska leka lite. Klagomålen bestär i ynkliga jamanden :o))
Så då leker vi, MEN det är ju jobbigt att röra på sig! Så han ligger på sidan och slår lite med en tassen på snöret. Om man blir för närgången dvs vill att han ska springa lite så går han därifrån och ser förnärmad ut :o))
Alltså latare katt får man leta efter! Som ni sett på tidigare bilder så ligger han och dricker både vid fontänen och i duschen. Leka är ju iof roligt men ack så jobbigt :o)) Man ska vara stolt om man får igång honom!!

Men, han är ju en ragdoll :o)

måndag 10 mars 2008

Sjukt var det här!

Influensan håller sambon i järngrepp. Han var inne några timmar på jobbet i morse men fick gå till doktorn och sedan blev han sjukskriven tills på onsdag. Så torsdag och fredag ska han jobba. Så nu hostar vi i kapp på nätterna :o) Hoppas att han blir frisk snart så att allt återgår till det normala!

Förberedelser kan vara roliga, men också väldigt tråkiga *suck* Mina förberedelser tillhör tyvärr den senare kategorin, att måla och klippa stämpelmotiv...... Det tar liksom aldrig slut *dubbelsuck* Jag överdriver inte när jag säger att jag dom senaste dagarna målat och klippt till 50-60 motiv! Som tur är så målar jag numer med ProMaker pennor, typ tuschpennor, istället för distresser, vattenfärger, vilket går betydligt fortare och är betydligt roligare! Varför gör jag då så jädrans många kanske ni undrar? Jo jag ska iväg och pyssla och vill inte slösa tid på att måla. Samtidigt vill jag ha lite att välja på :o))

Jag fick en bild på Ralf, Mango, han har växt enormt och är hur stilig som helst. Busig som få och charmar byxorna av dom flesta :o))
Jag vet inte om jag berättat att Timotej blivit morfar? I slutet på februari blev hans första dotter Zingoalla mamma till fem! Inte illa :o)) Det är roligt när avkommorna går vidare i avel!

Nä nu ska jag måla dom sista fem motiven för denna gången!

fredag 7 mars 2008

Så var det mer kort :o)

Detta kortet är jag så nöjd med!!! Och nej jag vet inte vad jante är för något :o)). Kortstommen är Bazillbling, grodan är stickers från Penny Black, blommor från Prima som är glittrade med stickles. Grattis är skrivet med skumgummibokstäver. Ja jag är så nöjd!!

Kram kan vara roligt att ge bort ibland!

Lägg märke til tassbradsen på sidorna om Grattis! Dom är såååååå fina!

Det blir ofta så otroligt effektfullt att jobba enbart i grå färger, och bara lite rött som pricken över i, som grädde på moset och alla andra bra ordspråk man kan använda här :o))

Bokstäverna är självhäftande velour. Fast klistret var så dåligt att jag fick limma dom :o(
Jag är ganska dålig på att använda garn och band men lyckas ibland :o)) Här har det blivit gräs med blommor *stolt*

Dessa alfabetsstickers fick jag av Lina när jag fyllde år men har inte vetat när jag ska använda dom. Men här satt dom som en smäck! Lagom glitter till blinget!
Beställnings kort till min moster. Grattis på födelsedagen!

Det var allt från Pysslingens korteria! Ha en skön helg!

onsdag 5 mars 2008

Kort + CC bidrag

Det har blivit en del kort gjorda den sista tiden :o)) Dett finns en ny sida Kortskissen
där jag hittade denna skissen. Många band för att vara mig.
Kattkort, det är stickers från Penny Black. Blommorna är chipboard blommor från Panduro

Ett kort i samma stil men inte samma färg

Detta kort är jag mycket nöjd med! Många olika papper och blommor och fina färger :o))
Band under figurerna, försöker få in band på mina kort. Jag har så mycket band så att jag druknar idom :o))

I helgen var det Cyber Crop på Hobby Huset. Jag deltig med en LO och 5 kort.
Lo:n var denna på Piri-Piri "Liten blir Stor" Jag är allt annat än nöjd *suck* Ibland blir det så bra och ibland blir det bara plotter som nu
Påsk kort gjord efter en skiss.

Ett påsk kort som piggar upp

Här skulle man använda tre olika stämplar och det skulle även stå Hipp Hipp Hurra på kortet. Så här blev det.

Min tolkning av "gör ett kort i vårfärger"
Här var utmaningen två olika stämplar + band.


Nu äntligen börjar jag blir frisk!! Jag hostar fortfarande och är lite hes men är helt klart på bättringsvägen!!

lördag 1 mars 2008

Påsk kort

Här är dom påsk kort som jag gjort till släkten. Ganska påskiga :o))
Nu är det 5 dagar sedan jag insjuknade i denna hemska förkylning som jag tror är influensan, inte ett tecken till förbättring och då har jag varit mycket lugnare än någon gång innan! I vanliga fall så fixar och donar jag ju ändå men denna gången är jag verkligen helt däckad. Jag vill bli frisk nu!!