tisdag 31 mars 2009

Lite sytt!

Symaskinen har fått jobba lite och denna tröjan ska till en kille i Göteborg. Alltid roligt att få beställningar :o)) Jag hade tur att få köpa en meter av detta tyg av en vännina. Denna färgen finns inte längre. Tröjan är i storlek 122

En liten söt tunika i storlek 68. Denna färgkombinationen finns att köpa hos Jnydesign. Är du intresserad av att köpa tunikan finns den hos Pysslingens Butik


Ha en skön dag i vårsolen!!!

söndag 29 mars 2009

Hur man kan göra en insats!

Jag skänker inte pengar till någon speciell organisation. Men jag skänker loppispsylar till Pingstkyrkan och till Röda Korset. Jag handlar även där. Jag försöker också löpa fairtrade via Svenska Kyrkan.
Men nu har jag hittat ett projekt där jag varje månad ska skänka en slant! Emelie är 21 år och stödjer ett barnhem i Ghana. Barnhemmet drivs av två bröder som även de varit barnhemsbarn. Här kan du läsa mer om Emelie. För 37 kr per barn/år kan man få en hälsoförsäkring = med en grundlig hälsoundersökning, id-kort och medicin.
Så även om man har små medel kan man hjälpa mycket!!

Gå in och läs om Emelie! Hon ska snart åka ner igen!

onsdag 25 mars 2009

Nya barnkläder

Det är ju så fantastiskt roligt att sy barnkläder! Detta tyget är nu slut men visst är det fint!

Tunika storlek 86
Byxa storlek 62
Är du intresserad av att köpa kläderna kan du göra det HÄR

En uppsats om kor!

Den här historien har valsat runt lite men den är så bra så jag visar den igen :o))

Faktauppsats om ko, skrivet av en mellanstadieelev :-)

Historian om Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever oftapå landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främresidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.
Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bortflugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.
Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blirmjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
Kon har fyrafötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!

tisdag 24 mars 2009

Varför har man katt?

Ja ibland ställer jag mig frågan varför jag har fyra lurviga vänner :o)) Det uppenbara är ju att dom är helt ljuvlig *älskar* Men ibland så vill man göra saker och då funkar det inte riktigt pga att jag har katt. Framförallt tänker jag på vissa inredningsdetaljer.

Om det har päls eller fjädrar äter Timotej upp det utan pardon! Sedan blir han sjuk i flera dagar tills han spyr upp allt. Alltså inga pälsmöss och inga rosa flamingos *fnissar lite*

Piri-Piri och Blaizan delar korg på klösträdet

Köper jag blommor eller något som växer så tänker Pyret "nya grönsaker" Den dåliga kattmamman lärde Timotej och hans systrar hur man tog sig upp på pottskåpet så att de kunde käka upp min blomma! Fast lite söta var de när de kravlade sig upp :o))

Pyret är inte så oskyldig som hon ser ut!

Timotej älskar även toapapper, servetter och pappersnäsdukar *suck* Toapappret hänger på väggen. När Blaizan var bebis lärde han henne hur man gör sönder en toarulle. Han stod på golvet och hon på hinken med sand så krafsade de!
Han vet att jag har en näsduk under huvudkudden. Om jag inte vaknar så letar han efter den! Då vaknar matte *jippie* han tom stjäl dom ur min ficka! Han leker och äter upp dom ibland, då spyr han "paketerat och klart" dvs vitt!

Låt dig inte luras av de oskyldiga blå!

Piri-Piri äter gärna och blir klappad samtidigt. Att äta gräs och få gos samtidigt är även det en upplevelse som heter duga :o))

Har man tur får man söta kattbebbar det är en fördel med katter!! Fast då är det ju bra om de är fertila och inte kastrater som alla mina fyra :o))
Mango har somnat i min sko

Nej utan mina lurventussar skulle jag inte vilja vara! Inte ens när Timotej sparkar på mig för att jag tar för stor plats i kökssoffan när jag syr och han bara vill sova :o))

måndag 23 mars 2009

VINNARE i marsutmaningen!!!

Nu har jag dragit en vinnare av Ugglis Star! Ja la lappar i en korg och drog ett namn......trumvirvel......vinnare blev OLELSI!!!! Om du mailar din adress till mig så kommer Star flygandes :o))

Tack till alla som ville vara med i min tävling!! Verkligen jätte roligt att så många ville vara med. Om man vill köa en Ugglis så finns dom här Fler är på gång!
Ha en bra dag!

lördag 21 mars 2009

Ta chansen och vinn!!

Ta chansen och tävla om Ugglisen Star! Tävlingen går ut imorgon söndag 22/3 och inte den 20/3 som jag skrivit tidigare. Tack för påpekandet!!
http://henriettaspyssel.blogspot.com/2009/03/marsutmaningen-utlottning.html

Våren är här nu!!

Idag blåser det ljumma vindar över Karlskrona! Solen skiner från en klarblå himmel och det är skönt!! Vi har varit ute och njutit av vädret och nu ska jag sy och sambon banka ner monster på WOW :o))

Några påskkort har fått gjort. Det får bli några till innan jag är klar. Imorgon ska jag leverera till Turistbyrån och Blomsteraffären.

Mycket färg och mycket av allt!!
Ett lite enklare kort.
Fjädrar hör ju påsken till.

Hoppas att ni har en skön lördag!

fredag 20 mars 2009

Fiiiiina tavlor!!!!

För ett tag sedan så bytte jag ju en Uggla mot en tavla med Lisa på Pink Friday Den + två små kort har stått i bokhyllan i väntan på ramar. Men idag tröttnade jag på att vänta och gjorde egna ramar!! Jag tog helt sonika papper och klippte till i remsor och la runt tavlan och korten. Det betyder att när jag köpt ramar så bara tar jag bort pappret och tavlan är oskadd!

Så här blev det!
Närbild
Brevid monitorn så har jag en liten avställningsplats och där har jag mina tuttar :o)) Ja inte direkt mina men mina virkade bröstvårtor som snälla Krimskrams gjort åt mig. Jag fullkomligt älskar dom och har dom i en fin skål brevid mig. Jag hittade en bild bröstbroscher som såldes för Rosa Bandet i England och blev genast kär :o))

Du glömmer väl inte att tävla!

onsdag 18 mars 2009

Lite nytt

Det har blivit lite gjort här idag. Detta kort är ett beställningskort som nu är skickat till sin mottagare som jag hoppas ska gilla kortet.
Ett par muddisar i storlek 86 blev det också. Så nu ska jag sy en tunika i samma tyg. Tyvärr blir det nog lite mycket med ett helt set i blommorna :o)) Men man kan ju ha dom var för sig!
Byxorna finns att köpa här!

Strålande sol och storm....

Visst är det hopplöst! Solen skiner från en klarblå himmel och stormen viner i träden :o( Katterna fick lov att gå ut en stund på balkongen, det är ju kallt ju, och hopplös Blaizan ska ju gnugga in halva golvet i pälsen *mutter* Vi bor överst och vårt balkonggolv är så smutsigt! Det är mycket skit som faller ner. Och hon älskar att leka säl på golvet. Hon går ner med skuldran först och riktigt gnuggar in skiten :o)) Så nu är hon kammad och fin!

Som en del i Marsutmaningen fick jag gjort dessa
muddbyxor i storlek 116
och en tröja i storlek 122
Båda är till salu i Pysslingens Butik

Det är riktigt tillfredsställande att se hur tyghögen minskar!! Idag ska jag försöka hinna sy en dräkt, tunika & byxa, i detta tyg till vänster som jag köpte i Göteborg. Jag jobbar i eftermiddag, lite längre än igår blir det allt :o))
Glöm inte tävla om Ugglisen Star även det ingår i Marsutmaningen!!

tisdag 17 mars 2009

Ett etui till

Har sytt ett etui till. Det är ju alltid roligt att kunna välja :o)) Om du vill köpa etuiet hittar du info här
Inuti

Idag är en trött dag *gäsp* sov dåligt och vaknade ofta *suck* Jobbade en kortis på morgonen, vi skulle bara till vårdcentralen och ta prover och det tog bara 30 min. Jag jobbar som ledsagare och ibland blir det korta pass :o))
Jag har handlat lite, dammsugit jobbigt med 4 långhårskatter! Det är liksom massor av hår överallt!! Blaizan är dödsförskräckt för snabeldraken, Piri-Piri otroligt nyfiken och kommer den för nära så slår hon på den :o)) Timotej gillar den inte men ibland bryr han sig inte och då får man putta honom framför. Pyret ser den som en pestråtta som stör hennes cirklar, så hon blänger mest, och givetvis får den sig ett bank eller två om den är för närgången :o))
Sedan har jag sytt etuiet ovan. Känner mig både seg och lat :o)) men har nog gjort lite ändå!
Kycklingwok blir det till middag och jag ska försöka sy ett par byxor. Hoppas att jag inte somnar vid spisen eller symaskinen :o))

måndag 16 mars 2009

Nåletui

Idag har jag sytt ett nåletui efter mönster ur Tildas hus av Tone Finnanger. Etuiet är sytt i Tilda tyger och tyget ska vara svagt mintgrönt även om det inte syns så väl.

Nåletui 8 x 9 cm

Inuti finns det plats för många nålar

Baksidan ser ut så här!
Vill du ha ett eget nåletui kan du köpa det i Pysslingens butik

Källarfynden!

Nu har jag tagit lite bilder på mina fynd från källaren. Att jag hade glömt bort dom?

Keramikburkarna med text på har nu fått bosätta sig över spisen.
Dessa söta små kryddpepparburkar har stått framme hela tiden.
Palles farmors gamla skålar fick flytta upp.
Min fina ljuskrona i trä. Undra var vi ska ha den?
Potta från Kockums och en fin kakaoburk!

Det är så roligt att förnya lite, även om det är med gamla glömda saker :o))

söndag 15 mars 2009

Min bara min!!!

Idag har jag sytt en Ugglis som bara är till mig! Jag fullkomligt älskar tyget som jag sytt i!! Det är ett tyg som jag haft säkert mer än 10 år och jag vet inte riktigt vad det kommer ifrån. Från början är det en damklänning i storlek mini :o)) dvs 36 eller något sådant. Jag ville sy något i detta ljuvliga tyg och tror att jag gjorde någon form av väska som inte blev snygg :o)) Som tur var hade jag inte klippt fram utan bak! För sedan så fick klänningen pryda mig rumsvägg i Göteborg! Sambon var ju liksom inte till sig över detta så när vi flyttade ihop plockade jag ner klänningen och tänkte sy en kattsäck av den. Det blev inte så utan den lilla bit som jag hade kvar fick bli en Ugglis istället. Tyvärr har jag mitt stora pucko slängt resterna av klänningen så detta är det enda som finns kvar *snyft*
Så skulle någon ha en bit av detta tyg så byter jag gärna till mig det!!Eller helt enkelt köper :o))

Ugglisen Gullefjun :o))

Ni glömmer väl inte att ni kan vinna er egen Ugglis Star???

lördag 14 mars 2009

Vilken härlig dag!!

Vilken dag vi har haft! Den bästa på länge!!
Vi vaknade hyfsat tidigt, innan klockan, och mös lite. Sedan frukost och Palle besiktigade bilen som gick felfri igenom *hurra*
Sedan fikade vi på gott kaffe, tog en sväng på torget. Vi bor så centralt att vi har ca 200 m upp till torget :o)) Kollade lite och handlade sedan till kvällens tacco.

När vi kom hem så kilade vi ner i källaren för att göra ett snabbt röj. Vi städade hälften i somras och slängde och skänkte massor!! Men nu gick vi igenom en del kartonger. Inte visste jag att jag hade så många käcka saker :o)) Det är ju 5 år sedan jag flyttade till Karlskrona och så länge har mina fina keramikburkar legat undan stoppade. Jag ska fota imorgon.

Sedan kom svärföräldrarna och jag hade bakat äpplekaka på sommarfrukten som jag frös in! De hade bakelse med sig så mycket gott blev det!
Helt plötsligt så hoppar Timotej upp på fönsterbrädan och lägger huvudet på "farfars" arm. Att jag inte dog så sött!! Tyvärr blev bilderna inte så bra men lite ser man.

När svärisarna gått så blev det lite papperspyssel. Inte mindre än 5 påskkort fick jag gjort!! Det kändes bra!





Vid 7 tiden så fixade vi ordning taccos som vi åt till melodifestivalen! Rätt låt vann tycker vi och nu är denna härliga dag snart slut.
Puss och godnatt!!

fredag 13 mars 2009

Jag har en plan.....

Jag ska vara lite smart, helt enkelt använda min kvinnliga list lite mer än vanligt!!! Det ska vara slut på Miss nice girl....

Så här är det:
Jag älskar färg! Orange, klara härliga mustiga färger! Samtidigt gillar jag det något avskalade. Jag har en tendens att få panik när det är för mycket saker omkring mig, när det blir mycket pryttlar och jag inte kan stänga mina skåp. Då ger jag bort och ställer ner i källaren. Jag ångrar mig mycket sällan! Men nu ångrar jag att jag gav bort en sak, men det kommer jag aldrig erkänna för någon!

Min sambo däremot brukar jag anklaga för att vara fast i 80-talet. Han fullkomligt ÄLSKAR sin stora svarat bokhylle möbel med vitrinskåp med glasdörrar och guldlister *ryser* som kompromiss för att slippa dö har vi plockat isär den och stället den på 3 olika ställen i vardagsrummet. Vi har även plockat bort dörrarna på det ena vitrinskåpet. Och tom sambon tycker att detta blev klart bättre!!

Om vi tittar på möbler ihop blir vi alltid ovänner! Han vill ha drakar, marmorbord, palmer på pedistaler m.m Ja ni hör själva så hemskt jag har det *skrattar* Jag vill då ha mycket färg, lite äldre.

Jag har under dessa 5 år vi bott ihop tagit ganska mycket hänsyn åt det som jag vet att han inte gillar. Men nu är det slut!! Droppen blev när jag hittat ett nytt tyg till köksgardiner och han nästan kräktespå dom för att dom var så hemska. Men sedan när de kom på plats så tyckte han tom att de var snygga!! Kan man inte bli galen!

Så from nu kommer jag smyga in saker och skita i att det är färg! För han fattar inte vad som är snyggt ändå! Anser jag då :o)) frågar ni honom så är det jag som har kass smak :o))

Men jag ska verkligen försöka jobba efter en röd tråd så att jag slipper alla pryttlar som ger mig ångest!

Glöm nu inte att tävla!

Sov gott alla!!

Stjärntyg

Jag har fått förfrågan om var jag köpt tyget som jag sytt Ugglan Star i. Det köpte jag på AJ:S tyger här i Karlskrona som stuv förra sommaren. Så det har legat ett tag.
Tyvärr har jag inte sett det någon annanstans.

Marsutmaningen - UTLOTTNING!!!

Jag är ju med i Mars utmaningen hos Beas Barnslikheter och då passade det ju utmärkt att göra något av stjärntyget. Så här presenteras *trumvirvel*


Ugglis Star Om du vill vinna Star lämna en kommentar och länka sedan hit från din blogg, du får gärna låna bilden!
Har du ingen blogg kan du tävla ändå! Lämna en kommentar och tips två vänner om tävlingen!!

Vinnare utses genom lottning söndagen den 22 mars!

Lycka till!!!

torsdag 12 mars 2009

Muddbyxa!

Muddbyxa men oranga flodisar! Hoppas verkligen att dom är lagoma!!

Min söta tös!!!

Dessa super fina bilder trillade in i mailboxen igår!! Det är Juha på S*OldTowns som hade vänligheten att fota Blaizan i Nyköping. Till och med jag ser vettig ut :o)) Det brukar inte vara så vanligt.

Släpp ner mig Matte jag har annat att göra!!
Min snygga profil!!
Snygga bissar
Måste du hålla fast mig??
Hej då!! Nu ska jag åka hem!

Det är så roligt att ha några riktigt fina bilder på henne!!

måndag 9 mars 2009

Tillslut blev det faktiskt ett par byxor :o))

Det var faktiskt inte helt självklart att det skulle bli ett par byxor, detta är tredje försöket!! Jag kunde inte för mitt liv fatta hur dom skulle monteras! Men med hjälp från en tjej på sysidan så löste det sig :o))

Muddbyxa storlek 62
Byxorna är sydda i kanintyg från Jnydesign muddväv är inköpt i den lokala tygaffären.
Imorgon åker byxorna till en liten nyfödd tjej. Och jag hoppas verkligen att byxan är lagom!!

söndag 8 mars 2009

Blaizan på utställning i Nyköping!

Nu har vi kommit hem från vår resa till Nyköping där det var ragdollutställning i lördags. 200 katter var med! Häftigt! Det var ett äventyr att ha med sig Blaizan :o)) hon har inte varit ute på 2 år.
Vi åkte på fredag em och hon var ganska lugn i bilen, jamade och pep lite men inte alls så mycket som vi hade trott, ja menar 4.5 timmar är mycket för en resovan katt. På hotellet var hon mycket oroligare. Hon måste kolla av allt flera ggr och låter det konstigt så morrar hon. Hon vaktar sin familj :o)) Varje gång jag vände mig så morrade hon på det knarrande sängbenet *skrattar* Annars så spinner hon som en V8:a motor mest hela tiden.

Incheckningen gick bra och vi kunde fixa hennes bur.

Blaizan på utställning :o))
Jag hade kameran med mig och hade tänkt ta en massa fina kort på henne. Men största delen så låg hon som kortet ovan, så vi skämtade lite om det, "Blaizan på utställning" ingen katt syns :o))

Hon skötte sig exemplariskt på dommarbordet!! Jag är så stolt över henne! Jag var lite orolig att hon skulle knorra lite men hon fann sig i allt! Tyvärr så blev hon bara Ex 2:a och det var ingen mer än domaren som förstod varför. För katten som vann var sämre än Blaizan. Men det är sådant som händer och jag är bara så nöjd med att det gick så bra.

Blaizan i buren och syns!
Bädden på bilden vann jag, jag tog 2 lotter och vann bädden och en klisterborste, så det var ju en tursam dag!

Hela buren
På det hela var det en otroligt lyckad resa! Även om det var segt på hemvägen. Efter 15 mil började det snöa, men som tur var la det sig igen.

Blaizan ligger och sover så gott och är lyckligt ovetandes om att vi ska göra om samma sak efter påsk fast då ska vi till Malmö :o))

torsdag 5 mars 2009

Nu är vi redo!

Jag är klar med min snygga kattväska! Jag köpte detta tyget på Tradera för en bra slant :o)) men det är värt varenda krona! Jag tycker det är helt underbart!!! Jag fodrade med tyg från Panduro och det fick även bli baksidan på axelbandet. Tyget var inte så stort och absolut inte rakt vävt. Vilket jag så g när jag dragit bort en bit för att få det trådrakt, suck och dubbelsuck :o)) Pandurotyget var så snedklippt att jag fick dra bort ganska mycket. OCh tydligen hade jag bara köpte det 30 cm brett, undrar varför??
Men nu är jag redo för kattutställningen i Nyköping!!!

Tjusig väska i underbart retrotyg!!
Insidan med ficka för mobilen och plånboken.

Den andra som är redo är Blaizan, nu är hon badad! Under mycket ljudliga protester från damen! Hon gillar verkligen inte att bada. Tillslut så satte jag henne på golvet, det gick så där och sedan fick hon sitta en stund på mitt knä medans jag duschade av henne. Tur man är en nakenfis :o)) Lite fön som hon också avskyr så behöver man inte skämmas för henne!!