måndag 29 juni 2009

45 minuter för vatten!

När vi vaknade idag fanns det inget vatten! In på kommunens hemsida och där står att det är en vattenläcka. Ja ja tänkte jag det kommer tillbaka. Men vid 7 sa de att hela vattentornet är tömt och att de inte hittat läckan. Så på med palterna och ut till torget och ställa sig i vattenkö.
Jag fick stå 45 min för att få lite vatten så nu avnjuter jag en god kopp kaffe!
Nu läser jag att läckan är hittad och att trycket stiger. Men hos oss på 5.e våningen finns inte en droppe.
Men vad sårbar man är utan vatten! Och tänk de kvinnor som får köa varje dag. Man vet inte hur bra man har det!

Sköt om er i solen!

lördag 27 juni 2009

Utställning, IKEA och nysytt!

Idag skulle vi ställt ut Blaizan i Kalmar. Men "Tova-Lisa" fick stanna hemma :o)) Hon har en hemsk päls och vi fick ingen ordning på henne. Med facit i hand var det bra för jösses vilken varm lokal utställningen var i! Vi åkte nämligen ner ändå för att strosa lite, hälsa på kompisar och shoppa på IKEA. Även om vi har en fläkt att hänga på buren hade hon flämtat ihjäl sig!
Vi träffade en söt kusin till Timotej, IP S*Drillos Lagavullin, en stilig kille på modig 6.5 kg :o)), sedan hälsade vi på Jockes vackra maine cooner så det var en bra dag!

Blaizan i Nyköping
Bild tagen av: Juha Ruotsalainen

På IKEA hittade vi nya lampor till hallen, skåp med stringhylleliknande konsoller som ska bli DVD hyllor, tror jag blir snyggt!!! Servetter köpte vi eftersom jag lider av servettsjukan *skratt* måste ha servetter hemma. Vi åt god mat på IKEA så slapp vi laga middag, skönt!

Fina Timotej i sin nya kattsäck


Igår sydde jag nya säckar, både till mina katter + till Pysslingens Butik. Piri-Piri är så söt när hon rullar in sig i hela säcken. Hon väger ca 6.5 kg så det är tajt men det går :o))
I butiken finns även lite nya t-shirts och till veckan kommer det väskor.
Ha en fortsatt skön helg!

torsdag 25 juni 2009

Tyggswapp x 3

Jag har varit med i 3 olika tygswappar på pyssel.net. Det är alltid lika roligt att se vad man får. Den första var en "Fulswapp! dvs lägg i det fulaste du har. Den andra höll jag i och den gick ut på att skicka ett riktigt tyg och sedan proppa ett Large kuvert från posten fullt.

Swapp nr 3 är denna bilden. Här skulle man också proppa fullt. Jag fick 3 undrbara tyger, 3 dragkedjor, knappar och en trådrulle. Det riktigt kliar i fingrarna :o))
Photobucket

Här är swapp nr 2 massor av tyger och annat roligt!
Photobucket

Swapp nr 1 mumsiga tyger
Photobucket

Tillbehören i swapp 1
Photobucket

Nu ska jag ligga lågt med tygswappandet ett tag. Det ända som kvarstår är Ekobytet och det ser jag verkligen fram emot!!

onsdag 24 juni 2009

Ekande tyst

är det i bloggen! Jag syr så det ryker, ska ju vara med på Aspödagen den 4/7 så då behövs det lite :o))

Men jag kommer snart åter! Så länge får ni må gott i värmen!!

Kram på er alla!

torsdag 18 juni 2009

Lövmarknaden!

Idag har det varit Lövmarknad här i Karlskrona! Det är en enorm marknad som ALLA går på :o)) Varvet som Palle jobbar på stänger idag tex så de är lediga. Det visar väl på hur stort detta är :o))

Dagen började med mulet men uppehåll. Kl 10.00 sattes kranen på! Precis när jag skulle ut och jobba, vi flyttade fram det hela och kl 13.00 var det uppehåll så då gick vi ut igen. Jag och min dam promenerade i ca 2 timmar, det blev tom med sol!!
Jag var hemma och åt lite, Palle hämtade svärmor, sväfar är dunderförkyld och vid 17.00 tiden gick vi ut igen. Vi fikade och sedan gick Palle hem :o)) Han går med mig en stund om han måste men är lika glad för att slippa. Jag gillar marknader i ett varv sedan vill jag hem! Men för svärmors skull gick jag två varv :o))
En del kallas gamla Lövmarknaden och den ska mer representera dåtiden så de flesta är tidsenligt klädda osv. En tjej Pernilla Norberg målade barnen. Hon tyckte att jag och svärmor hade så läckra färger så hon vara bara tvungen att måla oss :o)) Mig fick hon måla! Det var riktigt roligt :o)) Så här blev resultatet!

Jag tycker det var ganska stiligt om jag får säga det själv!
Ha en skön midsommar!!

Ekobytet

Vad pysslar du med? Sy/ virka/ sticka/ annat? Jag syr och papperspysslar Hur länge har du pysslat? Jag har sytt till och från i flera år men mer koncentrerat sedan i våras. Har du barn? Vilken storlek? Nej, men 4 katter :o)) Vilken storlek har du själv? Klädstorlek är svårt eftersom jag drar stora kläder och de storlekarna stämmer aldrig :o)) Men skulle min hemlige vän vilja sy en sommarhatt/solhatt till mig så skulle jag bli själa glad!!! Storleken är runt huvudet: 57 cm Skostorlek 39 Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?) Jag tror nog att jag gillar alla tre men retro är ju himla roligt! Vilka färger och mönster gillar du? Vilka material? Gillar verkligen orange! Grönt, gult, brunt jag de mesta färgerna men inte så förtjust i blått. Men drar det mot lila är det helt okej. Mönster är häftigt! Så det gillar jag i massor. Bomull går alltid hem Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka? Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling? Jag skulle vilja kunna göra snygga börsar och necissärer. Att sticka och virka ska jag bara lära mig! Vad föredrar du, thé eller kaffe? Dricker kaffe och har egen kaffekvarn Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet? Inte så noga Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat? Det känns bra att kunna göra en insats för miljön.

tisdag 16 juni 2009

6 eller 36????

Igår fastnade jag framför datorn och läste en blogg Monas Universum. Jag lovar att jag skrattade så att jag fick kramp i magen!!! Ett inlägg handlade om "Talibanen" dvs yngsta dottern i huset. Hon hade krypt ner hos sin mor i sängen och lyfte lite på moderns ögonlock och kvittrade "Är du vaken lilla mamma?" Om inte annat så vaknade ju den ömma modern i det ögonblicket hahaha

Detta inlägg fick mig att tänka på mig själv *pinsamt* jag vaknar tidigare än Palle ibland och då måste jag pussa på honom och klappa honom lite på kinden och alltid säger jag "sover du?"
Och när vi var i Göteborg låg han på golvet och jag i en jätte hög säng så vid 8 klappade jag honom på kinden och sa "Är du vaken älskling?" *fnissar* med påföljd att han säger "Nu är jag" *ops*
Så igår undrade jag om det fanns en liten 6åring hos mig :o))


Mina fina blommor jag fick på vår förlovningsdag!

söndag 14 juni 2009

Angående min fina nya kattstämpel

så tror jag nog att Petra på Skogstokiga Rubberstamp kan hjälpa till!! Gå in på hennes sida så finns kontakt uppgifter där! Det kostar ju inget att fråga :o))

Lugnande besked! Och kattungegos!

Jag var ju och gjorde benmärgsprov för ett tag sedan och nu äntligen har jag fått besked. Allt var normalt!! Pust så skönt. Så nu väntar jag bara svar på DNA provet som är skickat till Lund.
Sedan kanske jag kan få svar på varför jag har förhöjda vita blodkroppar! Det tyder ju på infektion i kroppen som ingen vet var den är.

Idag ska vi hem till min väninna Erika och pussa på maine coon bebis! Hon var i Göteborg och hämtade hem en liten sötnos vid namn Pilar Perfecta aka Cima och då måste ju vi hälsa på!!

Sedan blir det middag hos Palles föräldrar och vi har köpt en bingolott och hoppas på fina vinster!

Ha en skön dag i sommar solen och blåsten!
Puss och kram :o))

lördag 13 juni 2009

Så häftigt!!!

Detta är bland det roligaste som hänt på länge!! Timotej ska bli stämpelmotiv!!!! Petra på Skogstokiga Rubberstamps frågade om jag ville ha ett motiv på en av katterna och det ville jag ju!!

Original bild

Stämpelmotivet

Så om ca 3 veckor kommer det att landa en super exklusiv stämpel som bara finns hos mig!!! Ja jag tycker detta är så mega häftigt så det är inte sant!

Tack Petra för att du gjorde detta möjligt!

fredag 12 juni 2009

Vem spottar på jordgubbarna???

Jag har ju tre stiliga jordgubbsplantor på balkongen och med jämna mellanrum är det spott på dom! Att det är någon form av ohyra fattar jag ju men jag har inte kunnat hitta vad det är.
Jag brukar tvätta bort spottet och idag hittade jag djuret!!! Det var knall gult med gröna inslag och svarta prickar till ögon. Ben hade det också! Två sådana små monster hittade jag, så nu hoppas jag på spottfria plantor!
Jag hoppas även att alla karten blir fin fina bubbar som jag kan mumsa på!!

Lite kort har det blivit också! Nu måste det göras lite sommar kort :o))
En larv från hÄnglar. Jag har också lekt med de fina rosorna som finns
Invigning av Carolinas textstämpel
En äldre hÄngel på ett vattenkort
Också en äldre hÄngel
Blev mkt nöjd med detta kortet!

Snart i en blogg nära dig kommer en jätte häftigt grej!!!!!!!! Jag är så imponerad och glad, och stolt, och känner mig utvald!!!
Håll utkik vänner.............

torsdag 11 juni 2009

Kaos - Award

Denna otroligt fina award fick jag igår av Anneli Det är ett kort som är så vackert! Jag tackar så otroligt mycket!!
Kaos betyder: Kreaktiva Artister med Otrolig Skaparglädje

Vill först bara förklara vad KAOS-awarden egentligen står för: KAOS(Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje)En levande logga som sänds till någon man uppskattar. Men istället för att ha den digitalt, så skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare. Den som får, ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar. Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem. Å på dessa ska ens egen stil, eller specialiteter finnas med.

Varje KAOS-award innehåller:
Titel: KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje
Skaparens eget namn
Storlek: 10x15cm
Sedan ska man ju givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också.
På så vis blir ju awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på.
I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare.
Kanske skiva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem.

Jag ska suga lite på vem jag ska nominera..

Honest scrap - Award


Jag har fått denna fina award av Maxell och Anneli. TACK tjejer!!

Man ska lista lite roliga sanningar om sig själv

A) first list 10 honest things about yourself - and make it interesting, even if you have to dig deep!
B) Pass the award on to 7 bloggers that you feel embody the spirit of the Honest Scrap.


Man ska alltså lämna 10 ärliga sanningar om sig själv.
Så här kommer mina.
1. Älskar katter , har 4 stycken som är så bortskämda och lindar "mamma" runt sin svanstipp.
2. Jag är barnsligt förtjust i paket, älskar att få presenter och överraskningar
3. Har blivit julgalning. Älskar alla förberedelser :o))
4. Får jag inte en frukost är hela dagen konstig
5. Mitt hem är min borg. - jag gillar att vara hemma och att sova hemma
6. Gillar att pröva nya maträtter och tillbehör. Kanske hittar man något nytt att tycka om :o))
7. Jag är otroligt blödig och lever mig in i tv:n! Jag gråter när de är lyckliga och ledsna. Klappar händerna när de blir kära och svär när de beter sig illa *skäms lite*
8. Jag är kvällstrött, går läger mig senast 22.30
9. Går upp 5.45 varje vardagsmorgon för att hjälpa Palle med frukosten. Gillar att säga hej då på morgonen, då får man en bra start
10 Jag är väldigt impulsiv, lite väl impulsiv ibland bara...


Jaha ni, det var 10 sanningar om mig det. Hoppas ni fick veta något nytt i alla fall
Nu ska jag nominera 7 stycken ,men jag gör så att jag skickar den vidare till den som vill anta utmaningen att berätta tio saker om sig själv!.
Men jag nominera:

Lite nya kort

Just nu behövs det massor av nya kort! De börjar ta slut och det finns bara tråkiga kvar :o))
Så det har blivit lite gjort i veckan!

Magnolia flicka
Det är roligt att jobba utan stämplar
Prickarna runt blomman är pearlmaker, fantastisk uppfinning!
Student
Ytterligare en student
Examen behövs ju också.

söndag 7 juni 2009

Härlig dag!

Idag har det varit en riktig toppen dag! Först så slöade vi hemma och då sydde jag den läckra retroväska! Tyget är från 1973, samma år som jag och Palle föddes :o)) Det är en rejäl väska som man kan ha till handväska, eller till strandväska eller vad man nu vill! Det finns ett litet fack som rymmer en mobil eller en liten börs. Väskan är 45 x 50 cm och axelbanden är ca 75 cm
Påsväska 425 kr
Är du intresserad av att köpa väskan kan du maila mig på pysslingens@live.se

När väskan var klar så röstade vi och sedan åkte vi till Palles föräldrar där vi grillade. Vi köpte med oss jordgubbar *mums* Det roliga var att Palles mor hade gjort jordgubbstårta så det blev verkligen premiär på jordgubbsätandet :o))

Nu har jag slappat och haft det skönt i soffan och strax ska jag nana kudden!

Sov gott!

lördag 6 juni 2009

Signaturen under den fina flickan :o))

Tack Saax och Dolores för hjälpen med att identiera min fina flicka, och risken är väl att jag vill ha fler hihihi men kostar de alla en tia så är det väl rätt okej *skratt*

Signaturen

Fin flicka!

Idag har vi varit på loppis och då hittade jag denna fina flicka! Jag TROR att den är signerad TN under men är inte säker. Är det någon som vet vem som är tillverkaren? Vi var även nere i hamnen och tittade på alla fina fartyg som låg inne. Det är NATOövningar så det är många stoooooooooooora båtar att titta på!!

tisdag 2 juni 2009

Handlat lite!!

Vi har varit ute och åkt lite och då måste man shoppa lite också :o)) Speciellt sådant som inte finns här eller är betydligt billigare.
Lite härliga rosor och lite bling

Papper behövs alltid.

Jag hade sådan tur som hittade en snygg munkjacka för en billig peng. Den är mer mörklila och är bara så snygg!!
Sol har vi haft och bonnabrännan är påbättrad :o)) Ja denna Pingsten kan man inte klaga över!