fredag 31 juli 2009

Internationell matmarknad!

Idag är det Viva Karlskrona! En gatufest i maten, musikens och upplevelsens tecken. En dela v det hela är den internationella matmarknanden! Så spännande! Tyvärr kom regnet när vi gick ner och det blev bara värre :o(( Men vi tog detta kortet på engelska gotter :o)) yummi!!!!!!!!! Vi han även köpa en holländsk ostkringla som var toppen god!
Imorgon hoppas vi på bra väder för då ska vi dit och smörja kråset *mmmmm* jag tror det blir grekiskt, eller kanske polskt eller varför inte ungerskt.... svårt val!

fredag 24 juli 2009

SHOPPING!!!!! + en liten katt :o))

Efter att inte ha shoppat pyssel på en halv evighet så passade jag på att shoppa på mig lite :o))

Jag började med Kortmakaren där jag shoppade fina stämplar. Det var en text "med varmt deltagande" och en båt som passade till kondoleans. Som en lite gåva fick man en jordgubbsstämpel. Jag tog det hela på faktura eftersom jag inte riktigt visste när mina pengar skulle komma. Det visade sig bli ett vinnande koncept för då var det 30 % på quickutz, ovalerna, och Penny Black, katten i behån. Så det var ju ett kap sas :o))

Jag ville ha ytterligare en Tim Holtz pärm till mina omonterade stämplar så jag kikade runt lite. Jag hade tidigare blivit tipsad om Evas Hobby och Hantverk så jag kollade där igen. Pärmen var nästan 100 kr billigare där en på ett annat ställe!!
Tillsammans med min beställning låg några fina papper som en gåva. Tack så mycket! Där beställer vi gärna igen :o))

Sedan habbade det sig som så att Scrappakalja hade fraktfritt så då beställde jag lite där också :o))
Så än så länge tycker jag mig nog gjort en del kap!! Och fler blir det! Jag har köpt av pysselvänner på pyssel.net bla dessa fina möss. Ett alfabet och lite flera stämplar kommer nästa vecka.
En som innerligt önskade att Matte gav fan i att köpa käcka saker är nog Timotej :o)) Han behöver mer stimulans än vad han får så jag tänkte börja gå ut med honom, så kanske vi kan få sova på nätterna. Så jag köpte en ryggsäck som jag kan ha honom i. Man sätter på selen och i ryggsäcken finns en karbinhake så att han inte kan hoppa ut.
Som synes ser han gör glad ut *skrattar högt*
Matte och husse ser nästa roligare och gladare ut än katten


Hoppas att ni får en bra helg med mycket sol!

onsdag 22 juli 2009

Min del av Ekobytet

Jag är ju med i Ekobytet och har nu skickat detta paket till Pysselpedagogen. Tyvärr så hade hon tidningen. HÄR kan ni se vad hon tyckte om sitt paket Hon hade gissat min identitet med hjälp av katthåren *skrattar* inte var dag man blir avslöjad av sina katter *L*

måndag 20 juli 2009

lördag 18 juli 2009

Kuddar

Igår sydde jag kuddar att ha på sängen. Jag har funderat på det länge men inte kommit till skott. Jag måste säga att jag blev sjukt nöjd!! Love kudden är köpt på Åhlens, resten har jag sytt.

Piri-Piri var först med att undersöka det nya :o))

Piri-Piri godkänner kuddarna

Närbild på fina hjärtan

Vår stringhylla över sängen. Översta hyllan är Palles. På andra hyllan står katternas pris och våra fina ryska dockor vi fått av en ryskbekant. Nedersta hyllan får vara lite avställningsplats också. Träfiguren är en absolut favorit!!!!!

fredag 17 juli 2009

Mari Simmulson

Jag har precis upptäckt Mari Simmulsons fina saker! Denna vackra tavla köpte jag igår! Den påminner om låttexten "Hon har blommor i sitt hår" Jag hoppas hitta flera tavlor!


Damerna har jag ju sedan innan och den högra har Mari Simmulson gjort. Den vänstra vet jag inte vem som gjort.
Här finns lite mer info om Mari Simmulson

onsdag 15 juli 2009

Burksamling

För ett tag sedan så bytte jag och Lisa bollfrans mot tavlor :o)) De fick en självklar plats ovanför min syhörna. De flesta av mina sybehör ligger i de olika burkarna. Jag älskar fina burkar :o))
Senaste loppisfyndet! Ljuvliga färger! Ska bli brödburk tror jag.

Ny kattburk! Tyvärr var det en spricka genom katten men så här går det ju också :o)) Här finns alla Timotejs möss! Vi köper minst 10 åt gången. Han äter ju upp dom! Gräddkannan och sockerskålen kommer från Palles farmor och farfar.
Hoppas ni får en bra dag i soldiset :o))

lördag 11 juli 2009

Loppis fynd och god mat!

Efter att jag jobbat en stund på förmiddagen åkte vi till Jämjös sommarloppis. I tidningen stod det att det var 100 bord bokade så det bådade ju gott!! Solen sken och på vägen upp till Folkets Hus där loppisen var luktade skogen precis som mina bardoms skogar i Töreboda, vilken nostalgi! Loppisen var precis så bra som jag hoppades! Både dyrt och billigt och med möjlighet till fynd! Jag har blivit väldigt intresserad av Karlskrona porslinet efter att ha varit och besökt Porslinan, museumet som är inhyst i gamla porslinfabriken. Svärmor jobbade där 2 år så vi måste dit en tur med henne också :o)) Denna fina koppen hittade jag idag! Den är formgiven av Walther Garstecki. Dekoren heter Regina och han fick pris för den 1960. Det får bli den första koppen i min nya samling!!
Fin gul burk från Danmark som matchar 2 andra burkar i samma serie som jag har.

Favorit Gelatin i gammal orginalburk.
På vägen hem åkte vi upp till Bryggarberget och fikade Utsikten är helt enorm!! Så det är väl värt ett besök. De har buffé också. Väl hemma så gjorde vi middag! Hemmagjorda hamburgare *yammi* jag insåg att färdig köpta burgare hade en ingredienslista lång som min arm. Så vill jag inte ha det så hädanefter blir det att göra själv! Palle fixade grönsaker och la upp en rad per burgare :o)) Lätt och smidigt.
Nu ska vi slappa en stund och sedan blir det en tur till svärföräldrarna där Palles morbror, moster och lilla kusin bor under sitt besök från Norge. Måste passa på att umgås innan de åker hem.


Ha en skön lördag!

onsdag 8 juli 2009

Jag har en tygängel!!

Titta jag säger bara TITTA vad som kom i min brevlåda idag!!!!!! En underbar tygängel har skickat detta till mig!! Vad har jag gjort för att få ett sådant underbart paket?

Det är ett örngott i brunt, ett lakan i grönt och ett gult örngott.


Jag blir alldels varm i hjärtat av denna generositet!!! Tack Åsa!

Fin dam!

Jag köpte ju denna på en loppis i sommar. Jag har tänkt att jag ska försöka hitta fler figurer i samma stil då jag tycker den var himla häftig :o))

Så igår var vi hos svärföräldrarna och då ficka jag denna fina damen av svärmor!!!
Den visade sig vara gjord av Maris Simmulson. Hon verkade på Uppsala-Ekeby. Jag har kikat runt lite men hittar inte denna speciella dam någonstans.
Men visst är hon fin!

söndag 5 juli 2009

Nu regnar det!

Det blev ingen Aspödag för mig utan vi var på Börjes i Tingsryd istället. Där var det loppis och jag gjorde några tygfynd!
Hela dagen var det så himla varmt! Men kl 16.30 när vi precis vara klara med middagen som vi avnjöt på balkongen kom regnet. Och jösses vad det regnade! Och åskade och blixtrade! Det var precis över oss och jag trodde nästan att det slog ner i balkongen. Även inatt kom det en rejäl skur.
Tyvärr så har min potatis slokade rejält och jag har fått hälla av vatten flera ggr så det är väl frågan om den ruttnar :o( men än så länge lever jag på hoppet.

Idag så har jag sytt färdigt lite haklappar/dregglisar, bilder kommer snart. Efter det var vi i Rödeby hos Palles föräldrar och grillade. Det var faktiskt uppehåll då annars så har det regnat mest hela dagen. Tyvärr är det i svalare *suck*
I Rödeby så hjälpte vi till att möblera om lite och vi fick deras låga TV-bänk. Så nu ska vår svarta ner i källaren. Det blev faktiskt himla bra!!

Nu har Palle semester och det är härligt! Jag jobbar mina 25 % och söker jobb hela sommaren. Men det känns helt okej! Lite tid att hitta på saker får vi nog ändå!


Ha en skön vecka!!

onsdag 1 juli 2009

Skönt att mysa på balkongen!

Idag är det ytterligare en varm dag! Lite för varmt och klibbigt för min smak. Men då är det tur att vi har balkongen vi kan vara på! Vi har bara sol 2 timmar på eftermiddag vilken gört den ganska sval och skön på dagen.
Katterna gillar också balkongen, speciellt Piri-Piri! Hon är ute i princip hela dygnet. Hon kommer in och äter och ligger inne stunden som solen steker.

Gos tjejen i gräslådan
Visst är jag bedårande matte *skratt*
Bara söööööt!
Pyret, Blaizan och Piri-Piri
Pyret ligger i purjon :o))
Pyret igen
Vårt bord och soffa
Krassen som jag hoppas ska blomma snart!!
Purjon växer och frodas.
Potatis och jordgubbar. Bubbarna börjar bli röda!!!
Något fel med att vara inne?? Timotej blänger surt :o))

Det är så härligt att se hur katterna njuter av att vara ute. Speciellt då Piri, hon är drottningen över balkongen *skratt*