onsdag 31 mars 2010

Kort och kakor

Många påsk kort ska göras nu! Här kommer några :o))




Macarones är ju väldigt poppis just nu och väldigt gott! Så det var jag ju tvungen att testa! 3 olika recept testade jag och dessa är från recept nr 2. De blev bäst men min sprits hade för litet hål så de blev väldigt stora :o))

söndag 28 mars 2010

Nyckelringar och väskor

Jag har varit dålig på att blogga men desto flitigare på att pyssla :o)) Jag har provat att göra nyckelringar vilket var hur kul som helst! På Pysslingens Hantverk kan man hitta dom.

Jag har även sytt lite mindre kassar. Bra att ha när det inte är så mycket man ska ta med. Även om finns på Pysslingens Hantverk under produkter

Äntligen kan katterna gå ut på balkongen! Det har varit fullt med snö där men nu när våren kommer så har den ju smält :o))

Igår var en underbar vårdag! Vi var först på loppis och sedan åkte vi ut till Kristianopel och promenerade en stund. Härligt!

tisdag 23 mars 2010

Syjunta och stickcafé

Jag har precis börjat lära mig virka och hade bestämt mig för att göra en pläd i mormorsrutor. För att komma igång ordentligt går jag på stickcafé varje tisdag, då hinner jag med en ruta och dricker kaffe och pratar med tanterna. Det är ett gäng mysiga damer i pensionsåldern :o)) På måndagarna kommer Susanne och då hinner jag en ruta till. Så det blir alltså 2 rutor i veckan. För att få till en pläd i vettig storlek så behövs det ca 300 rutor. Jag gör 2 rutor i veckan dvs 104 rutor per år. Det skulle alltså ta 3 år för att få klart pläden. Tror inte det va!! Speciellt inte när jag redan är trött på rutor efter 6 stycken :o)) Jag ska göra några till och sedan göra en väska eller nått :o))

söndag 21 mars 2010

Vintagekort

Att göra vintage inspirerade kort är riktigt roligt! Man får kladda och sotigt ska det va :o)) Blommor får man använda i massor och jag är helt kart galen i blommor :o))

Fina damer
20-tals dam
Ett lite romantiskt påskkort
Ett litet blomkort

Idag är det strålande solsken efter en morgon med regn. Så det blir att gå ut en sväng! Man får ju passa på nu när det tydligen ska bli sämre väder igen.



lördag 20 mars 2010

Piffad och puffad :o))

Nu har jag testat L´ORÉAL YOUTH CODE under en period och ansiktet är mjukt och lent! Hela serien består av en kräm mot rynkor som man tar innan dagkrämen som också är mot rynkor. Sist är det en underbar ögonkräm! Detta är en serie som jag absolut kan rekommendera! Säljs på bla Åhlens.

Men även resten av kroppen ska ju ha sitt! Så det får bli Dove VisibleCare. En krämig underbart väldoftande duschkräm som gör duschningen till en ren njutning!

Som Buzzador så får jag testa olika produkter. Det är faktiskt jätte roligt! När jag har testat så pratar jag med vänner och bekanta. Vill du bli Buzzador? Maila mig då din mailadress så skickar jag en inbjudningslänk!

fredag 19 mars 2010

På besök hos Pyrets barnbarn Kattja!

Igår var vi och besökte Pyrets barnbarn! Riktigt roligt! Kattja är en söt tjej på snart 2 år. Det var först i helgen som vi fick reda på att Kattja bodde bara ett stenkast bort. Livet tar sina underliga vägar ibland :o))
Kattja är en blå bicolour med för mycket vitt och faktiskt även med för mycket blått :o)) Det för mycket vita visar sig genom att hon bara har lite svagt med färg på 2 ställen på kroppen och det för mycket blåa visar sig i en fläck på hakan.
Pga sin ljusa färg har matte fått höra att Kattja minsann är lila! Men nej Kattja är så blå man bara kan bli! Ljus eller ej.

tisdag 16 mars 2010

Påskkort och andra kort

Den sista tiden har det blivit många kort gjorda. Och fler lär det bli :o))














Jag hoppas att det blir sol idag också! Livet känns så mycket roligare då! Ha en skön dag!

lördag 13 mars 2010

Egobild :o))

Jag står fortfarande still så vikten har minskat med 32 kg. Men jag känner ju att mycket annat händer :o)) Halsband blir lagom som innan var för små, det är härligt!

Här är dagens bild som vanligt blir jag bäst när jag larvar mig :o)) Byxorna har jag ärvt av en annan viktopare och visst sitter de bra!!
Hoppas ni har en bra dag i solen!

torsdag 11 mars 2010

Metallhängen

Igår satt jag och fixade lite med mina metallformar som jag köpte i sommras. Så här fina hängen blev det!! Man kan ju hänga dom på väggen eller i fönstret.

Avlångt metallhänge med rosa glashjärta

Hjärtformat metallhänge med 3 stavar med pärlor
Vill du köpa ett hänge så finns det fler på Pysslingens Hantverk.
För nu har vi ny hemsida och nytt namn :o)) Men nu lovar jag att inte byta mera!!

onsdag 10 mars 2010

Att vara Buzzador

Jag är något som kallas Buzzador. Att vara Buzzador och att "Buzza" går ut på att man sprider ordet från folk till folk.
Jag får tex pröva LoveFilm i 4 veckor. Sedan berättar jag för andra hur det var och vad det betyder. När jag får en en DVD så kan jag samla mina vänner så har vi en trevlig filmkväll.
Det kan också vara så att jag får testa en ny duschtvål från Dove. Just denna tvålen luktar himmelskt ♥ Först så provar jag tvålen i en vecka och sedan delar jag ut tvålar till mina vänner och bekanta. När jag delar ut proverna så berättar jag även att jag är Buzzador och berättar om produkten.

Skulle du också vilja vara Buzzador? Maila då din mailadress till mig så skickar jag en inbjudningslänk.

onsdag 3 mars 2010

Lingon och blåbär!

Efter att i många år nu svurit åt alla plastiga och obehagliga bindor så sydde jag mig egna! För många år sedan använde jag tygbindor men passformen var inte den bästa. Men nu så är bindan precis som en köpt men mycket behagligare.

Tygbindan Lingon är sydd med flanell som kärna och ovandel medan underdelen är i PUL ett polyestertyg som andas men inte släpper igenom fukt. Det känns tryggt och bra!
Baksidan ser ut så här.

Trosskyddet Blåbär är helt sytt i flanell. Därför passar det ju bäst de dagar du bara behöver ett mindre skydd.Vill du ha egna tygbindor så syr jag och säljer. Snart kommer bindorna ha plastknappar istället för nickelfri tryckknapp.

måndag 1 mars 2010

Glada hönor och goda ägg!

Jag har förmånen att få köpa ägg från glada hönor som går fritt in och ut ur hönsgården. De äter köksavfall och foder. Det kan väl inte bli mer ekologiskt en så!

När jag får äggen är de smutsiga och ligger i fack. Äggen håller 6 månader om de är otvättade.

Men det är ju inte så roligt att baka på smutsiga ägg. Tänk om det trillar ner lite halm eller bajs i sockerkakan :o)) Så jag lägger 10 ägg i vatten så att smutsen luckras upp. Sedan borstar jag varje ägg med en tandborste.


När de är rena lägger jag äggen på en handduk så att de får torka. Torra och fina så lägger jag äggen i en kartong. Så nu kan jag baka utan risk för smuts i smeten!

Sedan så kokar jag 5-6 ägg åt gången så att det bara är att ta fram

För sedan operationen har det blivit ett gäng äggmackor!! Jag äter nog 2 om dagen. Bra med protein :o))

Så även om det är lite meckigt med dessa äggen så är det absolut värt det extra jobbet!! Jag vet att hönorna mår bra och är lyckliga! Det gör att äggen blir mycket godare!