onsdag 31 augusti 2011

Nytt namn men samma modell!

Den här modellen på väska är ju den som jag syr allra mest! Den är enkel men ack så funktionell! På olika bloggar går den under namnet "dagisväskan" men jag har ju gjort om modellen lite så att den mer passar vuxna så jag tycker inte att "dagisväska" är ett så passande namn. Så därför har jag namngett väskan på nytt :o))

Så numera kommer jag sälja väskan under namnet..... TIMOTEJVÄSKAN!! Bra va :o))! Så idag ska jag göra nya tags att hänga på väskorna. Petra på Skogstokiga rubberstamps har gjort en Timotejstämpel till mig så det passar ju bra!

Vinröd läcker TIMOTEJväska, i höstens fina modefärger!

Gul TIMOTEJväska som minner om solens värme och härlighet!

måndag 29 augusti 2011

Värma en liten, insamling till Kongos barn

Äntligen är min filt klar. Igår la jag den på lådan och nu hoppas jag den kommer fram i tid! Jag lärde ju mig sticka i februari och tyckte jag behövde öva på aviga maskor och även då på slätstickning. Så därför har jag gjort en filt så att övningen blev stor :o))
Jag hoppas n u att filten kommer till användning och att den värmer just ett litet barn!

söndag 28 augusti 2011

Tantvarning

Sitter och läser DN och ser att de har en artikel med Elin Ek som skrivit boken Supertanten. Jag har ju länge hävdat att jag är TANT och det är jag stolt över. Tant för mig är inget negativt utan snarare positivt. Jag har ju min Tant L-B och jag är Tant Bettan åt minst ett barn ♥ Men jag känner att jag blev fullbords tant när jag slutade lyssna på Rix MorronZoo för att programledarna var "pubertala idioter" och i stället valde Radio Blekinge på P4. Spiken i kistan blev när jag kom på att Pelargoner nog var riktigt fina :o)) Jag som alltid gnällt på att de lucktar illa och är tantiga!

Så denna bok har ju en given plats i min bokhylla :o))

lördag 27 augusti 2011

Loppisfyndat!!

Idag stod vi i Vämöparken och sålde på loppis. Det var första och antagligen enda gången i år. Det var lite folk men vi fick sålt lite iaf! Nackdelen är ju att man även kan handla lite :o)) Jag hade turen att hitta underbart vackra tyger!
Detta fanns i 2 längder, helt okej men lit slitet på ett ställe.
Detta ljuvliga tyg fanns i hela 4 längder!! Så vill någon byta så tjoa! Det är så roligt med byten :o))
Vi köpte även ett Alfapet, men det fanns ju inga regler med. Och efter en sökning på nätet har ju nu lärt mig att det heter Scrabble och att Alfapet är ett helt annat spel numera. Men regler hittar jag inga! Så irriterande.

fredag 26 augusti 2011

Rolig shopping!

Häromdagen var jag ute och kollade lite bloggar :o)) ett bra tidsfördriv! Då hittade jag en länk: provrummet.se. Jag gick in där och det ångrar jag inte minsann!! De hade härliga kläder och en fantastisk rea! Portofritt var det och snabbt gick det. Bara 2 dagar!!



Denna lila fina boleron köpte jag. Den ska jag ha över en tröja till kjol!



Ett fint halsband med karbinhake. Bara att hänga på vilken kedja som helst!


Dessa små byxor kommer bli så bra! Jag har letat mig blå efter sådana här, och dessa var ju extremt fina! Jag har nämligen dessa under kjolen så slipper jag skav mellan låren. En avigsida med att vara så välsvarvad som jag :o))

Mera höst!

Ännu en väska i höstens underbara färger! Jag bara älskar färgerna ♥♥♥
Trevlig fredag i solen!

torsdag 25 augusti 2011

Höstens underbara färger!

Idag har jag sytt en väska i mitt vackraste tyg! Så himla härliga färger. Bilden gör inte rättvisa åt färgerna som är lite mera i verkligheten :o)) Detta är ett tyg att ta fram och klappa på :o)) Ja är man tyggalen så är man! Väskan slängs upp på axeln och har en ficka inuti. Vill du vara den som njuter av väskan i höst så kostar den 325 kr inkl frakt. Du når mig på mail.

måndag 22 augusti 2011

Papperspysslat!

Det var längesedan jag visade kort här på bloggen. Tyvärr så hinner jag inte göra så många kort för det är så mycket annat jag också vill hinna :o)) Vilka i-landsproblem man kan ha! Jag fick en beställning på ett dopkort och det blev så här. Nu hoppas jag att beställaren blir nöjd!
Kort med Karlskronas slogan.

Jag fick garn av Eva på stickcafét det blev en halsduk till svärfar. Palle använder inte halsduk. Det är garnet och färgerna som användes till OS-mössan.

Lunchtime

Man tager vad man haver :-) Omelett m potatis, tomat o ost.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Redo

Idag har jag färgat håret med henna för första gången! Det blev orangt :o)) Fast det är mörkare i botten där det är min egen färg. Jag ska ju klippa bort allt gammalt solblekt i topparna. Men visst ser det ganska bra ut trots det oranga? Jag tycker jag är riktigt snygg och redo för hösten! Jag har ju tom sminkat mig! Inget som jag gör maj-september, för det blir så klibbigt i värmen.Idag ska det bli 20 grader varmt så jag tror hösten är en bit bort fortfarande! Och det gillar jag!

lördag 20 augusti 2011

Kanelbullar!

Av någon underlig anledning har jag aldrig direkt bakat bullar och sådant. Jag har hållit mig till sockerkakor, småkakor och matbröd. Men nu efter att ha övat på vetebröd med mandel så blev det idag kanelbullar. Och de blev så goda ♥ Maken är den som är allra gladast :o)) han älskar bullar.

Skördetider :o))

Jag gillar verkligen hur bänken brevid spisen ser ut! Tycker det är snyggt med kokboken och grönsaksfatet med sina härliga färger! Ni lägger väl märke till de små söta tomaterna på bänken? De är skördade idag :o)) fler kommer!

fredag 19 augusti 2011

Det blev visst en till :o))

En till väska i ett härligt busigt tyg :o))

Ny väska

Äntligen börjar sylusten komma tillbaka! Idag blev det en väska i härliga höstfärger, lila och vinröd!


onsdag 17 augusti 2011

Megabindan!!

Det finns många kvinnor inklusive jag själv som har svårt att hitta mensskydd som är trygga och inte läcker igenom! För oss har jag skapat megabindan!
Jag har testat allt! Både nattbindor och dagbindor. Tamponger vill jag helst inte använda, men de funkar tyvärr inte ändå de första dagarna.
Mitt problem är att jag blöder mycket! och bakåt :o)) Med dessa bindor så kan jag sitta i soffan utan att oroa mig för att läcka igenom. Det har jag aldrig kunnat innan.
Vad är då hemligheten? Jo megabindan innehåller 6 lager med flanell och ett lager med PUL, ett polyestertyg som andas men som inte släpper igenom fukt. Den är lång och bred. Men ändå inte otympligare än en vanlig nattbinda. Bindan knäpps med en knapp om trosan.
Just dessa två ska till en väninna som också testat allt. Jag hoppas att hon testat färdigt när hon testat dessa bindor!
En megabinda kostar 70 kr och sys på beställning.
Övriga priser:
Trosskydd: 40 kr
Dagbinda: 50 kr
Nattbinda: 60 kr
Maila mig om du vill beställa tygbindor!


tisdag 9 augusti 2011

Stickfodral

I våras frågade Lena på stickcafét om jag kunde sy ett stickfodral till henne. Och det kunde jag ju. Idag sydde jag det och idag fick hon det. Hon blev nöjd :o)) Nu ska jag även sy ett till mig själv!


måndag 8 augusti 2011

Förbättrad design!

Idag har jag förbättrat designen lite genom att sy rullväskan i bomull istället för lin. Den blev mycket smidigare!

söndag 7 augusti 2011

Ny design!

Jag har gjort en ny design på en väska som man kan rulla ihop och sedan lägga i väskan. Så är man som scouterna säger: alltid redo :o)) Det är ju bra både för ekonomin och miljön att inte köpa en påse varje gång man handlar.

Jag sydde väskan i linnetyg och kanske att det blev lite tjockt så nästa ska jag sy i bomullstyg.

Härlig promenad i solen ♥

En morgon var vi ute och promenerade. Vi gick till Saltö badet och drack kaffe och åt en smörgås. Så vackert är det på riktigt i min nya hemstad! Klicka på bilderna så blir de större!



Lite till höger längst ut brukar vi sitta och dricka kaffe. Vårt egna speciella ställe ♥ Jag älskar min man och jag älskar att bo på Björkholmen!

En vän sa till mig " Å så även det perfekta paret kan bråka" Vi är allt annat än perfekta och bråkar gör vi! MEN vi respekterar varandra, jobbar hårt på vår relation och försöker visa vår kärlek för den andre dagligen.

Nysytt!

I tisdags fick jag en påse med tyg från Lilly - en härlig kvinna från stickcafét! I påsen låg ett tyg. Detta tyg blev en väska :o)) Som finns till försäljning på Lotus Eco Jag har haft sysemester! Tillslut så sydde jag inte för min skull utan för andras, och då tappade jag lusten och blev stressad vilket gick ut över Palle. Inte så bra! Men nu är lusten tillbaka, men jag har fortfarande en del måsten kvar :o))

onsdag 3 augusti 2011

Finn ett fel!

Det här är början på PYSSLINGENS BUTIK som ligger i mitt sovrum :o)) Finner ni felet?Svar: Det är aldrig tråkigt med katt ♥