fredag 30 september 2011

En rosa dröm :o))

Ytterligare ett lapptäcke klart och det syns inte ens i tygskåpet. Får nog sy några till :o))

Fina blommor och lite rörd!

Igår kväll ringde det på dörren och jag och Palle tänkte båda, nej inte igen! Läs här så förstår ni! Men det var bara grannen som kom för att betala tillbaka och ge oss denna fina bukett ♥ Han sa igen: vad skulle jag gjort utan er? Det var roligt att se att han var så pigg och fräsch, dagen vi hjälpte honom var nog inte hans bästa!
Många har undrat om vi fått pengarna tillbaka och om vi trodde att han skulle betala tillbaka. Själva har vi aldrig tvekat! Vi skrev kvitto på grannens initiativ och jag visste att pengarna får vi så småningom! Och det fick vi!
Fast jag blev lite rörd och fick lite ont i hjärtat när vi även fick blommor ♥♥♥

torsdag 29 september 2011

Vilgot är född!

Ytterligare ett lapptäcke är klart. Jag menar hur skoj är det inte att sy lapptäcken :o)) Jag ska nog sy några till!!
Lapptäcket Vilgot är i gult och brunt.

onsdag 28 september 2011

Lapptäcket Märtha

Nu har det blivit ett lapptäcke av en del av högen som jag klippte till i helgen. Täcket är 62 x 74 cm och jag kommer döpa alla täckena. Så detta är Lapptäcket Märtha :o)) Lapptäcket är sytt helt återbrukade tyger och stoppat med återbrukad flanell. Täcket kan man köpa hos LotusEco

tisdag 27 september 2011

Pelagoner

Så vackert med höstsolen som lyser på mina fina pelagonerJag älskar verkligen dessa härliga hösdagar som vi nu har!

Fina kort!

Det var längesedan jag var så nöjd och det var länge sedan det var så roligt att göra kort! Men visst blev dom fina?



Hoppas ni får en härlig höstdag idag!

måndag 26 september 2011

Testa en ny musiktjänst gratis!!

Jag är ju med i Buzzador och därmed får jag ibland ta del av roliga kampanjer som jag sedan kan låta er ta del av också.
Denna gången är det DIGSTER som har en kampanj. DIGSTER är en musiktjänst där du kan lägga upp favoritlistor m.m
Med kampanjkoden BUZZADOR får du testa DIGSTER Premium gratis i 6 månader.

söndag 25 september 2011

Lapptillverkning!!

Om jag har räknat rätt är det 3 osydda lapptäcken som ligger här :o)) Nästa omgång ska bli blå-grön och en ska bli röd-rosa. Detta var bland det roligaste jag gjort på riktigt länge!!!

lördag 24 september 2011

lördag del 2

Efter loppisen åkte vi hem och fikade innan vi åkte till Ramdala där Karlskrona Musteri hade öppet hus. Det var så himla trevligt med guidad tur av äpplehagen som fått namn av att det innan var en hästhage.
Här står Märta Johansson som driver gården och berättar om äpplena!
Flera äpplen :o))De hade tre sorters äpplen som är speciellt tåliga. Eftersom de bara odlar ekologiskt måste de ha starka sorter. Jag lärde mig en hel del nytt om äpplen! Utländska äpplen sprutas många gånger vilket känns lite läskigt.Typiskt nog så glömde jag ta mer kort men det fanns kaffe bord, grillad korv och grillade majskolvar.
Det var visning av mysteriet varje halv timma, det var jätte spännande att se! Det är många steg innan det blir must!
Ikväll har vi käkat tacos och bara slappat! Det måste man ju göra ibland :o))

lördag del 1

Idag på förmiddagen har vi varit på Pingstkyrkans LP-loppis. LP stöttar utslagna människor och har lite verkstad där man kan göra iordning möbler och annat. 2 ggr per år har de loppis. Men idag hittade jag inte så mycket.
Men denna härliga plåtbricka fick följa med hem. Om inte annat kan vi ha den som födelsedagsbricka :o))
Lite tyger hittade jag, eller ja dukar är det väl. Men man kan sy av det också! Gillade verkligen det som går i rosa och lila. Får nog bli en väska!


fredag 23 september 2011

Mitt första......

men definitivt inte mitt sista lapptäcke! Så roligt att göra! Och inte alls så svårt som jag inbillat mig! Täcket är 53 x 64 cm
Finns till salu i Pysslingens Butik!

torsdag 22 september 2011

Jag vann!

Tyg och otyg hade en 2-års utlottning och jag vann!!!
Med spänning gick jag och hämtade mitt paket! Bara omslagpappret fick det att pirra av spänningen
Det var hur roligt som helst att öppna paketet! Ida på Tyg och otyg hade kikat på min blogg och plockat ihop ett fantastiskt paket i underbara färger! Det var verkligen huvudet på spiken!!
Titta bara vilka underbara retrotyger! Man blir ju salig!!
Mina första tapetprover, undrar vad för spännande jag ska göra av dessa!
Tack så mycket för ett helt perfekt pysselpaket!!

Garnbyte

Detta blir mitt andra byte på Stickamera. Jag har fått ett offer och spanar nu runt på hennes blogg men hon verkar vilja bli överraskad så jag har fria händer :o)) Spännande!!

Jag inbillar mig att jag är världens enklaste person att köpa till då jag gillar alla färger utan riktigt blått. Gillar kitch och vintage och allt däremellan :o)). Så jag hoppas att min bytespartner tycker detsamma.

onsdag 21 september 2011

Äntligen!

har jag sytt mobilfodral modell stor!! Jag har varit på gång länge men gjort en himla massa annat :o)) man måste ju sticka och virka också!!
Mitten fodralet är en favvis! Så snyggt tyg!! Jag har även sytt en väska i det tyget! Funderar på om jag skulle sy en väska till mig också?? Själv får jag i regel ingen unik hemmasydd väska :o)) För de flesta hamnar hos LotusEco!

fredag 16 september 2011

måndag 12 september 2011

Pågående projekt

Jag håller på att virka en filt som ska skickas till Stickhjälpen för vidare transport till Lettland. Väl i Lettland ska den ges till någon mamma som kan ha den till sitt barn. Bra va!

söndag 11 september 2011

Vilken lördag det blev!!

Lördagen började med att jag skulle jobba en liten stund vid 8. Sedan kom Palle och hämtade mig och vi körde till svärföräldrarna på frukost. Vi bjöd på färska frallor och dom på det andra :o))
Sedan åkte vi till Emmabodamarknad. En jätte trevlig liten marknad som jag verkligen kan rekommendera!
Efter marknaden åkte vi hem och vid halv fem kom Mia och Pelle och bjöd oss på middag :o)) Inte illa att bara behöva sätta på ugnen och så får man en kanon god måltid :o)) Sådant gillar vi! De två stannade till niotiden.
Sedan börjar den något mer bisarra delen av dygnet!
Strax efter nio ringer det på dörren, vi tror att det är M & P som glömt något, men icke! Utanför står grannen! Iförd 1 strumpa, byxor och en sjukhusskjorta!
- jag är utelåst säger han. Ja han fick ju komma in och sedan började cirkusen på allvar!
Han hade ingen legitimation och inga pengar. Jouren öppnar inte utan leg! Vad göra! Jag ringer polisen och de åker inte på sådana här ärrenden!
Då började jag känna en viss panik komma över att ha en halvt alkoholiserad granne som övernattningsgäst på soffan. För jag kunde ju inte överge honom i trappuppgången precis!
Men på något sätt så förstod polisen min frustration och skickade en patrull som fanns i närheten!
Jouren ville bara öppna om polisen okejade det hela!
Under hela denna cirkusen som varade ca 1 timme fick Palle åka upp och hämta pengar. Och enligt honom ska vi vara otroligt tacksamma för att polisen faktiskt kom! För det var tjockt med folk ute!
Men vid 22.30 var grannen inne hos sig och vi kunde pusta ut!
Jag tackade nog dessa tre underbara polismän tusen ggr :o)) För utan dessa i mina ögon hjältar hade vi fortfarnade haft grannen på besök!

Men den sista underliga händelsen hände kl 02,45 då brandlarmet går! Det lustiga är att det tjöt någon minut för att sedan tystna! Brandlarmet är nytt och ska hålla 10 år!! Om batteriet är slut så piper det en gång per minut!. Vi luktade och spanade men hittade inget som kunde lösa ut det! Så nu bor larmet i fickan på Palles yllerock längst in i garderoben och vi ska anmäla det imorgon1 Men fy vilket sätt att vakna!

Idag ska vi bara slappa och vara! Inte göra något ansträngande. Det tycker jag att vi kan behöva!

fredag 9 september 2011

Dagens ekologiska och bra för ekonomin :o))

Idag har jag varit inne på LotusEco och lämnat in nya amningsinlägg och tygbindor. Amningsinläggen har en enfärgad sida och en mönstrad sida, det blir så eftersom jag använder återvunnen flanell för bästa sugförmåga. I bindorna är det 3 lager flanell och ett lager PUL, ett polyestertyg som andas men inte släpper igenom någon fukt.

Jag kan verkligen rekommendera tygbindor! Det är pest att behöva använda pappersbindor numera :o)) Svettigt och eländigt!

måndag 5 september 2011

Jag prövar lyckan!

Hos Gallery som har en jätte fin GiveAway! Pröva lyckan du med!

Fina, små, kort :o))

Har gjort ett gäng småkort som passar bra i blomsterbuketten eller som etikett.



lördag 3 september 2011

Höst på balkongen

Nu är det nog höst. Klar frisk luft, solen som inte värmer så mycket. På balkongen börjar tomatplantan bli gul och tomaterna röda! Det är helt fantastiskt så många tomater jag fått! De är otroligt söta och goda. Lite hårda i skalet men för övrigt helt perfekta :o)) Jag funderar på att spara frön och så nästa år.

Stor skörd blir det minsann :o))

torsdag 1 september 2011

Nummer sju är klar!

Nu finns det bara en Timotej väska kvar att sy så har jag sytt alla i denna omgången! Alla väskor finns att köpa på LotusEco eller så kan man köpa en av mig. Idag verkar det bli en härlig höstdag med lite sol och uppehåll. I eftermiddag ska vi starta en ny tradition/vana! Vi ska ut och promenera i skogen :o)) Något vi aldrig gör men som jag kan sakna och längta efter. Så nu smäller det!



Handla för livet

Klockarbarn har startat insamlingen "Handla för livet" där man kan köpa hantverk av olika slag. Mitt bidrag blev denna gråa sjal i alpacka och bomull. Pengarna går direkt till UNICEF