måndag 30 april 2012

Vilken Valborg!

Idag hade Palle semester och då passade vi på att ta en heldag i Kalmar! Vi gör det någon gång per år och jag älskar våra små utflykter!
Vi sov lite längre än planerat och kom inte iväg förens vid 10. Först åkte vi till Tassoteket där Lotta huserar och köpte kattsand, leksaker, katt mat och en ny vattenfontän till de små liven som fick stanna hemma :o))

Sedan åkte vi in till Kalmar och fikade på ett mysigt litet Café innanför murarna, precis som vi brukar :o)) Vi hittade en helt underbar butik som heter Tiger, och jag säger bara en sak; åk dit! Det fanns allt möjligt roligt och det mesta i härliga färger. Jag köpte hyllpapper som är helt underbart! Det kommer bli kanoners i kaffeskåpet som jag ska fixa :o))

Vi hittade även en Human Bridge och givetvis kollade jag efter lite tyger, kan liksom inte låta bli :o)) Jag blev riktigt glad när jag hittade det svart vit randiga. Många har önskat just en svart vit väska men det är svårt att hitta begagnade svart vita tyger. Det jag syr till Lotus Eco är bara i återanvända eller i eko tyger.
 Ett par skor på rea blev det också. Jag har kollat på dom här men då var det ingen rea :o))

Hela besöket avslutades med ett dryga 3 timmar långt IKEA besök! Vi åt god middag och shoppade många fina saker, bla ....... tyg! Underligt va? Sedan blev det några täcken och lite servetter.

Nu är vi äntligen hemma, det är jobbigt att shoppa! så jag sippar lite vin och hör på fontänen som porlar :o)) imorgon ska jag jobba lite och sedan blir det mysfika med Mia och på kvällen gör vi nog så lite som möjligt!

Trevlig Valborg till er alla!

söndag 29 april 2012

11 frågor


Jag har fått 11 frågor från Fialand att besvara. Här kommer mina svar!
1. Är du morgon eller kvällsmänniska?
Morgon människa. Vaknar ofta vid 6-7 och däckar av vis 22-23 på kvällen
2. Vad ville du bli ”när du blev stor”?
Lärare tror jag. Minns faktiskt inte riktigt
3. Blev du det?
Nej :o)) Jag blev sjukvårdsbiträde!
4. Var vill du helst bo, på landet, i småstad eller i storstad?
Småstad, jag trivs super bra i Karlskrona och saknar inte Göteborg
5. Om du befriat en ande ur en flaska och fick tre önskningar, vad skulle du önska då?
Bättre kontroll på maten, tråkigt men sant, så behöver jag hjälp. Att mina studieskulder betalades och en betald minisemester till Köpenhamn. 
6. Vad är meningen med livet?
Att få vara lycklig men min man.
7. Dricker du alkohol? Varför/varför inte?
Ja väldigt måttlig. Jag blir lullig och genomsvett på bara några munnar så cdet är inte värt det. Även om det är gott med lite vitt vin
8. Tror du på reinkarnation?
Vet ej. 
9. När skaffade du din första dator?
Runt 2000 tror jag
10. Vad tittar du helst på på TV?
Serier
11. Samlar du på nånting?
Skulle vara tyger möjligtvis :o))

Jag skickar vidare frågorna till vem som än vill svara. Länka gärna så jag får läsa!

fredag 27 april 2012

En ny sida är född: "Dagens fådda" dvs det jag fått gratis under dagen. Jag försöker dryga ut hushållskassan genom att söka efter gratisprover på nätet.

Ops

Husse säger att vi inte får vara på bordet. Vilken tur att han inte är hemma nu då :-)


torsdag 26 april 2012

Kasse i vaxduk

En liten kasse i vaxduk. Jag tycker den blev riktigt söt :o))

tisdag 24 april 2012

Jag vann!

Så paff jag blev när det damp ner en vinst i brevlådan! Jag visste inte att jag vunnit. Men det blev en fin Marimekkobricka!


Rosa rosor i trosan?

En Timotejväska i IKEA tyg

Ett gäng tygbindor. Visst är det roligare med ett mönstrat än ett i papper?

Idag blir det stickcafé! Jag gillar verkligen tisdagar :o))

måndag 23 april 2012

Flera väskor och en sminväska/necessär

När man är i ett bra syflow gäller det att passa på! Så i helgen har det blivit ytterligare 2 Timotejväskor och en necessär.

Jag gillar de fina klöverblommorna!


Fina gröna ränder

Svart vit väska som är en beställning.

Idag går mina tankar till min man Palle och alla hans arbetskamrater! Det blir en tung dag på jobbet idag då hans förman hittades på parkeringen i fredags. Hans liv stod inte att rädda. Han blev 53 år och skulle denna veckan flytta till sitt nya hus.
Som tur är kommer en präst att närvara på Palles jobb, det tror jag är väldigt bra och nyttigt!

torsdag 19 april 2012

Ny sommarväska?

Idag har jag sytt en ny väska och även 2 sminkväskor/necessärer som kommer att landa hos LotusEco under morgondagen.


I necessärerna finns det ett litet fack som delar av necessären i 2 delar. En ny liten detalj.

Ny pysslat

Några kort har blivit gjorda! Det är så trevligt att sitta vid ett renstädat bord så det bli pysslat av bara farten :o)) Kanske jag skulle städa lite oftare!
Kort med Karlskronas slogan



Det var allt för i dag. Hoppas ni får en härlig dag med sol i sinnet ♥

tisdag 17 april 2012

Pyssel sällskap

Timotej sitter på det nya rullbordet som vi fick av mamma. Jag behöver inte känna mig ensam i alla fall :-)


måndag 16 april 2012

Titanic

Skrotboken uppmärksammar att det är 100 år sedan Titanic sjönk. Här är mitt kort som jag bidrog med.
Jag har inspirerats av tiden därav ett vintagekort. Pojken bär sjömansdräkt och det var ju vanligt på den tiden som Titanic hade sin jungfrufärd. Sedan plockar jag upp havet i det blå pappret som sticker fram och även med de blåa blommorna.

lördag 14 april 2012

Vårfint!

Jösses vad jag har varit duktig idag!! Palle jobbade och gick kl 6 och strax efter började jag med att damma och plocka. Sedan öste jag järnet tills han kom då åkte vi på marknad.Efter marknaden fortsatte jag att röja så nu är det dammtorkat i alla rum, damsugat och iordningplockat. Det känns så skönt!
En liten promenad hann jag också med! Solen skiner och nu känns det att våren är på gång!

Puss på er ♥

torsdag 12 april 2012

Säg hej till Dagmar :o))

Man måste ju utöka repertoaren med lite nya modeller ibland. Och alla modeller måste ju ha en snitsigt namn eller hur :o))
Så säg hej till Dagmar som är en stadig väska med en ficka på utsidan
och en ficka med dragkedja på insidan. Dagmar stängs med en magnetknapp!
Dagmar finns till salu i Pysslingens Butik

onsdag 11 april 2012

Kort

Första kortet gjort med de nya bilderna jag köpte i Göteborg. Någon som är förvånad över att jag valde en katt??
PUSS PÅ ER ♥♥♥

tisdag 10 april 2012

Dagens vardagslyx....

.....är en egengjord kaffelatte med kakaohjärta

Vad är vardagslyx för dig? Skriv gärna och berätta!

Dagens sydda blev....

....en Timotejkasse i tyget som jag köpte i Göteborg. Visst blev den härlig och glad!

måndag 9 april 2012

Påsken tillbringades i Göteborg

Tidigt på Långfredagen satte vi oss i bilen och körde mot Göteborg där vi skulle fira Påsk med min familj! Det blev verkligen en lyckad helg där vi hann med det mesta som vi ville. På fredagen träffade vi pappa och min faster. Vi sov hos mamma så på kvällen åt vi lite gott.

På lördagen åkte vi in till stan när butikerna öppnade :o)) Det gäller att inte missa något! Vi började med fika på Brogyllen som är så mysigt! Det var ett stamfik när jag bodde i Göteborg. Sedan gick vi och spanade i affärer. Lite fyndat blev det! Bland annat ett par klarröda kinaskor! Förra året köpte jag lila och svarta, och jag är supernöjd med dom!
Lite papperspyssel blev det också! Enfärgade papper och ett blommigt bara för att det var så fint :o)) Det var rea på Promakers så jag bytte ut en som tagit slut.
Jag gillar vintage bilder, och dessa är faktiskt vanligt mönstrat papper så de kostade bara 12-14 kr styck. Billigt!!
Det här arket är menat som vintage bilder och kostar 20 kr. Så det är lite skillnad i pris. Men jag blev så nöjd när jag hittade brudpar ♥ nu ska här göras bröllopskort!
Vi passade på att besöka Claes Ohlsson där jag hade ett Wrap presentkort. Så hjulen vi köpte till lådan kostade bara 14 kr istället för 64 kr, jag gillar verkligen Wrap!
Vi var även på Myrornas på Järntorget. Det var en klart chockerande upplevelse! För fy vad dyra dom var! Ändå köpt jag ett tyg, ovanligt eller hur? och en fin pruttelutt som ska bli en present. Jag vågade inte titta så mycket :o))

Påskaftons kväll blev en riktig familjeträff! Vi åt och drack en massa gott som mamma hade fixat. Skrattade så vi nästan kissade i byxan och jag delade ut påskpresenter till alla utan Pallemannen. Hela dagen var vår gemensamma påskpresent! Jag fick ett påskägg av pappa med en lott som inget gav och lite godis. Så det var den bästa påskaftonen på länge!

På söndagen blev det två vännineträffar! En förmidagsfika med Lotta och Emma, och en sen lunch date med Carro, Claes och Elias.
Carro skämde bort mig så jag kände mig som en prinsessa!! Tack igen gumman ♥

Så när vi väl kom hem till Karlskrona vid 21.30 var vi ganska trötta men väldigt nöjda!

Hoppas er påsk var bra och att ni hade fint väder och inte snö och hemskheter!

PUSS PÅ ER♥♥♥

torsdag 5 april 2012

Påskkort till Skrotboken!

Jag har fått förmånen att vara Gästinspiratör på Skrotboken under aprilmånad. Här kommer mitt första bidrag. Ett ovalt påskkort i glada färger!

tisdag 3 april 2012

Vilken komplimang!!

Idag fick jag nog den finaste komplimang jag fått som kortmakare! Det här kortet köpte Lilly på stickcafét av mig. Hon gav bort det i födelsedagspresent och mottagaren tyckte det var så otroligt vackert så att hon lämnade in det hos glasmästaren för inramning!! Ni förstår att jag nästan spricker av stolthet!Tänk att kort som jag gjort kan skapa så mycket glädje hos den som får det! Det är stort!

söndag 1 april 2012

Virka en blomstergirlang - Pysselstafetten

Idag tar jag över stafettpinnen från Handkraft & Återbruk och Fiffiga Systrar, jag delar den med Pysseldags hos Ida, och jag tänkte visa hur man enkelt kan piffa till fönster, väggar, hyllor eller vad man nu tycker behöver piffas lite extra till våren. Jag tänkte vi skulle virka en blomstergirlang!

Här ligger blomstergirlangen i fönstret!

Man börjar med att virka blommor, så många blommor man vill ha, jag har gjort 4 stora och 3 små. När man gör de små blommorna så slutar man virka efter varv 4. Fördelen med blommorna är att man kan använda vilket garn som helst. På så sätt kan man ju minska sitt förråd av restgarner :o)) Jag köpte ett garnnystan som är flerfärgat och som jag hade lite av vårens och påskens färger.
Virksätt du behöver kunna:
Luftmaska – lm
Smygmaska – sm
Fastmaska – fm
Stolpe – st

Hemmets Journals virkskola kan du läsa mer om virkning
Mönster på virkad ros:
Virka 4 lm och forma dem till 1 ring genom att virka 1 sm i första lm
Varv1: *1 fm om ringen, 3 lm * uprepa *-* totalt 3 ggr och avsluta med 1 sm i första fm i början på v = 3 lm-bågar.
Varv 2:Virka om varje lm-båge: 1 sm, 5 st och 1 sm = 3 blad. Vänd arbetet – nästa v virkas från blommans baksida.
Varv 3: 1 lm, virka en fm runt första fm från varv 1, 4 lm, virka 1 fm nederst mitt i det första bladet från varv 2, *sedan 4 lm, virka 1 fm runt nästa fm från varv 1, sedan 4 lm nederst mitt i nästa blad från varv 2* upreppa *-* till det totalt är 5 lm-bågar, avsluta med 4 lm och 1 sm i den första fm på v = 6 lm-bågar. Vänd arbetet – nästa v virkas från blommans framsida.
Varv 4: Virka om varje lm-båge: 1 sm, 6 st och 1 sm = 6 blad. Vänd arbetet – nästa v virkas från blommans baksida.
Varv 5: 1 lm, virka en fm runt första fm från varv 3, 5 lm,* virka 1 fm nederst runt nästa fm från varv 3, 5 lm *sedan 4 lm, virka 1 fm runt nästa fm från varv 1, sedan 4 lm nederst mitt i nästa blad från varv 2* uprepa *-* till det totalt är 5 lm-bågar, avsluta med 5 lm och 1 sm i den första fm på v = 6 lm-bågar. Vänd arbetet – nästa v virkas från blommans framsida.
Varv 6: Virka om varje lm-båge: 1 sm, 6 st och 1 sm = 6 blad.
Fäst tråden.

I mitten på blommorna kan man sätta pärlor, knappar eller annat som man tycker passar. Jag valde träpärlor i form av hjärtan som jag sydde fast.
Spara den tråden som du har i mitt på baksidan, den använder du till att sy fast blomman i girlangen.

Mönster till girlang:
Virka lm så lång som du vill ha girlangen, jag gjorde den 1 meter. Sedan vänder du och *virkar en fm, 3 lm, 1 fm i andra maskan från nålen*, *-* uprepa hela girlangen ut. Så att du får små öglor som tjänstgör som blad.

Sy sedan fast blommorna med jämna mellanrum på din girlang.

Hoppas ni tyckte det var roligt att få tips på hur man kan göra sitt hem lite mera färgglatt :o)).
Med detta så skickar jag vidare stafettpinnen till Pyssligheter och Tedags hos Tant Ninette som imorgon visar nya trevliga pyssel!