söndag 29 juli 2012

Vår dag i Oskarshamn

Igår var planen att vi skulle åka till Oskarshamn och gå på Megaloppisen som Sara Saax anordnade. Sedan tänkte vi turista lite och besöka Paddy, en av våra kattungar som vi sålt.

Men först var det ju loppis! Några fynd gjorde jag allt. Fina tyger

En fin väghylla som jag ska måla om.

Två tavlor till vardagsrummet

Äpplen

och rosor.

Efter loppisen gick vi till Döderhultarmuseet. Döderhultaren var en lokal konstnär som täljde underbara figurer i trästycken. Riktigt intressant!

Vi turista mera genom att gå ner till hamnen där det var hamnfest. Vi hittade en söt liten kullerstensgata

med söta små hus!

Hamnen

Sedan ringde vi Ia & Stefan som bor strax utanför Oskarshamn. De har en helt underbar gård längs med E22:an och även en egen sjö! Så eftersom det var uppehåll, det kom bara några droppar, så åkte vi ut på sjön på en flotte. Och där satt vi och drack kaffe! Så himla underbart! Vi åkte runt och titta på naturen. Paddy blir 7 år i november och det är så roligt att se hur fin han är och hur bra han har det. 

Vi fick vackra blommor, kantareller, de har en eget ställe några meter från huset där kantarellerna finns i massor! Vi fick även en burk med Hallonmarmelad. Den var smaksatt med lime och vanilj. Himmelskt god!

Vid 21-tiden var vi hemma efter en underbar dag!

Idag söndag är det min sista semesterdag. Men vilken vecka vi haft! Sol, och ännu mera sol! Varmt och skönt och en massa trevligheter! Jag är så nöjd! Pallemannen är ledig en vecka till och då kommer även mamma, det ser jag fram emot. Så hoppas det blir bra väder.

lördag 28 juli 2012

Veckans gratis

Denna veckan har varit riktigt bra på gratis fronten!
Ett paket Scan smörgås pålägg
En värdecheck på 50 kr från Gratis Bio

En tetra med nyponsoppa från Hemköp, den var till maken
Ett glas med lock och sugrör från Verum Hälsofil
Ett par foppatofflor till maken, betalade med en Wrapp från Stadium

Inte illa eller hur!

fredag 27 juli 2012

Bröllopskort

Några bröllopskort som jag gjort idag.




Det är fortfarande sol och varmt! Idag tror jag det var 28 grader, så jag är glad över att jag har semester. Idag var vi på Trummenäs med M och M och grillade lite. Gott och trevligt!
Nu på kvällen har jag städat lite i garderoberna, tråkigt men det måste ju göras :o))

torsdag 26 juli 2012

Festival dags!!

Idag var det dags för Green Teens miljöfestival! Jag var med och visade hur man kunder återanvända tyger och hur man kunde använda tapet som annars bara slängs.

Här är en låda jag gjort. Den till vänster är innan och den till höger är efter. Tyvärr glömde jag ta kort innan jag sålde den. Så detta är den enda bild jag har

Efter ekomarknaden skulle vi lyssna på musik och dricka vin! Nu för tiden är glasen redan klara! Så smart egentligen! Vi med lock :o))

Vin utan lock!

Louise visar det viktigaste på festival; vin och öronproppar!

vid 21-tiden gick det stora dragplåstret på! Tomas Di Leva! Det var helt klart sevärt!

Nu kommer jag snart nana kudden :o)) Sov gott ♥

onsdag 25 juli 2012

Vår härliga dag på Öland!

Igår morse packade vi bilen med gofika och körde mot Öland, detta paradis på jorden!

 När vi kommit över bron stannade vi och åt frukost på färska frallor! Så gott!

 Palle plockar upp gurkan.

Vi hade bestämt att vi skulle svänga av överallt där det såg spännande ut. Och precis efter rastplatsen såg jag en skylt om Ölands Museum.

På vägen dit hittade vi en gammal borg från 1300-talet! Hur mäktigt som helst.

Här ser man lite av borgen som visade sig när man kom fram ur skogsbrynet.

Maken posar ♥

Det fanns ca 80 byggnader innanför muren.

Efter avstickaren fortsatte vi mot museet. Det var så fint och något jag kan rekommendera! 

En liten dörr

Man kunde skita ståndsmässigt som barn förr i tiden :o))

En av många vackra väggmålningar på gården. 

Vi hittade även en lite loppis där jag hittade denna grejja. Jag har letat länge och denna var i perfekt skick! Tyvärr var tyger och så ganska dyrt så det lilla jag hittade fick ligga kvar!

Vi stannade till i Borgholm där vi åt god middag, fisk för mig och fläsk med löksås för Pallemannen. Efter att ha tittat i diverse affärer så styrde vi bilen mot Bredsättra där det skulle finnas ett karamellkokeri. 

Här drack vi kaffe och köpte goda godisar! Passa på att åka dit!

När vi skulle fortsätta mot Färjestaden såg vi en skylt där det stod Kappeludden. Denna bilden tog jag längst ut på udden där det blåste massor! Men det låg folk bakom vassen och solade! Bryggan hade blåst sönder 2011. 

Här är anledningen till att det heter Kappeludden. Ett gammalt kapell som heter Sankta Britas kapell från 1300 talet. Korset användes som andaktsplats då det var marknader här.

Det var rätt kaxigt att ena gaveln stod rakt upp i skyn. 

Här var det varmt och gott sa maken :o))

Utsikten från kapellet.

Den bästa loppisen hittade vi på vägen mot Färjestaden. Det stod stora skyltar längst med vägen och helt plötsligt uppenbarade sig en helt lada fylld med roliga saker!

Jag hittade tyg, garn och en burk.

Även fina formar fick följa med
Jag gillade att han inte var speciellt dyr. Det fanns fina lakan med spets för mycket bra priser!

Vi avslutade dagen med en glass i hamnen i Färjestaden. Vi hade en helt underbar dag och nästa gång ska vi åka mer söder över, för där har jag inte varit vad jag minns.

tisdag 24 juli 2012

Missa inte!

Ni missar väl inte att det är Live Green Festival på torsdag? 

Jag kommer att finnas på plats och visa lite vad man kan göra av gamla tyger, dvs återbruk. Jag kommer att sälja "Gör det själv" kit och även väskor, bindor m.m
Jag kommer även tipsa om vad man kan göra med gamla tapeter. Så kom gärna och säg hej!

Allt sker på Blekinge Museums gård.

söndag 22 juli 2012

Det blev tredje gången gillt!

Nu är min sommarhatt klar! Och brättet ser helt okej ut, frågan är väl om man kan säga detsamma oim modellen :o)) Här är vi på Äggaboden och dricker kaffe! Det är ju äntligen sol och värme!

Puss på er i solen ♥

torsdag 19 juli 2012

Tredje gången gillt?

Förr hade jag ofta sommarhatt men av någon anledning slutade jag med det. Men så var jag på Ull och Lull och såg en så himla snygg virkad sommarhatt. Så jag köpte garn och skred till verket. Jag virkade brättet med 2:ans virknål så det skulle bli lite fastare det var att rekommendera sa dom. Men eftersom jag alltid gör lite fel och mina maskor alltid föder barn och blir fler än vad det ska vara blev brättet snett. Så vad göra än repa upp? Jag kollade på U & L:s mössa och de hade bara gjort fasta maskor istället för att varva med stolpar. Så nu är min hatt färdig , men nu är brättet för tight och hatten har blivit en mössa. Så nu ska jag repa upp igen och se vad som händer :-) håll tummarna för att det verkligen blir tredje gången gillt!

tisdag 17 juli 2012

Jag gillar fådda saker!

Idag kom gratis tidningen från Amelia 

Jag använde mitt presentkort från Wrapp på Rum21. Med gratis frakt blev muffinsformarna gratis!

måndag 16 juli 2012

Bakat och luffarslöjd!

Jag har varit sugen på att baka en längre tid men inte haft tid så idag slog jag först till med chokladmuffins med jordgubbar. 

Visst ser det läckert ut! 

Lite lyxfika med älskade maken ♥

Det blev även kanelbullar som blev super goda! Om det är något jag alltid letar efter så är det goda recept! Detta recept heter Ullas Bullar och är hämtat ur boken "Bästa bullarna" från Kyrkkaffeserien, en serie kokböcker som är väl värda att kolla upp!

Min blomma Hjärtan på tråd började bli väl hängig, så jag tänkte göra en fin blomma i luffarslöd en likadan som jag gjorde för några år sedan. Men jag kom faktiskt inte ihåg hur jag gjorde :o)) så jag hittade på något!
Och kan man tänka sig; det blev ett fiskben :o))

Visst blev det bra fastän det inte blev någon blomma!