fredag 30 januari 2015

Jag har en dröm!

Jag har en dröm, en dröm som jag tappat bort under några år men som jag inser att jag inte riktigt släppt taget om ändå. För idag utan direkt anledning sökte jag reda på mera på nätet!!
Vad är då min dröm? Jo att lära mig sy och vissa hantverk bättre! Så kanske Bräkne-Hoby folkhögskola skulle vara något för mig? Man kan ju alltid söka :)
Jobba kan jag ju ändå, och även jobba med Tupperware.
Så nu ska jag undersöka det hela lite mera :)

lördag 17 januari 2015

Vi missköter våra katter?!

Idag fick jag höra något som både gjorde mig irriterad och ganska ledsen!
Tydligen så missköter vi våra katter!! Jag vet att det inte stämmer och den som sa det är inte här speciellt ofta så hur hen kan veta det övergår mitt förstånd! Hen hade sagt detta i sommras.
Men det som stör mig mest är att personen ifråga tyckt så här i över 6 månader men har inte sagt det till oss och har inte anmält oss. Och det tycker jag är lite skrämmande, för finns det nu sanning i att vi missköter katterna så ska vi anmälas så att de kan få det bättre!!
Jag tror att kommentaren fälldes i ett försök att svartmåla oss, att man skulle tycka sämre om oss. Men det lyckades inte, kanske snarare tvärtom!
Om jag blev irriterad ska vi nog inte gå in på vad Palle är! Inte ofta min man blir arg men nu kunde man nästa se hur det rykte ur öronen på honom!
Ja jag är faktiskt ganska chockad!

fredag 16 januari 2015

Glutenintolerans

Så var det då bekräftat, det jag nog vetat men inte velat veta :) att jag blivit glutenintolerant. Som en biverkan på min GBP.  Men det går ganska bra, hemma är det ju givetvis lättast. På café finns det tyvärr inte så ofta någon smörgås som är glutenfri, så antingen tar jag med en egen smörgås eller så försöker jag hitta ett allernativ. Många har ju LCHF på menyn numera.
Ibland får jag frågan om jag inte ångrar min operation? Men nej det gör jag inte. Jag kan ibland sörja det faktum att jag var tvungen att operera mig, men inte själva operationen. Jag gick ju "bara" ner 40 kg, och vägde som minst mer än vad vissa gör när de opererar sig. Jag har gått upp ca 10 kg och fått en mage som är putigare och större än vad den var när jag var som störst.
MEN jag fick mitt liv tillbaka! Jag levde inte jag bara var. Vi gjorde inget för jag orkade inte och för att jag mådde så dåligt psykiskt!
Jag beundrar Palle för att han orkade. Men nu lever vi ett helt annat liv och jag gör saker som jag aldrig skulle gjort innan.
Sedan jagar jag ju alltid kilon och känner mig allmänt kass för att jag är en "misslyckad" viktopad person, jag blev ju aldrig smal. Men någon gång ska väl även jag hitta en trivsel vikt! Och utan gluten kanske magen kan bli lite mindre putig :)