söndag 24 maj 2015

Lycka del 2

För några år sedan fick jag en pysselbok från 70 talet av en av damerna på stickcafet. Jag sydde lite ur den men sedan vet jag inte vad som hände för den var bara puts väck!
Jag har letat på loppisar men inte hittat den. Men så skulle en bekant rensa för han ska sälja sitt hus. Och han tänkte på mig och där till min stora lycka låg BOKEN!! Så nu ska jag sy fina mjuka djur. I alla fall om jag kan komma på hur man förstorar mönstrena ;)
Det första jag ska sy är den super fina elefanten!!

Lycka del 1

Min första härva med ullgarn! Jag har kardat och spunnit helt själv! Det är ojämnt men det gör inget ;)
Det är så skoj att spinna! Speciellt när det blir som man tänkt ;) men jag behöver öva mycket mera innan det blir en jämn och fin tråd. Men det gör jag så gärna!

torsdag 21 maj 2015

Min ull mår bra ;)

Idag var jag och fikade hos Marianne som har Hässlelyckans Gårdsbutik. Jag passade på att köpa ägg och även besöka hönsgården.
Jag kan verkligen rekommendera ett besök på Hässlelyckans! Hönsen mår som prinsessor och äggen är så goda! Det känns bra i hjärtat att köpa ägg där jag vet att hönorna haft ett bra liv!

Men åter till ullen ;)  som nybliven och nyfrälst ullgalning känns det som en ynnest att veta att på just Hässlelyckan går 15 lamm och får som bär ullen som jag ska få ta hand om! Ja inte allt kanske men så mycket jag vill!
Så nu måste jag öva på att karda och spinna. Så att det blir garn till hösten.

lördag 9 maj 2015

Ull dag!

Vilken dag jag haft! Jag har varit på Slöjdhuset i Ronneby där Lena Hammarlund pratade om ull!
Jag är ju helt ny på det här men någonstans måste man ju börja ;) det roligaste var att jag fick lära mig karda ull och spinna på slända. Jag har en känsla av att jag behöver mycket övning ;) innan jag får en jämn tråd. Men jag fick låna hem både kardor och slända över sommaren så nu ska här övas!!

söndag 3 maj 2015

Solig söndag!

Vilket väder! 12 grader, sol och vindstilla! Som gjort för en promenad! Det blev en runda runt Ekholmen och Saltö. Totalt 3.8 km.
De sjösatte en båt och det var skoj att få se! Palle som ser sjösättningar dagligen tyckte inte det var lika spännande som jag 😉
Nä nu ut och handla och sedan städar vi nog lite!

lördag 2 maj 2015

Städningen fortsätter!

Det är ju så härligt att vara på gång i röjandet! Igår tog jag badrumsskåpet, vi har ett golvskåp från IKEA där allt proppas in! Men nu så blev det en hel påse med saker jag hoppas ska hitta andra ägare! Jag hade tänkt ta golv och väggar också men eftersom vi tvättade var det inte så lyckat :) Vill ju inte damma ner de rena kläderna! Så imorgon helgar vi inte vilodagen utan gör färdigt i badrummet!
Palle stönar och jag jublar :) men han är ganska nöjd när det är klart! Fast helst hade han nog sett att det städades mellan 7-16 när han är på jobbet :)