torsdag 25 juni 2015

Att skratta åt sig själv ;)

Varje gång jag går in på internet på mobilen blir jag så fnissig ;) ;)
För i sökfältet står det; snopphygien! Och det försvinner inte, så jag tror jag måste rensa sökhistoriken.
Varför har jag då sökt på snopphygien? Jo jag läste i en blogg om små pojkar, förhud och omskärelse. Och då förstod jag att det är stor skillnad på små och stora pojkars hygien ;)
Tänk att man kan ha så skoj åt ett ord ;)

fredag 19 juni 2015

Lövmarknad

I Karlskrona är Lövmarknaden ett måste! Man kan nästan säga att det är Karlskronas nationaldag ;)  Palle är ledig från jobbet så hans midsommar blir 4 dagar lång!
Jag jobbar alltid på Lövmarknaden men jag vill gå en sväng med Palle på morgonen. I Amiralitetsparken är det hantverksmarknad och där är det finast. Det är mer genuint. Vi fikar där med kaffe och jordgubbstårta. Fast för mig fick det bli en chokladboll. Det är ju inte gluten i dom.
Efter jobbet gick jag upp en sväng till torget för att kolla lite. Jag inser att jag är hungrig och köper en blekings speciallitet; sillamacka!
Stekt strömming på kavring med hovmästarsås, stekt lök och dill eller persilja. Så himla gott! Jag struntade i gluten och njöt av min mat! Sen gick jag hem ;)

Idag är det midsommarafton och det är mulet, blött och 10 plusgrader. Vi är hemma och myser. Äta gott och bara vara. Jag kanske är tråkig men jag älskar dessa dagar med Palle ❤

Ha det nu så gott!!

lördag 13 juni 2015

Vilken härlig eftermiddag!

Ibland älskar jag min man lite extra mycket ♡ ja även livet älskar jag lite extra ibland! Idag var en sådan där dag!
Palle mötte mig efter jobbet och vi promenerade längs med vattnet och köpte en glass och så satt vi och njöt av solen som äntligen kommit!
Promenaden fortsatte och vi pausade vid vårt paradis uppe på Björkholmen. Där ser man vattnet och vi kan njuta av att höra vattnet slå.
När vi kom hem satt vi på balkongen för första gången i år. Jag gillar vår balkong mer och mer för varje år. Och nu längtar jag efter att få sitta där och sticka 
Kvällen avslutades med en god bakelse och kaffe till en del av prinsbröllopet. Jag missade vigseln men det gör kanske inte så mycket 
Det får inte bli så sent ikväll för imorgon ringer klockan redan 04.00!!! För då ska vi åka till Ge-Kås!! Oj vad jag ser fram emot den resan!






fredag 12 juni 2015

Klappa snällt på sig själv ♥

 
Ofta ofta är jag så himla stressad hela tiden! Vi tog en gång ett beslut att jag inte skulle jobba så mycket för att vi som familj mår bäst av det. Konstigt nog så blir det aldrig så. Mitt schema är tisdag och torsdag 15-18 och ojämna lördag 9-16 och en extra lördag 11-14, det blir 41 timmar på en månad. Helt perfekt och jag hinner med, jag har inte så ont och är mycket gladare.
Men oftast jobbar jag mellan 70-90 timmar. Vilket är riktigt bra för ekonomin, eller är det så bra egentligen? Ju mer jag tjänar ju mer gör vi slut på och ju mer måste jag jobba. En riktigt ond cirkel. Mina extra tider är oftast oplanerade, jag får frågan på morgonen om jag kan jobba tex hela dagen. Så som de flesta timanställda har det. Inget konstigt med det!
När det blir för mycket för mig hinner/orkar jag inte med det som är skoj som att göra kort, sticka, virka och brodera. Vårt hem förfaller och damråttorna tar över. Himla frustrerande!
Det enda som maler i skallen är allt jag borde göra! Borde promenera, borde laga fantasifull mat, borde gå ner i vikt, borde vara gladare, borde hinna med att göra kort. Allt skoj blir till måsten!

Men jag har nu under våren tagit tag i en del som tjuvar energi från mig. Jag slutade med tupperware och jag saknar det inte ett dugg! Jag njuter av all plats jag har fått i mitt hem igen :) Jag älskade att sälja plast och jag älskar att jag inte gör det längre :)
Jag ska pausa en del måsten till efter sommaren, jag försöker att hitta tillbaka till det roliga och jag tror faktiskt att jag lyckas ganska bra!
För även om jag just nu jobbar ganska mycket så är nästa vecka lugnare och det är midsommar och jag och Pallemannen så fira i lugn och ro. Vi myser och äter en massa god mat, bara vi två. Ljuvligt!

För det viktigaste i livet är ju inte att jobba och tjäna pengar för att sedan konsumera dom, utan det viktigaste är ju familjen, vännerna och livet. Ett liv utan stress!

Glad sommar på dig!

tisdag 9 juni 2015

Sick sacks filt

Ett par kompisar ska få barn och då måste jag ju virka en filt! Jag hade det bruna, lila och benvita i lager men kompletterade med det gula. Så skönt när lagret minskar ;) då kan jag ju köpa nytt i sommar!! Bra eller hur!
Mönstret hittade jag i boken "sticka och skicka".

lördag 6 juni 2015

En Skogstokig dag!

Idag har det varit en helt fantastisk dag!! Vi har varit i Ärkilsmåla och besökt alpackor och gått på alpacka safari. Alpackor är så otroligt söta 😊 jag ska gå på kurs längre fram och lära mig spinna alpackaull. Det ser jag verkligen fram emot!
Vi stannade på lite olika ställen men alpackorna var bäst 😊
Nu sitter jag med ett glas vin och en stickning!
En dag i livet då allt är precis så bra som det kan vara ❤❤❤

måndag 1 juni 2015

Förändring!

Jag har blivit så otroligt rastlös! Igår var jag ledig och inte satt jag speciellt mycket. Jag organiserade om i garderoberna. Lite åkte ner i källaren och lite till loppia. Och för varje sak som åker ut lite lättare känns det ;)
Plasten tar ju en enorm plats men nu är den epoken slut så nu ska jag ha utförsäljning till helgen. Lite har jag sparat och jag tror att vi kommer vara poppiast på vandrarhemmet i sommar med våra färgglada plastbyttor ;)

Jag har mina aningar om vad min rastlöshet bottnar i; smärta!
Jag har ont! Sedan en längre tid har jag ont i vänster hand, det sitter över knogarna, och i höger överarm. Man kan ju tycka att en sida åt gången hade räckt ;)
Och till råga på allt trillade jag för 1.5 veckor sedan. Jag snubblade och föll handlöst på vänstersidan. Precis utanför en restaurang damp jag!! Det gjorde inte så ont men nu är jag stel och öm. Jag sträckte även höften en dag efter fallet. Just nu jobbar jag ganska mycket och trots bra skor främjar inte hårda golv min kropp just nu!
Men men det går väl över! Fast jag funderar på om jag skulle lyssna på Palle och besöka läkaren!

Men nu till något roligare! Förra veckan var jag på brodericafe på Blekinge museum. De har en utställning om Blekinge söm. Jag är inte så förtjust i det då man "ska" sy i ljusrosa och ljusblått efter speciella mönster. Men jag fick lära mig att på 60-talet var det några hemslöjdsdamer som bestämde detta.
Innan sydde man fritt och färgerna var rött och mörkt blått, som ju blir ljusrosa och ljusblått när det bleks i solen.
Fågeln på bilden kommer från ett hängkläde från 1700 talet. Och om den var godkänd då så duger den åt mig ;)
Så den har jag börjat på. Jag ska bara köpa en sybåge och lite mera lingarn.
Men oj så skoj det var att brodera!!