tisdag 22 september 2015

Sjalen Ruth

 
Nu är sjalen Ruth blockad och klar, jag blev så himla nöjd!
Mönstret kommer från Limmodesign och är både roligt och lätt att sticka. Varje rapport är 8 varv. Det är så lätt att bestämma längden på sjalen eftersom du först ökar på 2 varv och sedan när den är hälften så lång som du vill ha den så minskar du på två varv. Genialiskt ;) 
Garnet köpte jag när jag och Palle var i Vintrosa (jag vill gärna säga Vin Trosa) och besökte Ateljé Norrgården och Ostbiten. Det är av märket Malbrigo och är det mjukaste mjuka av Marino Ull. Jag tycker det är så snyggt färgat!

tisdag 15 september 2015

Dagen efter!

Det gör ont idag! Mina stackars armar! Och imorgon blir benen! Jag längtar faktiskt :) ja inte efter hur ont det kommer att göra men att få röra på mig!
Vem kunde tro att JAG skulle längta till nästa gång jag ska träna ;) men det gör jag så nått rätt gör Annie! Hennes glädje smittar av sig liksom!

Jag har bestämt att detta inte ska handla om vikt utan om hälsan! För tränar jag 2-3 ggr per vecka så går jag ner i vikt, så är det!
Jag är helt emot förbud, för så fort jag inte får något måste jag göra det extra mycket! Ja jag vet, det är hur barnsligt som helst!! Men denna gången ska jag ha 3 förbud!
1. Inget godis! Jag mår så otroligt dåligt av godis! Jag dumpar, dvs mår illa och håller på att somna, och magen rasar. Så varför utsätter jag mig för det gång efter annan? Nä så inget godis!
2. Ingen laktos! Magen ballar ur och jag blir gasig och svullen. Tar jag laktastabletter så går det ganska bra men oftast säger jag inget för jag vill inte vara en dålig gäst. Med påföljd att jag mår dåligt.
3. Ingen gluten! Jag mår inte bra av gluten! Jag är intolerant och mina järnvärden sjunker i botten. Jag mådde som en prinsessa utan gluten och började slarva i slutet på semestern och jag mår så himla dåligt! Så varför äta för att inte vara till besvär? Ibland vill jag äta ;) för finns det något så gott som en kanelbulle eller en vit fralla med ost? Men nej jag ska vara konsekvent!

Mina vänner är så himla stöttande och försöker verkligen fixa både laktosfritt och glutenfritt! Jag kan aldrig tacka dom nog för det!

måndag 14 september 2015

Personlig Coach!

Ja det har jag en! Hon hete Annie och håller till på Lok o Motion. Hon är ung, blond och väldigt söt! Men skenet kan bedra!! För efter dagens träningspass där vi körde bröst och rygg är jag övertygad om att hon är en fullblods sadist!!
Musklerna darrar och det är plågsamt att skriva. Hur det känns imorgon vill jag inte ens tänka på!!
Men jag tror att detta är ett första viktigt steg mot en mindre ond kropp!

söndag 13 september 2015

Spinnkurs!

Idag var jag, siv och Lianne hos Sofia på Högalunds alpackor för att lära oss att spinna.
Vi började ute i hagen hos alpackorna. Dessa ljuva djur! Så mysiga och så nyfikna! Man blir lugn ända in i själen.
Sofia hade tre olika spinnrockar, en från mitten på 1800 talet, en modern och en e-spinner. Vi testade alla 3 och vilken skillnad det var på de olika spinnrockarna! Jag som funderar på att köpa min egen spinnrock tror att jag ska satsa på en e-spinner. Den är liten och smidig. Jag kan inte ha en stor spinnrock här hemma.
Det är inte lätt men bara man kommer in i det så märker man hur snabbt man utvecklas.
Och alla fick vi varsitt litet nystan med oss hem!