måndag 28 mars 2016

Min syster och jag!

Jag har en syster som heter Johanna och som är 5 år äldre än jag.
Hon har lärt mig allt hon kan! Och fort som fan fick det 😉😉

onsdag 23 mars 2016

Påskbuffe

Ibland måste man lyxa till vardagen lite! Speciellt nu då jag är arbetslös och Palle sjukskriven för ett ont knä.
Så jag föreslog lite god påskmat för Pallemannen och han var inte sen att nappa på den goda iden ;) om det är något min man gillar så är det påskmat! Och julmat, för det blir ju samma mat ;)
Annars så försöker vi umgås och gå och träna.
Jag kör mest underkropp då jag har kramp i musklerna mellan ländryggen och nacken, behöver jag säga att jag älskar min osteopat?
Palle kör bara överkropp. Han får inte belasta knät mer än med promenader och cyckel innan de fått svar på röntgen. Men man ska ju göra det man kan.

Det är ju en himla tur att vi tycker om att umgås med varandra! För helt ärligt så är min man även min bäste vän som jag bara älskar mer och mer för varje dag som går! Det känns som en ynnest att få vakna vid hans sida varje morgon ❤❤❤

Hoppas ni alla får en riktigt Glad Påsk!

måndag 21 mars 2016

Nya gardiner

Så var då fönstrena putsade och de nya skira fina gardinera uppe! Jag är mer än nöjd! Så ljust med sidgardin istället för med kappa. I många år hade vi inga gardiner alls, bara en massa fint som hängde i fönstrena.

lördag 19 mars 2016

Vårmarknad i Olsäng!

Idag styrde vi bilen mot Olsäng där det var Vårmarknad! Vi körde på kustvägen och varje år vid den här tiden på året slås jag av hur sliten naturen ser ut. Det är ju tiden efter snön men före våren då allt slår ut och naturen ser så där vackert skir ut.

Väl framme så hälsade vi på Sofia på Högalunds Alpackor. Även Samson ville hälsa ❤ om ni är intresserade av att lära er spinna och träffa Sofias härliga alpackor så kan jag varmt rekommendera en kurs hos henne! Det var många olika mathantverkare på plats så det fanns mycket att titta på.

När man sitter inne och tittar ut på solen som skiner är det lätt att tro att det är så varmt och skönt! Det var det inte kan jag medela!!
Så fikakorgen med kaffe och muffins som vi hade tänkt dricka i Kristianopel gav vi till Sofia. Jag kände inte direkt att sitta och fika i snålblåsten. Jag tror hon hade mer nytta av den än vi!

Vi körde förbi Kristianopel men det var blåsigt, inte så konstigt då det är en kuststad, så jag är glad över att vi gav bort fikakorgen.

Nu blir det nog lite stickning även om jag borde putsa fönster, men fönstrena finns nog kvar även på måndag tror jag.

Ha en skön dag!

fredag 18 mars 2016

Vår!

Denna härliga vår! Solen skiner, fåglarna kvittrar och det är ca 10 grader varmt ute! Jag bara älskar det!
Så två små fina blommor fick följa med mig hem och nu sprider de lite färg och glädje 😊

lördag 12 mars 2016

Stmässan del 3

Jag kan sy men syr ytterst sällan kläder till mig själv. Vilket egentligen är helt kasst eftersom jag har så svårt att hitta kläder som sitter riktigt bra.
Just nu tror jag att jag har Sveriges absolut tråkigaste garderob! Allt är mörkt och färglöst! Kanske om man letar att man kan hitta någon t-shirt som har lite färg. Hur deprimerande som helst!
Och de ända byxorna jag använder är ett par jeans. Ja ni hör ju själva vilken kattastrof jag lever i 😉
Hur blev det så här då? Jo när kilona smög på mig och kläderna krympte så blev det att jag tog bort kläder men jag köpte inga nya.
Och nu när jag tränar och möblerar om kroppen vill jag inte köpa så mycket nytt, för jag har ju kläder som nästan passar 😉
Så idag såg jag en gudinna i färg 😉 en kvinna som var så färgglad att man blev glad i hela kroppen! Så då bestämde jag mig för att göra något åt min egen garderob, så jag köpte ett byxmönster! Så nu ska jag rota i tygskåpet och ut kanske det kommer en färgglad påfågel 😉 för nu är jag trött på min deppiga garderob med mörka kläder!

Symässan del 2

Jag ville även hitta garn till min nya sjal. Jag vill ha något riktigt färgglatt! Så några nystan Malabrigo lace i glada färger fick följa med hem!
Jag tänkte göra en uddkant i lila och sedan randa själva sjaldelen. Tror det kan bli riktigt bra!
I hemslöjdens monter hittade jag en fin bok om ullbroderier. Tanken är att jag ska börja brodera lite 😉 jag har inte sagt när men brodera ska jag!!

Symässan del 1

Så var det äntligen dags för symässan i Malmö! Förra året blev jag sjuk så jag har verkligen laddat för detta!
Jag åkte med Trossöbuss och för 395 kr ingick resa och inträde. Och man har 4.5 timmar på sig att shoppa!
En punkt på listan var att besöka två tanters monter 😉 dvs Tant Kofta och Tant Ulltus. Jag som aldrig stickat ett helt par sockor innan har bestämt mig för att sticka äppel päppel! Mönster av Tant Ulltus och garn färgat av Tant Kofta. Så fina sockor så man nästan dånar!!
Det ska bli nästa stora projekt när alla måsten är gjorda.
Jag säger som Pippi "det har jag aldrig testat innan så det kan jag säkert"
Ja man ska ju tro på sig själv!

fredag 11 mars 2016

Vältränad?

Nej inte än men det går åt rätt håll! Jag har tränat i 6 månader nu och det går sakta framåt!
Målet var ju mindre ont och bättre hälsa. Jag har mindre ont men också nytt ont.
Jag har alltid varit överrörlig och nu börjar det kännas i kroppen tyvärr.
Jag har gått ner ett helt kilon!!! Den här kroppen släpper inte ifrån sig något i onödan inte ;) men jag har blivit mindre trots allt.
Jag har dragit åt skärpet 5 cm. Det är mindre kärlekshandtag på ryggen under behån. Trosor som innan var lite små är nu helt lagom. Och jeansen sitter lösare runt låren.
Och det häftigaste av allt jag kommer längre in i armarna på Palle ❤❤❤ så mindre är jag.
Och vågen är ju egentligen inte det bästa måttet på resultat utan att man tittar på hur kroppen förändras.

onsdag 9 mars 2016

Sovmorgon, naglar, medvind & vårtecken

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon! Jag la mig kl 22,30 och klev upp 8,30 så 10 timmar i ryggläge har gjort mig till en ny människa! Så skönt.

Sedan blev det frukost och då passade jag på att sticka lite på min medvindsjal av Clara Falk. Ett enkelt och roligt mönster som du kan anpassa efter garnet, perfekt! Denna tror jag att jag behåller. Den förra blev jag inte riktigt nöjd med. Gillade inte riktigt hur jag kombinerade färgerna. Så den hamnar i högen med hjälpstickat. Jag har alltid en hög på gång, just nu är det mest mössor, det är så bra att sticka framför TVn. För de lite mer avancerade stickningarna måste jag koncentrera mig mer på och då blir det mer att jag lyssnar på poddar.


Jag tog även ett beslut av det mer fåfänga slaget idag ;) att det hädanefter får bli korta och välvårdade naglar framför långa! Jag har alltid haft bra och starka naglar men tyvärr är det ett minne blott. Jag skyller allt på min GBP op ;)
Innan Depend fick sitt kit med gellack indraget så var det det bästa jag använt! Naglarna höll i minst 4 veckor och blev långa och snygga. Men så visade det sig ju vara väldigt allergiframkallande så det försvann.
Jag har inte råd, och vill inte betala de pengarna, att gå till salong. Jag har testat och tyvärr håller det bara 2 veckor. En väninna till mig har hjälpt mig med gele men det håller inte heller. Jag tror helt enkelt att mina egna naglar är lite för dåliga i kvalitén för att gelen ska fästa ordentligt.


Eftersom jag är så trött hela tiden så tog jag en promenad i solen. Det är +7 och strålande sol ute. Jag hittade en liten lila krokus som vittnade om att nu är det snart vår!

På lördag är det äntligen dags för symässan i Malmö! Förra året blev jag sjuk men inget ska få stoppa mig i år ;)

fredag 4 mars 2016

Träna hemma

Tanken är att jag ska gå till gymmet 2-3 ggr per vecka. Men ibland går det bara inte ;) bara tanken på att gå ut och iväg när det är kallt och blåsigt gör att motivationen tryter ibland! Trots att jag kan ta bilen. Vilket jag också gör ibland.
Då försöker jag tänka att lite träning är bättre än ingen träning! Så kör jag lite här hemma,
Det brukar bli lite uppvärmning, axelövningar, biceps, ben och mage. Jag håller väl på ca 15 minuter. Jag blir lite svettig och känner mig lite duktig ;)
Men nu till helgen ska jag och Palle gå tillsammans till gymmet! Det ska bli lite spännande för det har vi aldrig gjort innan.
Jösses vad vi kommer vara vältränade och förhoppningsvis smärtfria till sommaren!
Heja oss ♥

onsdag 2 mars 2016

Sötaste fröken!

Låt mig presentera Daphne! En otroligt söt alpacka dam som är hur mysig som helst! När man kommer in i hagen så kommer hon och ställer sig nära nära. Man får både krama och kela henne. Inte utan att man känner sig lite utvald ❤

tisdag 1 mars 2016

Bra shopping!

Idag är det medlemsdagar på The Body Shop. Om man handlade 3 produkter eller mer fick man 25 % rabatt. Så det gjorde jag  😉 sedan fick man 1 body butter på köpet.
Totalt handlade jag för 520 kr minus 25 % och då blev det 390 kr.
Men jag hade ju 150 kr från GFK panelen i presentkort så totalt betalade jag 240 kr!!
En vinst på 280 kr!
Jag är nöjd!!