onsdag 31 augusti 2016

Världens fika - en recept bok

Jag blir så stolt när jag ser mitt namn i ytterligare en bok! I denna nya fina bok som så passande heter "Världens fika - alla är välkomna" har jag med ett recept på glutenfria nuffins. Jag tror alla mina vänner har ätit mina muffins som ju smakar precis som en vanlig muffins och är saftiga och goda.
Nu är jag med i 3 böcker!
Stickcafe som varvar kakrecept med virkmönster och i
Julfika som är en bok med juliga recept.

måndag 29 augusti 2016

Symässan i Göteborg

Vilken helg jag haft! 2 dagar på symässan i Göteborg! Kan det bli bättre?
På lördagen åkte jag direkt till mässan och målet var att köpa Tant Ulltuss nya sockbok! Å vilken pralin! Den tanten vet hur man gör karamelliga sockmönster!
Och Tant Kofta vet hur man färgar underbara garner så det blev ett garnpaket till sockan Tutti Frutti. När jag visade bilden i boken på sockan blev Palle så himla full i skratt! För modellen som visar sockan sitter med tårna pekande inåt ;) och det är tydligen något jag också alltid gör, så det var ju passande att jag ska sticka just den sockan ;)

Så mycket inspiration det finns i den boken! Och så himla roligt att få den signerad!!

Nästa bok jag köpte har Julia Skott skrivit, jag lyssnar ibland på en pod som hon medverkar i, så det fick bli hennes bok också! Även den signerad!

Kattant som man är blev det en fin brosch också! En liten käck sak som man kan hänga runt halsen som halsband men som är en kniv så man kan skära av garnet. Får man även ha på flyget!

Tre nystan miniraggi från Järbo garn ska bli sockar tror jag.

På söndagen åkte jag till mässan med mamma och min syster Johanna. Vi hade det verkligen jätte trevligt! Här sitter vi och fikar! På vägen hem fikade vi igen ;) man får ju passa på! Tydligen är det 15 år sedan bara vi tre hittade på något ihop. 

Ett underbart garn från Garnbolaget som är handfärgat och heter Äpple med citron. Färgerna är klarare i verkligheten. Det ska bli en sjal av detta tänkte jag!

Jag kan ju säga att till Symässan i Göteborg vill jag fler gånger! Så himla roligt och så mycket att titta på!

tisdag 23 augusti 2016

En socka på stickorna

Skam den som ger sig! Tredje gången gillt hoppas jag ;)
Jag har ju gjort några små fel som att läsa diagrammet åt fel håll, men det är inget man tänker på.
Mitt problem är ju hälen. Jag stickar enligt mönstret och det flyter på bra tills det tar tvärstopp!!
Denna gången hade jag stickat hällappen och skulle forma sidorna så det blir en häl men något fel gör jag för ena sidan formade sig så fint så fint medan den andra sidan hade alltför många maskor kvar.
Ibland kan det vara svårt att se hur det ska bli rätt men oftast är det bara att göra som det står ;) men denna gången såg jag att det blev konstigt.

Jag hade bestämt mig för att göra en bashäl genom att följa Järbos instruktioner men så tänkte jag "hur svårt kan det va" och provade orginal hälen. Men det blev att repa upp. Imorgon provar jag igen. För jag ska bli duktig på att göra fin fina sockor! Så det så ;)

söndag 14 augusti 2016

Det blev en socka!

Jösses vem kunde tro att det faktiskt blev en socka som ser helt normal ut!
Är jag nöjd? Nä inte speciellt ;)
Mänstret sa 48 maskor men jag tycker det blev lite trångt. Sedan så gjorde jag en istickad häl. Smart men inte så snyggt.
Så nu ska jag sticka socka nr 3 och då testa ett annat mönster. För jag SKA sticka mina egna sockor!! Så det så!!

fredag 5 augusti 2016

Underbara fredag!!

Idag började dagen tidigt. För kl 8 skulle vi ta skärgårdsbåten till Kungsholmens fort. När det är Skärgårdsfesten så bjuder de på vissa turer och då gäller det att passa på ;)
Vi satte ute på vägen till Kungsholmen och det blåste onekligen en hel del!
Det är 2 år sedan vi var på Kungsholmen sist och det var en helt annan guidning nu så det kunde liksom inte bli bättre.
Vi fick gå upp i det högsta tornet och gå ut på den lilla balkongen. Satan i gatan vad högt upp det var!! Jag stoppade ut ena foten och sedan drog jag snabbt in den igen!! Jag har blivit så satans höjdrädd med åldern!
Vi var borta 4 timmar så på vägen hem köpte jag några kroppkakor till lunch, gott att slippa laga mat!

Kl 16.30 skulle Doug Seegers spela så vi gick ut på stan. Så det blev 1 glas vin i solen och trevlig musik. En sväng upp på torget där jag köpte en god kaffe latte från en söt lite kaffebil ;)

Slutet på dagen blev lika bra som början ;) vi eller rättare sagt jag mumsade kräftor och Pallemannen åt räkor.
Nu myser vi i soffan och tittar på film.

Så trevligt det kan vara med Skärgårdesfest ;)

tisdag 2 augusti 2016

Sockan med de många felen ;)

Min första socka har sett dagens ljus! Inte är den rätt men den är min och jag har lärt mig ett och annat!
Så hur blev det nu så här fel och hur blev den så djäkla stor??

Jo så här var det; jag har länge velat sticka mig ett par sockar och har tänkt att hur svårt kan det vara?? Alla tjatar om hur svårt det är att sticka hälar. Men jag resonerar som så att har folk i alla år stickat hälar så måste ju jag kunna det också!
Som Pippi säger: det har jag aldrig prövat så det kan jag säkert!

Så jag tog ett fint mönster av Tant Ulltuss, min sockidol, det blev Rosa Bandet sockan. Jag insåg att den sockan var lite överkurs så jag tänkte att jag gör det lite lättare genom att göra sockan randig för jag ville öva på att att sticka med 2 färger.

Nu ber jag Tant Ulltuss ödmjukt om ursäkt för att jag slaktat hennes fina mönster ;)

Mitt första fel var att jag valde stickor 2.5 istället för 2.25 som mönstret sa. Jag stickar ju ganska löst så det var rätt tydligt att sockan blev stor!! Men det är ju så vansinnigt tråkigt att repa så jag fortsatte glatt trots allt.
Så kom vi till den däringa hälen! Den skulle vara förstärkt och det skulle vara förkortade varv. Ja jag stickade på men fattade inte så mycket! Så kom jag till den punkten att jag inte fattade ett jota så då tog jag fram ett basmönster. Men det är en häl även om den är stickad efter 2 mönster.
Så var det dags för foten. Jag tänkte och tänkte lite till och ja den ser ju faktiskt helt rätt ut förutom att den är liiite stor ;) ;)
Tån gick som en dans! Gör så på sticka 1 och 3 och gör si på sticka 2 och 4!
Men vän av ordning ser nog felet ;) sömmen är under foten och inte på sidan som det ska vara!!
Detta är ett typiskt Henrietta fel!! Jag läser och gör som det står och så blir det fel i alla fall!!

Men! Jag har stickat en socka!! Så nästa socka kan ju bara bli bättre! Det är  ju av felen man lär sig! Så det så!!