måndag 1 oktober 2007

Halvtid!! + andra reflektioner

Nu har Blaizan gått 27 dagar av sina 65, sedan ska det förhoppningsvis komma fina söta vita bebbar :o)) ragdollbebbar föds helt vita. Hon har gått upp 5 hekto och äter som en häst :o)). Som den gravida "kvinna" hon är så har hon krav, fläskkött är inte längre så gott utan helst ska den kräsna damen serveras nötkött, så resultatet blir att kattf-n äter dyrare kött än husse och matte :o)). Blaizan äter nämligen BARF biologiskt anpassad rå föda, så med jämna mellarum står jag och delar kött, hjärta och lever i kuber, ja levern mixar jag, det luktar pyton! Eftersom det är lättare med malt kött så äter hon inte det! Utan det ska vara skuret i små bitar. Övriga katter äter enligt följande; Pyret 99 % torrisar och 1 % gelen från blötmaten, Timotej 85 % torrisar och 15 % blötmat, Piri-Piri äter 60 % torrisar och övriga 40 % blötmat och BARF. Helst hade jag sett att alla åt BARF men av ren lathet orkar jag inte köra över dom på det. Då måste jag stå ut med svältande och hungruga katter i ett tag.
Men för att återgå till Blaizan, hon börjar bli härligt rund om magen och sover mer än vanligt och då gärna uttsträckt rullar inte så ofta ihop sig längre. Det är så spännande!!

Idag var jag och tittade på gympadojjor eftersom jag fått en hälsporre i vänster häl behöver jag skor som är heldämpade, det gör ooooooooooooont i hälen annars. Och jag är väldigt trött på att ha ont!! Fast hälen är plågar mig inte så som mitt vänstra öra där jag fått en hörselnedsättning och pga det även fått tinitus. Örat försöker nämligen kompensera hörselbortfallet med oljud. Om ni frågar mig så anser jag inte mitt öra vara så smart :o). Varför jag fått en hörselnedsättning kan ingen svara på :o(( det är bara att hoppas på att det inte blir värre! Det hela bara kom en dag i juni i år och diagnosen på både örat och hälen fick jag 16 augusti.
En del i min närhet kan absolut inte fatta att jag blev ganska deppad av att helt plötsligt tappa hörsel, för mig var det ganska traumatiskt! Det är ju aldrig tyst! Jo det är det ibland men jag "hör" hela tiden att jag inte hör ordentligt. Det blev väldigt tydligt igår när jag hade Aloe Vera party här hemma. En kvinna som demonstrerade produkterna och hon pratade ganska högt, många som viskade sinsemellan och andra samtal som pågick. Jag blev alldeles trött i huvudet och hade lite svårt för att sortera ljuden. Men oftast kan jag koppla bort det. Som tur är så sover jag bra även när det susar.
Om jag behöver lyssna noga så tar jag pulsen på halsen :o)) då tystnar nämligen suset i örat för en stund. Så ser ni en galen kvinna som tar pulsen och ser koncentrard ut är det bara jag som försöker höra något!!

Ha en bra dag!!

Kramar
Henrietta

1 kommentar:

Lisbet sa...

Så mysigt med kattungar och jag förstår dina problem med hörseln. Har lite av det problemet också. Men blir trött i huvudet av att anstränga sig att höra.

Jag har lagt en länk till dig. Hoppas det inte gör något. Jag vill ha dig där så jag kan hoppa in och titta på vad du gör mellan varven. Hoppas det är OK.