torsdag 18 september 2008

Nya grönsaker och ny frukt

Så var det då torsdag igen och idag kom mina lådor med frukt och grönt. Så himla smidigt! Vi har ökat upp potatisen till 2 kg från 1 kg. Det är tur att man får ett litet nyhetsbrev med lådan. Så att jag vet vad som ligger i :o)) Idag var det potatis och morötter, måste äta mer morötter då många finns kvar från förra omgången, färska majskolvar och fänkål. Undrar vad man kan göra med fänkål? Får ge mig ut och leta recept. Ett recept var med men innehöll blåmusslor och jag tror Palle hellre dör än äter musslor frivilligt :o))
Fruktlådan innehöll äpplen, hoppas att det är samma sort som förra gången för dom var kanon goda! lådan innehöll även plommon och bananer. Finns inte mycket som slår KRAV bananer i smaken, så söta och goda. Det är värt varenda krona!

Förra gången fick jag ju recept på apelsingryta, jag kan raportera att den var kanon god! Gärna något jag gör om.

4 kommentarer:

Dolores sa...

He he, jag är inte heller så förtjust i musslor medans maken ääälskar dem! :) Håller med att kravmärkt smakar så gott och färsk majs, det är ju urgott! Yummie!
Kram Dolores

joggemia sa...

Hurra för grönsaker! Musslor testade vi för första gången i Kroatien i somras...blandade tycken kan jag säga. Själv var det inte så farligt som jag trott, ganska gott till och med. =)

Kram!

mamman pysslar sa...

jag har ett recept med falukorv plus massor av rotsaker... inkl fänkål tror jag ;)

enkelt och gott. fanns på hemköp för några veckor sedan.

anneh sa...

Trevligt med KRAV-grönsaker. Måste testa bananer nån gång. Fänkålsoppa med räkor är jättegott!

Sautera två huvud fänkål och lite gul lök utan att det tar färg.Slå på 2 dl vitt vin och koka ihop det till hälften. Slå på 7 dl gröns.buljong och 3 dl grädde.
Koka tills fänkålen är mjuk och mixa den slät. Färdigt!! Servera soppan med färska goda räkor. Lite gott bröd till och du har en mild och krämig soppa!

Lycka till!