söndag 3 maj 2009

Loppisfynd och fin balkong!

Idag har vi haft en fantastisk dag!! Vi började på loppisen i Ronneby (bilder längst ner i inlägget) där vi fyndade fiiiina kryddburkar i glas från 70-talet och en pruttilutt dvs prydnadssak till min svärmor. Hela hennes hus svämmar över av pruttilutter och fler blir det :o)). När vi kom till svärisarna hade vi köpt med bullar så att vi säkert skulle få kaffe i trädgården!! Det är ju så mysigt att sitta ute. Sedan åkte vi hem och åt gott för att sedan plantera det sista på balkongen. Jag får inte tyvärr inte plats med så mycket mera nu.

Vårt egenbyggda bord där vi har jordgubbsplantor i den avlånga trälådan. I den blåa höganäs krukan från förra veckans loppis planterade vi gräslök. Brevid gräslöken står pensér som vi fick i helgen. I zinkspannen finns en potatis! Vi hoppas få ett kok :o)) På tevagnen, förra årets grillbord, står purjolök i mjölkkartonger och en svart viol som jag bara var tvungen att köpa :o))
Närbild på purjon och violen.Violen står i en kruka med katter på *skrattar*

Fina pensér, sedan ska det vara petunier i den krukan. I hörnet brevid soffan som vi fått ärva av svärisarna står ett träämbar där jag sått krasse som ska få slingra sig i nätet. Hoppas det blir många fina blommor!!

Närbild på jordgubbar och gräslök.
Katterna och då främst Piri-piris älskade gräslåda som varit på kollo hos svärisarna. Nu finns det nytt gott gräs att äta.

Loppisfynd på översta raden. 6 fina kryddburkar

Närbild

Så här ser det numera ut över spisen.

Det verkar dessvärre som om värmen är slut för denna gången. Det är mulet och grått. Hoppas att det blir regn ett par dagar för att sedan bli varmt och skönt igen!

2 kommentarer:

Lisa sa...

Fint du fått till det :9 kulo med loppis fynden! å jag är så sugen, här i göteborg är det inte så mycket att fynda bara :)

Anna sa...

Åhh vilka loppisfynd :) Kryddburkarna var helt underbara