fredag 21 maj 2010

Dagens fynd!

Idag har jag verkligen fyndat!! Jag var på Pingstkyrkans loppis och hittade 5 meter av detta underbara tyg! Helt nytt och otvättat! Vilket skatt! Även denna fina burken fick följa med! På insidan av locket fanns massor av rolig info :o))
Här kan man läsa att burken är ett Lyxskrin med allmogemotiv. Burken har innehållit 1 kg av Majas blandning som är ett rostat kaffe. Burken kommer från Åhlen & Hanson (ser inte riktigt vad det står) och att det var ett av Europas största postorder företag! Vilken skatt!!
Hittade även lite spetsar.
Sedan var jag på Cervera och köpte en ny muminmugg. Denna är speciellt framtagen för vårsäsongen.
Den allra roligaste nyheten idag är att Lotuseco här i Karlskrona ska sälja mina väskor sydda i retrotyger!!!! Det känns så stort och häftigt!

4 kommentarer:

Susanne sa...

Åhlen och Holm på Wikipedia:
"Åhléns AB är ett svenskt detaljhandelsföretag med huvudkontor på Ringvägen 100 i Stockholm, som ingår i Axel Johnson Gruppen. Det grundades år 1899 av Johan Petter Åhlén och Erik Holm.

Åhlén & Holm var från början ett postorderföretag med sin adress i Insjön. Den allra första produkten som Åhlén & Holm hade i sitt sortiment var en kungatavla som genom åren sålts i över hundratusen exemplar. Andra framgångsrika produkter var vykort, som blev poplära att samla och byta."

Jag tyckte jag kände igen det.

Grattis till Lotuseco!

mamman pysslar sa...

Lyxare där! Säsongsmuggen från Muminserien vill jag oxå ha.

Kram
Anne

Dolores sa...

Åhhh, jag ääälskar burken! ♥ Resten var också fina fynd, men burken... den går inte av för hackor!
Kram / Dolores

Elina sa...

Vilket vackert tyg! Burken är också härlig. Jag älskar att fynda gamla ting!