söndag 11 juli 2010

VARMT!

Just nu har Karlskrona värmefnatt!! Vi har ca 30 grader och jag tycker det är i häftigaste laget! Jag är otroligt tacksam för min operation som hjälpt mig att minska 38 kg! Skulle inte vilja bära på dom nu!

Igår när jag gick från jobbet slank jag in på Värlsdbutiken som drivs av Svenska Kyrkan. Där köpte jag denna lilla kakbok. Den så g så trevlig ut och den innehåller recept som serverats på olika kyrkliga sammankomster. Så det är många för mig nya recept!

Eftersom Palle jobbar över denna helgen och börjar kl 6 så har jag lite tid över :o)) Så imorse bakade jag "Blixtkakor" från min nya bok. Klockan 7 .30 var de färdiga :o)) Sedan satte jag mig på gården i 2 timmar, underbart!

Kakorna blev verkligen jättegoda!! Krispiga precis som havreflarn men tjockare!

Här kommer receptet:
Antal beroende på storlek, jag fick 20 kakor
Ugn: 200 grader
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
150 gram smör
3 dl havregryn
1 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser. Rulla degen till tumtjocka längder, jag gjorde små bollar istället, lägg dem glest på plåtar, de flyter ut och grädde dem tills de fått lite färg. Skär i sneda bitar när de svalnat lite.
Palle uppskattade kakorna :o)) Jag har även kokat lite jordgubbssylt, och plockat lite. Nu måste jag snart stå på loppis för vi har många saker som ska säljas!

2 kommentarer:

inkan8 sa...

Ja det är vaaaaaaaarmt.
Vilken jättesöt liten bok.
Den måste jag försöka leta rätt på.
Kram

joggemia sa...

Tack för receptet....ger det genast till äldsta dottern som gillar att baka. =) Ja det är varmt! Jag orkar bara med att ligga o guppa på luftmadrassen i poolen om dagarna. Men det är lika bra att vänja sig för i Egypten lär det ju inte vara svalare. =)

Kram!