söndag 29 maj 2011

Kattmorsdag

Jag behöver väl inte säga att jag älskar min man extra mycket idag va :-) Han har pysslat och knåpat ihop detta underbara kort bara till mig!
Published with Blogger-droid v1.6.8

fredag 27 maj 2011

Mor lilla mor

Det är ju Morsdag på söndag så då gjorde jag några morsdagskort. Både stora och små att hänga i buketten. I vår familj firar vi morsdag och inte farsdag. Jag är inte riktigt säker på varför men tror att min fars glömska har något med saken att göra och att farmor dog när pappa var liten. Sedan jag träffade Palle så firar vi varje år. Men jag har alltid upplevt det som viktigare i små städer. För jag har inget minne av att någon av mina vänner i Göteborg firade morsdag.




Idag ska jag städa och plocka iordning ordentligt. Det har bara blivit liggandes en massa saker där jag inte vill ha dom. Många fina saker står inne i skåpen för att jag haft svårt att få till det. Men nu hoppas jag det ska bli ändring!

torsdag 26 maj 2011

Skönt??

Ofta hittar man Pyret liggandes så här. Hon liksom viker in huvudet under sig :o)) Det ser galet obekvämt ut!


Idag skiner solen så hoppas att regn och rusk är ett minne blott!

onsdag 25 maj 2011

Så vackert!

När vi var hos svärföräldrarna sist så plockade jag en bukett med liljekonvaljer. De doftar helt ljuvligt! Och är ju så vackra att titta på!

tisdag 24 maj 2011

Husmanskost!

Idag gjorde jag fläsk med löksås och kokt potatis till middag. Det är ju så galet gott och ändå gör jag det väldigt sällan. Jag har bestämt att jag ska skriva upp alla mina favoriter och laga husmanskost minst en gång per vecka. Vilka är dina favoriter? Dela gärna med dig så jag inte missar något gott :-)
Published with Blogger-droid v1.6.8

måndag 23 maj 2011

Sköna söndagar!

Jag älskar våra söndagar! De ser nästan likadana ut vecka efter vecka, iallafall första timmarna :o)) Palle vaknar vid 6 och jag vid 7. När jag är vaken så visslar jag tills han hör mig, så kommer han in och ger mig morgonpussen ♥ Medans jag myser så sätter han på kaffe och dukar frukostbordet, sedan läser vi DN som vi får på söndagarna. Så läser och myser vi till 9 ungefär sedan försöker vi hitta på något.
Igår städade vi och kl 10 åkte vi till Kristianopel och njöt av solen. Vi åt god räkmacka i solen innan vi åkte hem. På kvällen firade vi svärföräldrarna som båda fyllt år. Vi fick grillat kött och jordgubbstårta till dessert. Himmelskt gott!

söndag 22 maj 2011

Live Green Festival!

Igår var det då dags för festival! Strax före ett var jag och Palle på plats och hjälpte Ben att plocka upp. Cristina kom lite senare. Hon skulle ju stänga butiken.

Här ser ni vår del av bordetHär är LotusEcos del av bordet. Många läckra t-shirts i blandade färger.
Ben och Cristina, det är Cristina som äger LotusEco.

Det var ett bra festivalprogram med många olika sorters musik. Sebastian Wiijk tyckte jag var super bra! Elektric Boys behövde inte allas återförenats :o)) Jösses vilken dynga! Jag är så glad över mina öronproppar som vi skaffat! Man får ont i hjärtat när man ser små barn som springer i oväsendet! För det gjorde ont i öronen så högt var det.

Det var bästa tänkbara festivalväder med strålande solsken och lite vindar, jag hade laddat med solskyddsfaktor 50 så jag brände mig faktiskt inte! Det var bara en sak som inte var så bra: bristen på publik! Så lite folk! När vi gick vid 20.30 var det max 150 pers inne på Vämöparken! Och då hade stora dragplåstret redan spelat, dvs Elektric Boys. Men det var roligt att få uppleva festivalen med så underbara vänner som Ben och Cri, och framförallt med bästaste maken :o))

fredag 20 maj 2011

Redo för festival!

Nu är jag redo för morgondagens festivalbravader :o)) Två gardiner fick sätta livet till och jag fick en ny väska och en ny börs :o))



Hoppas ni njuter i solen!

Glada apor :o))

Ny väska med glada apor! Återbruk när det är som bäst tycker jag :o)) Konfirmationskort

Ytterligare ett konfirmationskort.



Det ska bli sol och varmt imorgon så det passar ju bra nu när det är festival i Vämöparken! Hoppas vi ses där :o))


torsdag 19 maj 2011

Lycka!

Idag köpte jag en blus på REAn på KappAhl i storlek XL på den vanliga avdelningen!! En blus jag prövade var stor i L och då fanns den även i XL, hur kul är inte det??
Att det sedan var vida modeller har väl ingen betydelse :o)) Jag kan behöva lite sådant här för jag går inte ner ett hekto vad jag än hittar på! Dumma kroppen släpp ifrån dig lite nu!

Konfirmationskort

Lite sen som vanligt men nu är 2 av 4 kort klara! Dessa går i flickiga färger. Det är tydligen viktigt men könstillhörighet på korten.

Vår Clown :o))

Vi är så glada över att Blaizan bor hos oss ♥ Hon är en riktig clown och hittar på en massa tokigheter varje dag :o)) Som snart 5 åring undrar vi om hon någonsin kommer bli vuxen :o)) Allt ska undersökas och liggas på eller i om det går.

onsdag 18 maj 2011

Studentdockor

Så här i studenttider brukar jag göra studentdockor i form av Ugly Dolls. De är riktigt roliga att sy, om än lite pilliga :o))

Dockorna levereras med sverigeband så att de kan hängas om halsen. Vill du ha en studentdocka eller någon annan docka så maila gärna!

Så fint!

När man har varit gift i ett år firar man tydligen Bomullsbröllop :o)) Antagligen för att första året är man så kär och allt ses i ett rosa skimmer!Sötaste Tessan gav oss detta fina kort som hon gjort själv. Kan man bli annat än både glad och imponerad?? Vill du beställa egna kort så kilar du inte till henne här!
Jag måste göra något rätt här i livet som blir så uppvaktad ♥

tisdag 17 maj 2011

Live Green Festival 21 maj

På lördag är det festival i Karlskrona. Lotus Eco och många fler kommer att delta! Jag och Palle ska dit. Det ska bli så skoj!!

måndag 16 maj 2011

När är mycket för mycket??

Igår hjälpte Palle mig att städa i tygskåpet. Eller rättare sagt, han sov de första minutrarna och sedan hjälpte han till :o)) Farligt att lägga sig på sängen mitt på blanka dagen :o))


Jag plockade ut alla tyger och städade ur skåpet ordentligt. Högen från andra sidan. Jag tror aldrig jag kan säga att jag inga tyger har :o))


Hm har jag för mycket tyg då allt inte får plats? Kan man få för mycket tyg? Och när är det för mycket? Jag måste nog sy lite :o))

söndag 15 maj 2011

Söndags utflykt

Idag var vi på Äggaboden i Gärestad och fikade och handlade lite gott. Vi ville göra en lagom utflykt för vi är båda ganska slitna efter veckor av hårt jobb och gårdagens utställning.


Utsikten från fikaplatsen. Det är Svensk bondromantik när det är som bäst :o)) Min söta make ♥

Hans söta maka njuter av sitt kaffe och en kletig kanelbulle. Pullorna som gick brevid i en inhägnad.

Lite blev det handlat! En rosa pelargon, en nektartomat, morötter, äpplemust från Karlskrona Musteri, vilt grillkorv och ett flak med ekologiska ägg för enbart 45 svenska riksdaler! Nice price tycker jag!


Snart ska jag laga mat och sedan får vi se vad kvällen har i sitt sköte!

En dag att minnas!

Igår var det dags för årets första kattutställning och även vår första bröllopsdag ♥. Vi hade en trevlig dag som började i Kristianstad. Tyvärr var det lite utställare, lite besökare och 4 som sålde hantverk. Så tyvärr så gick det inte så bra.
Här står jag vid vårt bord. Här har vi Pallemannen som lyckades sälja varje gång jag var på vift :o)) Det stora plusset var att vi träffade alla våra sköna kattvänner! Vissa träffar man ju bara på utställningarna och därför är det så mysigt att åka iväg ibland.

När vi kom hem så låg detta på hallgolvet! Det var en present från Fredde och Louise och deras 3 barn ♥ Det var en liten present på vår första bröllopsdag ♥ Jag började nästan gråta så glad blev jag! De har tagit sig tid att gå till oss bara för att överaska oss! Helt fantastiskt att det finns sådana människor. Och att de är våra vänner ♥


Vi valde ju att gifta oss på vårt sätt, så som vi ville och det har vi ju, framförallt jag, fått betala för. Så när man har vänner som F+L som ger oss bröllopspresenter 6 månader efter att vi gift oss för att de inte visste det innan och sedan uppvaktar oss igår gör mig mållös! Vi har ju inte ens blivit uppvaktade av vissa i min närmaste familj just för att vi valde att gifta oss som vi ville. Men ångrar jag det? Nej faktiskt inte. Vill man vara så tjurig så får man väl vara det då.


Vi orkade ju inte tillaga något speciellt så vi hade laddat med lite vin, ost och kex. Vi tittade lite på TV och stöp sedan i säng :o)) Helt slut var vi!

lördag 14 maj 2011

På kattutställning!

Så här fin är vår monter i Kristianstad.
Published with Blogger-droid v1.6.8

fredag 13 maj 2011

♥♥ första bröllopsdagen ♥♥

Så här lyckliga var vi för snart 1 år sedan ♥ och vi är än lyckligare idag ♥. Imorgon firar vi vår första bröllopsdag! Och första delen tillbringar vi i Kristianstad på Yllan mäss och konferans, där MIN har kattutställning och vi ska sälja mitt hantverk.
Kvällen ska firas hemma i soffan med lite ost, kex och vitt vin.

På resa!

Imorgon ska mössen förhoppningsvis flytta hemifrån! Jag hoppas de lyckas charma både mattar och hussar så de köper en till sina kissekatter :o))

Blekfisar :o))

Igår bakade jag äpplemuffins som blev så saftiga och goda! Men de hade inte mycket till färg :o)) Receptet kommer från Leila och är ett grundrecept på muffins.

onsdag 11 maj 2011

Syhögen minskar!

Sakta men säkert minskar högen med tillklippta börser och mobilfodral. Morgons pass resulterade i följande lilla hög! Nu blir det lite disk, lite målning och förhoppningsvis en prommis i solen. I eftermiddag blir det grill hos svärisarna!

tisdag 10 maj 2011

Lite nytt

Just nu sliter jag vid symaskinen all ledig tid. På lördag är det kattutställning i Kristianstad och vi ska ha en monter och sälja mina saker. Och då måste man ju ha lite att sälja :o)) Delar av gårdagens skörd. Två necessärer som är ca 20 x 20 cm och en börs som är ca 16 x 12 cm.

söndag 8 maj 2011

Starta eget företag?

Många så även jag drömmer ju om att starta eget företag. Jag inser att jag inte kommer bli miljonär på att starta ett företag där jag kommer sy väskor, mobilfodral, tygbindor m.m Men jag tror jag kommer bli lycklig. Och det är ju det viktigaste!
Idag jobbar jag 25 % som ledsagare och får ut ca 2300 kr per månad. Så mycket måste jag få ut som egenföretagare för att vi ska gå runt. Då är i princip all lyx borta och resor får gå till familjen i Göteborg där vi kan bo gratis. Men vi lever gärna så för vi är lyckliga ihop!
Jag inser ju även att ett företag startar man ju inte på en pisskvart utan kommer ta kontakt med nyföretagarcentrum och liknande. Allt för att få så mycket tips och råd som möjligt.
Jag vet att det finns många där ute i bloggvärlden som är egenföretagare, och jag skulle gärna vilja att ni berättar lite hur ni har det och om ni har tips och råd till mig. För det kan ju vara dumt att upprepa misstag som andra redan begått :o)) Vill ni inte dela med er offentligt kan ni ju maila mig om ni vill.

Tack på förhand!

lördag 7 maj 2011

Nya kläder!

Jag har köpt nya kläder från LotusEco! En kofta/cardigan och en klänning! Nya skor från Åhlens. Nu är jag redo för våren :o))



Hm modellen ser lite trumpen ut tror jag :o)) För tyvärr kan jag nog inte skylla på skit bakom spakarna :o))

fredag 6 maj 2011

Tävling!

Just nu håller jag tummarna och även tårna och kanske även katternas 12 tassar för att jag ska vinna ett av dessa 2 helt underbara paket som S på Tassar och Stickor lottar ut!! Så in med er och tävla! Men lämna gärna en vinst till mig :o))

Pausbild

Idag ska jag jobba på 2 jobb och fixa en krona i munnen. Imorgon ska jag också jobba på 2 jobb och flytta en byrå och laga middag till 4. Vad hände med lyxlivet som hemmafru?? Vi synes efter helgen! Hoppas det blir sol och värme och alldeles underbart ♥♥♥

torsdag 5 maj 2011

Glad film!

Har precis sett filmen Julie och Julia som handlar om Julia Child och jag är glad i hela kroppen. Vilken härlig film :-) Jag tror inte att det bara är vinet som pratar :-). Annars är det ganska tråkigt då maken jobbar över och jag syr som en tok.
Published with Blogger-droid v1.6.8

Tillsammans mat!

Idag var jag på Världsbutiken, kyrkans rättvisehandel, och shoppade lite. Jag köpte kokboken Tillsammans Mat. Jag kan verkligen rekommendera den! Jag gav 59 kr, och då innehöll boken både vardagsrecept och kakor. Och lite berättelser som man får på köpet :o)) Jag köpte även Pere-Pere, en chili och vitlökssås från Afrika, vaniljstång från Sir Lanka och kaffekarameller från Tanzania. Hela världen ligger på köksbordet :o))

onsdag 4 maj 2011

Smått & Gott

Morgonens pyssel. Små blomkort som är bra att ha :o))

Imorse var det 0 grader och i går både snöade och haglade det! Jag längtar tillbaka till värmen!

tisdag 3 maj 2011

Stöd till stickhjälpen!

Jag är ju inte så duktig på att sticka men sy är något jag kan! Jag hittade Stickhjälpen på nätet och de samlar in barnkläder till barn i Lettland.
Mitt bidrag som ska skickas idag efter att det har värmt hyllan i någon vecka blir 5 skallror, som jag hoppas kan vara till glädje för något barn.
Titta gärna in på Stickhjälpen. Kanske du också kan bidra!

måndag 2 maj 2011

Söndagen bjöd på ny upplevelser!

Igår var vi på Ronneby Brunnsloppis med C och B som bor i Ronneby. Det var inte så varmt men vi hade en härlig promenad genom skog och villakvarter. När vi kom hem till C och B så bjöd de på middag. En ganska annorlunda middag för vår del då de är veganer. Vi fick alger, det var en lite skum smak och konsistens men inte otrevligt på något sätt. Vi fick även lite olika sallader. Som varmrätt fick vi soppa gjord på pumpa och nässlor. Även här lite udda smak som jag inte var van vid. Nässlorna slog igenom och soppan smakade båda sött och starkt. Men gott! Däremot så tror jag inte att man som viktopad ska äta veganskt hela tiden. Jag var riktigt hungrig på kvällen och kände hur det saknades energi i kroppen. Men det var en spännande upplevelse som jag gärna gör om :o))


Lite papperspyssel har jag också hunnit med. Både stora och små kort blev det.








Nu verkar det fina vädret vara på upphällningen, det ska bli regn och ca 10 grader. Men värmen kommer väl tillbaka och regn behöver vi!