fredag 14 september 2012

Vem vinner? Jag eller mobilen?

Det har blivit en följetong detta! Så här ligger det till:

Jag hade en Samsung Galaxy 1 som jag uppdaterade via datorn. På något sätt fick jag då in ALLA bilder från hårddisken i galleriet. Hjälp liksom. Det gick inte att ta bort dom, vi försökte allt. Vi kunde se bilderna men inte hitta dom som fil.
Det ända tipset jag fick var att göra en fabriksåterställning, dvs göra telefon som den var när jag köpte den. Det orkade jag inte med iom att allt försvinner och jag ändå skulle köpa en ny så småningom.

Så var det då dags att skaffa en Samsung Galaxy 3. Vi blåser simkortet, vi byter simkortet och inga bilder finns. Halleluja allt är som det ska.
Idag kollar jag mobilens galleri och fick en smärre hjärnblödning, bilderna är tillbaka! Hur går det till liksom??
Jag in på The Phone House  och min privata telefonsäljare, aka kattvakten, han skrattar ju nästan på sig givetvis!!
Men vi kom fram till följande:
Bilderna ligger i ett Picasa album, och det är bara bilderna från bloggen. Så fort man loggar in på sitt gmailkonto, dvs googlekonto, synkar telefonen mot Picasa. Så även om vi återställde telefonen till ursprunget är Picasa synken snabbare.
Vi hittar ingenstans där vi kan ta bort Picasa albumet så jag kanske får leva med 4000 extra bilder i mobilen. Som tur är ligger de online och inte i mobilen. Det är därför vi inte hittade dom första gången vi letade.

Så har någon kunskap om hur jag får bort Picasa albumet så tipsa mig gärna! För jag kan ju inte vara den ända som har detta problem!

Jag tror jag är något på spåren! Jag har hittat hur man raderar Picasa album. Nu ska jag bara se om jag raderar på bloggen också. Jag har raderat en bild så får vi se, det kan ta upp mot 24 timmar innan bilderna försvinner.


1 kommentar:

Siv sa...

Håller tummarna att det funkar!
Trevlig helg!