Det här receptet på Fransk Rabarbermarmelad hittade jag i Göteborgs Posten och det är perfekt att göra en sats att ge bort, för det blir bara en burk per gång! Man gör marmeladen i mikrovågsugnen.
Det tar ca 30 minuter att göra en burk marmelad!
6 dl fint skurna rabarber
2 dl strösocker
1 dl råsocker
1 dl vatten
1 liten bit ingefära
1 krm citronsyra
½ tsk atamon
2 dl strösocker
1 dl råsocker
1 dl vatten
1 liten bit ingefära
1 krm citronsyra
½ tsk atamon
Skär rabarberna i riktigt tunna skivor. Skär en liten skiva från ingefärsroten. Blanda rabarber, ingefära, sockersorterna och vattnet i en skål med höga kanter.
Koka i micron på 800 watt i 6 minuter. Rör om och koka i ytterligare 12 minuter.
Häll ut lite marmelad på ett kallt fat och dra med en sked rakt igenom . Om massan flyter ihop behöver den koka lite till.
Fiska upp ingefäran och tillsätt citronsyra och atamon. Häll upp marmeladen i en het atamonsköljd burk.
Koka i micron på 800 watt i 6 minuter. Rör om och koka i ytterligare 12 minuter.
Häll ut lite marmelad på ett kallt fat och dra med en sked rakt igenom . Om massan flyter ihop behöver den koka lite till.
Fiska upp ingefäran och tillsätt citronsyra och atamon. Häll upp marmeladen i en het atamonsköljd burk.
Den här marmeladen är lika god som den dyraste franska marmeladen, fast mycket billigare
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar