fredag 12 juni 2015

Klappa snällt på sig själv ♥

 
Ofta ofta är jag så himla stressad hela tiden! Vi tog en gång ett beslut att jag inte skulle jobba så mycket för att vi som familj mår bäst av det. Konstigt nog så blir det aldrig så. Mitt schema är tisdag och torsdag 15-18 och ojämna lördag 9-16 och en extra lördag 11-14, det blir 41 timmar på en månad. Helt perfekt och jag hinner med, jag har inte så ont och är mycket gladare.
Men oftast jobbar jag mellan 70-90 timmar. Vilket är riktigt bra för ekonomin, eller är det så bra egentligen? Ju mer jag tjänar ju mer gör vi slut på och ju mer måste jag jobba. En riktigt ond cirkel. Mina extra tider är oftast oplanerade, jag får frågan på morgonen om jag kan jobba tex hela dagen. Så som de flesta timanställda har det. Inget konstigt med det!
När det blir för mycket för mig hinner/orkar jag inte med det som är skoj som att göra kort, sticka, virka och brodera. Vårt hem förfaller och damråttorna tar över. Himla frustrerande!
Det enda som maler i skallen är allt jag borde göra! Borde promenera, borde laga fantasifull mat, borde gå ner i vikt, borde vara gladare, borde hinna med att göra kort. Allt skoj blir till måsten!

Men jag har nu under våren tagit tag i en del som tjuvar energi från mig. Jag slutade med tupperware och jag saknar det inte ett dugg! Jag njuter av all plats jag har fått i mitt hem igen :) Jag älskade att sälja plast och jag älskar att jag inte gör det längre :)
Jag ska pausa en del måsten till efter sommaren, jag försöker att hitta tillbaka till det roliga och jag tror faktiskt att jag lyckas ganska bra!
För även om jag just nu jobbar ganska mycket så är nästa vecka lugnare och det är midsommar och jag och Pallemannen så fira i lugn och ro. Vi myser och äter en massa god mat, bara vi två. Ljuvligt!

För det viktigaste i livet är ju inte att jobba och tjäna pengar för att sedan konsumera dom, utan det viktigaste är ju familjen, vännerna och livet. Ett liv utan stress!

Glad sommar på dig!

Inga kommentarer: