lördag 2 januari 2016

Så här vill jag att mitt 2016 blir.

Jag har vissa tankar och funderingar på hur jag vill att 2016 ska bli. Man kan ju alltid drömma och planera så får man sedan se vad livet har i sitt sköte.

HÄLSA: Jag har börjat bra med styrketräning och det ska jag fortsätta med. Jag har köpt ett årskort så nu finns det inga ursäkter!! Fokus ligger på att Må Bra! Och i det ligger även att jag ska vara super  noga med maten! Inget slarv med gluten och laktos. Det är så lätt att äta något för att inte vara till besvär, men inte mera. Jag kan och får vara till besvär och inte är det så svårt att ta med sig lite själv i väskan.

RELATIONER: Vårda mina vänner och inte lägga tid på de som bara tar energi av mig. Man kan inte älska alla men man kan respektera alla!

EKONOMI: Ja det har jag ingen ;) jag jobbar 25 % som ledsagare, det finns nog ingen yrkeskategori som värderas så lågt som vårdbiträden! Jag har hela 109,70 i timman! Än så länge har jag a-kassa men eftersom jag bara jobbat 50 % så har jag 80 % av 50 %. Men eftersom jag jobbar och stämplar samtidigt så får jag bara göra det i 75 dagar. Sedan får jag antingen säga upp mig eller vara utan a-kassa. Detta ska tydligen stimulera alla deltidsarbetande att jobba heltid. Inte så lätt när det inte alltid finns heltider. Eftersom Blekinge har högst arbetslöshet i Sverige så kan ni ju räkna ut själva hur många jobb det finns att söka ;) men jag gör mitt bästa!
För den nyfikne kan jag berätta att jag får ut 3000 kr som ledsagare och 3000 kr i a-kassa. Och i maj-juni försvinner a-kassan, men jag hoppas ju att jag hittat ett jobb till innan dess!
Tur jag har en snäll man som försörjer mig! Fast en varvsarbetare är ju inte direkt högavlönad!

GRATIS: Med tanke på ovanstående så är planen att jobba som en galning på att utöka kassan med alla trevliga gratiserbjudanden som finns. 2013 var året då jag verkligen utökade med gratisprylar! Men då fokuserade jag mycket på saker, men det blir ganska fullt efter ett tag ;) så nu ligger fokus på GRATIS som presentkort på bio m.m!! 
Jag försökte ju få The Body Shops adventskalender gratis 2015 men det lyckades jag inte med, fick "bara" ihop 300 kr i presentkort, så målet är att nu i december ha samlat ihop 1200 kr!

Bio är ju trevligt att gå på men så himla dyrt tycker jag, så där ligger målet på att vi ska kunna gå gratis varannan månad i alla fall.

Hur gör jag då för att få presentkort? Jo jag och maken hjälps åt genom att svara på olika undersökningar!
M3 panelen - den ger många poäng snabbt även om man inte passar in på profilen. Maila mig om du vill ha en inbjudan! Jag behöver ditt namn och din mailadress

Jag shoppar inte så ofta på nätet men om jag gör det går jag via Refunder  där får jag kontanter i återbäring! Om du följer länken så får vi båda 50 kr i startbonus och du får dubbel återbäring i 48 timmar! Jag har fått 500 kr återbetalat 2015, dessa pengar förlorade jag ju innan!

Jag kommer rekommendera flera bra sidor när jag hittar dom!

HANTVERK: Jag vill utveckla mig när det gäller spinning och hantering av fibrer, främst då alpackaull och fårull. Lära mig tova och färga. Så målet är att gå på kurser i närområdet när tillfälle bjuds.
Jag vill också bli duktigare/modigare när det gäller stickningen. Det är bara att öva på och be mina härliga stickdamer om hjälp ;)

GARN och FIBRER: Jag har garn så det räcker till 2 koftor, några sjalar och en mössa. Och lite till ändå ;) så inget garn ska köpas in! Och i skåpet ligger en massa alpacka ull som ska tvättas och spinnas. Ja jag tror till och med att det finns ospunnen ull till ett par sjalar i skåpet! Jag måste använda det jag har och inte bara köpa. Byteshandel är dock okej ;)

KLÄDER och SKOR: Jag har kläder! Inte i massor just nu men om några kilon ;) så inga nya kläder innan sommaren! Kanske ett par jeans beroende på hur mycket jag sliter på de jag har. Skor har jag också. Jag behöver i och för sig ett par lågskor, men jag tror jag överlever till hösten.

Ja såhär tror jag att jag vill att det ska bli! I december får jag väl göra en sammanställning och se hur jag lyckades!


1 kommentar:

Siv sa...

ÅH, vilket fint år du kommer att få! Men som vanligt får "man" ju slita för att uppnå sina drömmar! Men jag tycker att du har ett realistiskt mål!
Lycka till och God Fortsättning på 2016!