onsdag 27 januari 2016

Tygbindor

Helt plötsligt kom det en beställning på ett gäng tygbindor. Skoj tycker jag!
Jag syr inte tygbindor så ofta längre så nu passar jag på att sy några till mig med. I princip så använder jag bara tygbindor. Bra för miljön och plånboken.
Man tvättar bindorna med annan tvätt och de håller ju ca 10 år.
Jag har lite material kvar så vill någon beställa är det bara att höra av sig!
En dagbinda kostar 50 kr och en nattbinda 60 kr. Frakt tillkommer.

tisdag 19 januari 2016

Game of Thrones

Vi började titta 25/12 och idag såg vi sista avsnittet. Det betyder att vi tittat på 50 avsnitt på 26 dagar. Bra jobbat tycker jag.
På ett sätt är serien hur bra som helst och samtidigt lite så där.
Men man vill hela tiden se vad som händer så nu gör vi som alla andra, väntar på säsong 6.
Men det lär dröja för boken är inte skriven ännu.

fredag 15 januari 2016

Tubsjal

I sommras köpte jag 2 kardflor, fördigkardad ull i fläta, av Limmodesign. Nu har jag spunnit och tvinnat dom till ett 2 trådigt garn som just nu håller på att bli en tubsjal. Jag är så himla nöjd med färgkombon!
Det är så skoj att se hur mycket jag har utvecklats inom spinningen! Det vinröda garnet spann jag tidigt i höstas då jag ganska nyligen gått på kurs hos Sofia på Högalunds Alpackor, det är tjockare och ojämnare. Det oranga garnet spann jag nu i julas och det är väldigt tunnt och jämnt. Men det är ju så skoj och då övar man mycket 😉

torsdag 14 januari 2016

Tillbaka på ruta ett?

Ja inte vet jag vad som hände i tisdags! Men jag är en storstadsidiot och jag är bättre men var sämre innan.
För två år sedan var det ett stort bråk och sedan dess har jag legat lågt och verkligen försökt att inte provocera. Men jag provocerar tydligen bara genom att vara.
Vi har haft kvar umgänget för Palles skull och för att det var lättast så. Men om jag ska vara ärlig vet jag inte om jag klarar det.
I tisdags hade jag tydligt varit "giftig i käften" och kallat dom för lantisar???? Vad sa du?
Så säger vi båda. Palle försöker idag prata med dom och sa att jag inget kalas skulle ha, jag fyller år om en dryg vecka, eftersom det inte kändes så skoj när jag ändå bara  var en storstadsidiot. Men då kom det ju att jag inte kan ta att de säger emot mig, att jag är "giftig i käften" och hade sagt att allt är deras fel.
Vi pratade uppfostran och då sa jag 40 tals generationen, det tog dom personligt.
Palle försökte säga att han var med och hörde allt, och att jag inte sagt så och att jag/vi pratade i generella ordalag. Men icke det är jag som är boven i dramat!
Det konstiga är ju att Palle kan säga emot men inte jag!
Så återigen är jag den stora boven utan att egentligen veta vad jag gjort. Jag tror att det handlar om att jag diskuterar och argumenterar på ett sätt som de inte är vana vid, och då sätter jag mig typ på mina höga hästar.
Ett stort problem är ju att vi tycker väldigt olika och jag kan inte tyst sitta och lyssna på allt dumt de säger, jag försöker att inte säga något men ibland måste jag ju! Säger jag inte emot håller jag ju med! Och jag tror att jag är den enda som säger ifrån! Palle gör det också men tydligen så är han alltid förlåten ;)
Palle kommer umgås med dom, men med handen på hjärtat så vet jag inte om jag fixar ett umgänge!
För varje besök föregås med en viss oro om att det kommer bli tjafs! Spontant känner jag ju att jag aldrig någonsin vill se dom igen!!
Det värsta är ju att stackars Palle alltid hamnar i kläm!

Tioårig förlovningsdag!

Idag har vi varit förlovade i 10 år!! Undra var den tiden har tagit vägen?
Vi brukar inte fira våra årsdagar mer än med lite god mat. Men ibland överraskar han mig ordentligt min make!!
Han slutar jobba 15.30 så när det ringde på dörren strax efter 12 trodde jag det var grannen!
Men det var det inte! Utan Pallemannen med en fin bukett med tulpaner och ranunkler! I, som han sa, dina färger ❤❤
Kan man annat än älska honom??

Garnskål

När man tittar på Instagram hittar man så mycket fint! En dag trillade jag in på ett konto som tillhörde Åsa Olofsson, keramiker. Och så mycket fina saker!!
Jag kännde ett stort behov av en garnskål med kattmotiv 😉 den är helt ljuvlig! Jag köpte den till mig från Palle i födelsedagspresent. Smart tyckte jag!
Men nu tror jag att jag nog kunde behöva en till 😉 Jag får väl se om någon tycker detsamma!

fredag 8 januari 2016

Gratis bio!

Nästa vecka tänkte vi gå på bio. Vi ska se En man som heter Ove. Och inte vill vi ju betala så då passade de ju bra att vi hade svarat på enkäter på M3 panel så att vi kunde börja året med att lösa in våra poäng till varsin biobiljett!

Vill du också få gratis presentkort eller andra fina presenter? Skicka då ditt namn och din mailadress så skickar jag en inbjudan.

lördag 2 januari 2016

Så här vill jag att mitt 2016 blir.

Jag har vissa tankar och funderingar på hur jag vill att 2016 ska bli. Man kan ju alltid drömma och planera så får man sedan se vad livet har i sitt sköte.

HÄLSA: Jag har börjat bra med styrketräning och det ska jag fortsätta med. Jag har köpt ett årskort så nu finns det inga ursäkter!! Fokus ligger på att Må Bra! Och i det ligger även att jag ska vara super  noga med maten! Inget slarv med gluten och laktos. Det är så lätt att äta något för att inte vara till besvär, men inte mera. Jag kan och får vara till besvär och inte är det så svårt att ta med sig lite själv i väskan.

RELATIONER: Vårda mina vänner och inte lägga tid på de som bara tar energi av mig. Man kan inte älska alla men man kan respektera alla!

EKONOMI: Ja det har jag ingen ;) jag jobbar 25 % som ledsagare, det finns nog ingen yrkeskategori som värderas så lågt som vårdbiträden! Jag har hela 109,70 i timman! Än så länge har jag a-kassa men eftersom jag bara jobbat 50 % så har jag 80 % av 50 %. Men eftersom jag jobbar och stämplar samtidigt så får jag bara göra det i 75 dagar. Sedan får jag antingen säga upp mig eller vara utan a-kassa. Detta ska tydligen stimulera alla deltidsarbetande att jobba heltid. Inte så lätt när det inte alltid finns heltider. Eftersom Blekinge har högst arbetslöshet i Sverige så kan ni ju räkna ut själva hur många jobb det finns att söka ;) men jag gör mitt bästa!
För den nyfikne kan jag berätta att jag får ut 3000 kr som ledsagare och 3000 kr i a-kassa. Och i maj-juni försvinner a-kassan, men jag hoppas ju att jag hittat ett jobb till innan dess!
Tur jag har en snäll man som försörjer mig! Fast en varvsarbetare är ju inte direkt högavlönad!

GRATIS: Med tanke på ovanstående så är planen att jobba som en galning på att utöka kassan med alla trevliga gratiserbjudanden som finns. 2013 var året då jag verkligen utökade med gratisprylar! Men då fokuserade jag mycket på saker, men det blir ganska fullt efter ett tag ;) så nu ligger fokus på GRATIS som presentkort på bio m.m!! 
Jag försökte ju få The Body Shops adventskalender gratis 2015 men det lyckades jag inte med, fick "bara" ihop 300 kr i presentkort, så målet är att nu i december ha samlat ihop 1200 kr!

Bio är ju trevligt att gå på men så himla dyrt tycker jag, så där ligger målet på att vi ska kunna gå gratis varannan månad i alla fall.

Hur gör jag då för att få presentkort? Jo jag och maken hjälps åt genom att svara på olika undersökningar!
M3 panelen - den ger många poäng snabbt även om man inte passar in på profilen. Maila mig om du vill ha en inbjudan! Jag behöver ditt namn och din mailadress

Jag shoppar inte så ofta på nätet men om jag gör det går jag via Refunder  där får jag kontanter i återbäring! Om du följer länken så får vi båda 50 kr i startbonus och du får dubbel återbäring i 48 timmar! Jag har fått 500 kr återbetalat 2015, dessa pengar förlorade jag ju innan!

Jag kommer rekommendera flera bra sidor när jag hittar dom!

HANTVERK: Jag vill utveckla mig när det gäller spinning och hantering av fibrer, främst då alpackaull och fårull. Lära mig tova och färga. Så målet är att gå på kurser i närområdet när tillfälle bjuds.
Jag vill också bli duktigare/modigare när det gäller stickningen. Det är bara att öva på och be mina härliga stickdamer om hjälp ;)

GARN och FIBRER: Jag har garn så det räcker till 2 koftor, några sjalar och en mössa. Och lite till ändå ;) så inget garn ska köpas in! Och i skåpet ligger en massa alpacka ull som ska tvättas och spinnas. Ja jag tror till och med att det finns ospunnen ull till ett par sjalar i skåpet! Jag måste använda det jag har och inte bara köpa. Byteshandel är dock okej ;)

KLÄDER och SKOR: Jag har kläder! Inte i massor just nu men om några kilon ;) så inga nya kläder innan sommaren! Kanske ett par jeans beroende på hur mycket jag sliter på de jag har. Skor har jag också. Jag behöver i och för sig ett par lågskor, men jag tror jag överlever till hösten.

Ja såhär tror jag att jag vill att det ska bli! I december får jag väl göra en sammanställning och se hur jag lyckades!