fredag 13 februari 2009

Nytt och gammalt hos mig :o))

Sakta men säkert håller vi på att fixa till lite här hemma.

Här är våra nya köksgardiner. Tyget köpte jag på Torsåsmarknad sommaren 2007, nu har dom blivit sydda :o)) Till vänster på kortet ser man även delar av vår innätade balkong


För födesledagspengarna köpte jag denna härliga köksklocka. Nackdelen är bara att den tickar...tickar HÖGT!!! Men än så länge kan jag koppla bort det. Jag börjar nog bli vuxen :o)) För så gömde jag tickande klockor för att kunna sova.

Min härliga häxa som jag köpte för mååååånga år sedan. Men jag gillar henne skarpt!!

Även om det inte är påsk så får denna duken ligga på :o)) Jag gillar verkligen färgerna.

I skafferiet som egentligen är ett vitrinskåp ligger också en fin påskduk. Till vänster ser man katternas godisgömma :o)) Den måste vara på avstånd annars så snor både Timotej och Blazian godis *skrattar*

Ny sovrumsgardin i mörklila plysch, det är ett omsytt draperi köpt på Åhlens på rean.

Sängen med vårt fina nya vinröda överkast, våra nya fina glaslampor i rött från IKEA: Kuddarna ska och så få nya kläder i samma tyg som gardinen. Kuddarna är förövrigt inköpta på fyndet på IKEA. Me like IKEA a lot!!

Tyghögarna. När vi åker till Göteborg nästa gång ska vi få ett skåp av syrran. Det tror jag blir kanon :o)) Längst ner ser man ett grå/vitt tyg. Det ska jag klä om kökssoffan och stolarna med. Ett fynd på Åhlens för halva reapriset!!! Åhlens är bra så tillvida att de rear rejält när de väl rear.

Ett inte så bra kort på en del av de svarta bokhyllorna/vitrinskåpen som Palle hade med sig i hemmet. Det är tre massiva delar med en överdel som har glasdörrar *urk* för att överleva allt detta svarta så delade vi upp settet och placerade ut dom i
vardagsrummet. På denna delen plockade vi nyligen bort dörrarna och det blev mycket bra faktiskt! Längst ner till höger står tre glasskålar som går i orange. Det är arvegods från Palles gammelfarbror och dom är så snygga!!
Liten söt Piri-Piri som söker en alldeles egen husse/matte! Så är du intresserad så maila mig! Här kan du läsa lite mer om henne! I bakgrunden ser man vår snygga tvättkorg!! Man blir lite glad när man ser den tycker jag :o))

Mor och son, Pyret och Timotej. Ser ni all snö?
GODIS!!! Pyret är katten med vitt fläck på ryggen brevis henne står Timotej han är blå/grå, och den bruna katten är Blaizan, Timotejs fästmö :o))

5 kommentarer:

Lotta Franzén sa...

Roligt att få smygkika in hos er lite grann ;o) Angående klockans tickande kan det vara så att hörseln och blivit sämre med åldern? Hi, hi ;o)
Hoppas ni hittar ett bra hem till Piri Piri, hör jag något så skickar jag dem till er.
/Lotta

Henrietta sa...

Du har tyvärr rätt Lotta, jag har sämre hörsel numera. Speciellt på höger sida.

Lisa sa...

Å fint pyssel och katter :) härliga tyger skymtas med :)

Evelina sa...

Himla fint! Och himlarns så fin lilla Piri-Piri är, blir alldeles kattsjuk!

joggemia sa...

Tänk att jag sett allt detta Live!!! Ja, förutom de fina gardinerna från Torsås marknad förstås. =) Än en gång...tack för senast!

Kram!