tisdag 17 februari 2009

Vilken rikedom!!!!

Titta vad jag fått idag *hoppar & skuttar* 2 stoooora bitar av detta ljuvliga tyg! Det är Palles mormors från början :o)) Nu ska här sys :o))

Men innan jag syr ska jag berätta lite om tyget..... Min svärmor slänger ALDRIG något, inte min svärfar heller. Palle tvingar jag att slänga :o)) speciellt gamla konstiga saker.
Jag slänger ALLT (eller rättare sagt; jag skänker bort det), min far slänger allt, min mor slänger det mesta och min syster likadant, vi har det liksom i blodet :o)). Det är en mentalitet som är rätt skrämmande faktiskt!
För att återgå till tyget :o)) Det är liksom tur att svärmor inte slänger något, för annars hade jag ju inte haft detta tuffa, läckra retrotyg!!!
När jag sydde en hel del kattsäckar så fick jag 10 meter oblekt bomull som Palles farmor skulle sytt lakan av. Det hade nog legat 20 år, men slänger gör vi inte :o))
Den stora skillnaden tror jag är att svärföräldrarna bor i ett hus som är 100 kvadrat upp och lika mycket till inredd källare, det finns många skrymslen och vrår att förvara på.
Jag bodde innan på 45 kvadrat, hade en lite klädkammare som ända förvaring och fick helt enkelt inte plats. Nu har vi 70 kvadrat och jag slänger inte lika mycket!!

Kan inte vänta tills jag får sy!!!!
Nu börjar jag bli lite bättre

3 kommentarer:

Dolores sa...

Åh jag älskar gamla retrotyger (mest 50-60-tal)! Hoppas svärmorsan har lite mer i gömmorna som du kan få.
Ursnygga påsar förresten! :)
Kram Dolores

á Yeliqa sa...

Åh vilket underbart tyg. Tur att vi alla är olika och att endel har vett att spara :D

Maria sa...

Åh, vilket superläckert tyg!! Jag bara äääälskar brunt och retro!! Du måste ju berätta och visa vad du gör av det!!