måndag 23 november 2009

Sur katt och tradera

Idag har jag börjat göra fint till första advent! Ett fönster är tvättat och en katt ät badad och fönad! Vi ska fira kattens dag på lördag och då ska Blaizan och Timotej med, och då krävs det ett bad!!
Så här snygg blev Timotej ♥ låtsas inte om ögonen
Det är ju synd att säga att han gillar detta underliga påfundet som kallas bad :o)) Eftersom det var längesedan han badade så körde vi stora svängen! Så först fick han en inpackning, för att han inte skulle slicka i sig det satte jag på en tratt och skurade sedan i badrummet :o)). Inpackningen ska egentligen sitta minst 30 minuter och vi brukar väl låta den värka typ 2 minuter. Men idag blev det hela 10 minuter!!
När jag badar själv så sitter jag på golvet som en nakenfis och har honom mellan benen. Först ska han avfettas, sedan schamponeras och sedan balsameras, dvs jag tvättar honom med balsam! Han sjunger väldigt vacker för mig och kryper upp i knät på mig men på det hela taget gick det bra! Jag är ganska snabb med alla olika preparat och sköljer honom ca 10 minuter vilket räcker. Piri-Piri fick man skölja minst 30 minuter och då var det ändå ingen garanti för ett bra resultat *suck*
Många schamponerar flera ggr och sköljer ca 30 minuter!
Idag provade jag att föna honom vilket inte brukar funka så bra. Men idag gick det! Jag tror att det funkade bättre nu när jag var själv. Jag satte honom på en klös och sedan blåste jag på. När jag märkte att han blev alltför orolig så slutade jag och kelade honom innan han fick gå ner. Då blir det jag som bestämmer och inte han. 3 omgångar med fönen blev det.
Jag tror aldrig att han varit så snygg i sin päls som nu! Även om han redan secklat ner kragen!! Tur han inte ska ställas ut!

Jag har en himla massa auktioner ute på tradera bla annat denna snygga kastrull som är helt felfri! Jag har även lagt ut kläder, tyger och några väskor som jag sytt. De är 100 % retro och helt unika :o))

Nu ska jag slänga mig i soffan, för imorgon ska Blaizan badas och fler fönster putsas!

3 kommentarer:

Dolores sa...

Åh vad fin han blev! Man kan riktigt föreställa sig hur mjuk och go den fluffiga pälsen är.
Kram / Dolores

maxell sa...

Sikka procedurer det är med katter ibland alltså. :) Men vackert blir det!

Å vilken cool kastrull. Helt brokig och så, men jag gillar den.

susanne sa...

Kattens dag vill jag gå på! Var är det någonstans?