söndag 6 december 2009

En sockerbagare....

eller kanske rättare sagt en pepparkaksbagare! För i helgen har vi bakat pepparkakor på egen deg för första gången! Jag har allt köpt innan. Vi tom slog på stort och gjorde ett hus!! Fast först så insåg vi att stormen Gudrun dragit fram och sedan att dekoratören, dvs jag, måste gå på LSD eller nåt *skratt* På något sätt så blev taket för kort :o))

Familjen Winell/Bratthammars första hus!!

Här ser man Gudruns framfart :o))

Min älskade pepparkaksbagare ♥♥♥♥

Så här fina blev kakorna, nu redo för ugnen


Jag har en del antika formar som jag tror kommer från mormor. Här ser man bla en utter, i mitten, och en dam uppe till höger. Men favoriten är nog hästen, jag har aldrig sett någon liknande form innan.
Gubbar och grisar
Hjärtan, löv, ruter och annat

Sedan har vi ju de formar som nog ingen blir förvånad över att hitta i min ägo :o)) Kattformar!! Man fick dom ett år när man köpte mjau kattmat. Mina gillar inte mjau men jag köpte 6 burkar eftersom det var kravet *skratt*

Idag har jag varit på besök hos Stina. Jag skulle köpa stenungsbakat bröd av henne som hon bakat i sin bakstuga!! Mjölet hämtar de direkt från kvarnen! Det är en ynnest att få sådant bröd. Hon bjöd på gott kaffe och en fantastiskt trevlig stund som jag hoppas att vi gör om!!
Sedan hade hon något som gjorde mig glad ändå in i hjärteroten; lyckliga pullor :o)) och jag fick köpa ägg från dessa små söta varelser!! Det är en vardagslyx som inte går av för hackor!!

Hoppas ni alla haft en lika underbar helg som jag haft!!

2 kommentarer:

Dolores sa...

Stormen Gudrun! Henrietta on LSD! *skratt* Jag tycker att pepparkakshuset är helt underbart iallafall!
Stora kramar / Dolores

joggemia sa...

Pepparkakshuset blev ju jättefint...trots storm och LSD! =) Härliga pepparkaksformer också...katter har vi inga men däremot kameler, bilar m.m. =)

Kram!