fredag 30 oktober 2009

2 fina kort!

Detta underbara kort låg här hemma när jag kom hem idag! Det är från söta Babsan! Jag blev så otroligt glad för de snälla orden som hon skrev inuti!!!!

Detta kortet fick jag från Malin och det kom med kortswappen. Tack så jätte mycket!!

onsdag 28 oktober 2009

Titta så roligt!!

Lisa på Pinkfriday är så galet duktig! Nu har hon fixat en bokhylla till en robot. Inne i roboten ser man en fin Uggla från Pysslingens!
Det tyckte jag var så himla roligt!!!!

Höstkortswapp

Jag är med i en höstswapp på pyssel.net. Det går ut på att jag skickar 2 kort och fr 2 kort. Detta underbara kort fick jag av ANNAANNA. Jag tycker det är helt galet snyggt!!!

Sedan lite skryt: minus 19.5 kg så snart är första målet avklarat!!!!

måndag 26 oktober 2009

Dumping :o(

Att vara magsäcksopererad betyder även att man ibland dumpar :o(. Dumping kan man få av att man äter för fort, äter för sött, äter för fett eller bara äter.
Jag åt vit kokt fisk med potatis och citronsås. Ingen bra kombo visade det sig. Hua vad jag mått dåligt. Jag dumpar genom att det knyter sig i bröstet och sedan vänder det sig och allt kommer upp igen :o(( Vissa blir trötta och måste springa på toa.
Jag är medlem på 2 forum för magsäcksopade och det visade sig att jag inte är den första som dumpar på vit fisk. Lax gick bus bra!
Så nu har det gått 3 timmar och jag börjar äntligen må som en människa igen! Och tur är väl det då kattvakten med flickvän kommer på födelsedagskaffe idag!
Min älskade Palle fyller ju år idag!! Hipp hipp hurra!
Igår hade vi släkten på kalas och han fick underbara blommor och pengar till en rakapparat. Jag fick en orkidé av hans moster som en liten uppvaktning efter operationen.

Eftersom vi hade kalas igår blev det inte att vi firade vår 6 årsdag. Det finns inte många fördelar med att träffas dagen innan Palles födelsedag :o)) Jag kom ihåg och Palle glömde, vi brukar glömma båda två iof :o)) Den ända fördelen är att det är lätt att komma ihåg hur många år det är!

Nu ska jag ut och hämta hans paket från mamma på posten!

fredag 23 oktober 2009

Lax är mumma gott!

Idag har jag ätit mat! Ja jag äter ju mat varje dag men idag var det inte soppa utan lax, potatis och citronsås, mmmmmmmmm så gott det var *skrattar* Hela måltiden tog 40 minuter och det gick verkligen jätte bra! Jag har varit lie orolig för att det kanske skulle fastna eller böka på annat sätt, men icke! Man får inte dricka efteråt för då åker maten för snabbt ut i tarmen och man kan man illa och kräkas. Det var jobbigt! Så nu dricker jag massor i stället!

Efter maten gick jag ut och kollade lite i affärer, jag vill hitta ett läckert armand med berlocker och annat skojsigt, men det fanns inget. Jag får leta vidare. När jag var ute så hämtade jag mitt paket från Allers, denna boken var det och en vinst! Alltid trevligt att vinna och det var ju en bra bok för mig som är intresserad av mat.

I morse var jag och fixade mina naglar! I samråd med nagelteknologen så förstärkte jag mina egna med gel. Så om jag vill kan jag använda färgat nagellack. Fransk manikyr är sådär tycker jag. Men naglarna blev tjusiga iaf!!
Ha en skön hösthelg!!
Ps. Minus 18.5 kg är det nu *iiiiiiiiiiiii* vad det är roligt :o))

tisdag 20 oktober 2009

Sverige är fantastiskt!!

Ja vi lever verkligen i ett fantastiskt land! Jag fick räkningen för min sjukhusvistelse i går. 240 kr gick hela kalaset på! Inte klokt så billigt!! Då opererades jag, låg på uppvaket, övervakningen och på avdelning. måndag till torsdag låg jag inne och det kostar bara 240 kr!
Tänk om vi haft privat vård och jag haft en dålig försäkring eller ingen försäkring alls, vill inte ens tänka på hur dyrt det hade blivit!

På fredag ska jag äntligen få gå över till purémat. Allt ska mosas men det är ju roligare än dessa tråkiga soppor! Minus 18 kg är det nu och neråt går det *jippi*

fredag 16 oktober 2009

Så fiiiiin!!!!!!!!!!!!!!!

Idag har jag varit hemma 1 vecka efter operationen. Det går bara bättre och bättre med mat och vätska och jag ser faktiskt framemot middagen :o)) Färdiga soppor smakar urk medans egenkokta enligt dietistens recept smakar mumma!
Jag får mer och mer krafter och på måndag ska stygnen tas! Så skönt!!! Det kliar så jag håller på att bli tokig!
Idag så vägde jag mig och minus 17.1 kg är det nu!!!! Sedan när jag var på stan så hittade jag denna helt underbara handväska *kär* efter lite konsultation med sambon så är det nu min minus 20 kg present! De hade bara denna så jag vågade inte vänta :o)) Det fanns knallröd, turkos och svart också, men jag tror att den lila passar bra till min bruna jacka, som jag kan ha igen *iiiiiiiiiii* den har legat en säsong i garderoben.
Märket är Marahani of Tirapunji, http://www.tirapunji.com/. Ja jag är helt såld på denna underbara lilla sak :o))

Ha en skön helg! Själv ska jag kika på bilar imorgon *mutter, mutter* men så är det ju ibland :o))

lördag 10 oktober 2009

Jag blir bortskämd!

Det är inte klokt vad bortskämt jag blir nu under min konvalescens! Folk ringer och mailar och ja jag känner mig som en prinsessa ♥♥ Blommor och presenter har jag också fått!

Denna underbara bukett budade underbara Carro till mig ♥
Detta fina kort med godsaker kom från Dolores i fredags. Blommorna luktar karameller :o))

Palles morbror och moster från Norge lämnade denna grupp innan de for hem igen! Jag hann bara träffa dem som hastigast iom open
Flickorna från Viktdropp-forumet kom med denna under bara kattkalender ♥

Nu har jag varit hemma i 2 dagar och idag är det riktigt bra! Igår blev det skit!! Jag åt för mycket och för snabbt så det kom i retur. Men det stillade sig så jag fick i mig 2 portioner med hemkokt kycklingsoppa *mumma gott* Tyvärr är jag just nu väldigt doftkänslig, antagligen för att jag mår lite illa så Palle kokade färdigt soppan och jag stod och djupandades på Balkongen :o)) Det hjälper faktiskt! 1 dl soppa tar ca 1 timma att äta, då värmer jag det 1 gång extra. Målet är 30 minuter. Men just nu äter jag verkligen långsamt eftersom jag är livrädd för bakslag!
Strax ska vi till svärföräldrarna med en blomma som tack för att de kört mig till och från sjukhuset när Palle jobbat! Min söta Palle som är värre än en hönsmamma ♥♥♥ han pysslar om mig så om han inte passar sig blir det en vana :o))

torsdag 8 oktober 2009

Jag är hemma!

Men ganska trött! Jag har inte vilat idag och det får jag betala för nu! Så nu ska jag krama kudden så får Palle väcka mig vid 22 tiden för jag behöver ha i mig mer vätska.

Men allt har gått bra och jag vill tacka er för att ni tänker på mig!

Puss och Kram ♥♥♥

söndag 4 oktober 2009

Bara timmar kvar!!!!

Imorgon vid denna tiden ligger jag på operationsbordet och sambon bitar av sig fingrarna. Han är så nervös mendan jag än så länge är cool :o)) Det ska bli så skönt att det äntligen blir av. Minus 12 kg är det nu och mer ska det ju bli :o))
Om allt går enligt planerna så kommer jag hem på torsdag och på fredag har Palle semester. Då ska vi göra lite små ärenden, det gäller ju att komma igång!
Palle kommer även besöka mig på tisdag och onsdag. Första dagen får jag inte ha några besök. Det känns tryggt att vara så länge på sjukhuset. För händer det något brukar det vara på dag 2 eller 3 och då finns det ju personal som kan ta hand om mig :o))


Glöm nu inte att gå in på Pysslingens Butik, 25 % av allt sålt går till Rosa Bandet!!!

torsdag 1 oktober 2009

Rosa Bandet

Denna text har jag skrivit på min hantverksblogg www.pysslingens.blogspot.com så välkommen in!!

På mitt favvoforum pyssel.net samlar vi varje oktober in pengar till Rosa Bandet. Vi gör detta genom att ha auktioner varje dag. Sakerna till auktionerna har vi medlemmar och butiker skänkt.
Det är tyvärr en tråkig anledning till att insamlingen startade, en forummedlem avled i bröstcancer :o( I år har ytterligare en medlem avlidit. En medlem kämpar i detta nu mot bröstcanern och en har blivit frisk.
Så varenda krona som vi kan samla in är guld värd!!Som en del i detta kommer jag att skänka 25 % av alla intäkterna i oktober månad!!! Så om du handlar så skänker jag så hjälps vi åt att samla in en himla massa pengar! Den som handlar för 500 kr eller mer får en kod som berättigar till ett fraktfritt köp tom 31/12 kl 23.59. Kanske du hittar några julklappar här? Den där extra speciella klappen som man vill hitta till de som betyder lite extra ♥

Tack för att du hjälper till att skänka pengar till Rosa Bandet!!!