måndag 31 oktober 2011

Nu kör vi!

Idag startar Pysselstafetten som kommer tipsa om roliga pyssel varje dag tom 11/12.Den 26/11 kommer mitt bidrag! Jag håller på att förbereda för fullt :o))
HÄR hittar ni allt ni behöver veta!

söndag 30 oktober 2011

Pulsvärmare

Jag har precis stickat färdigt mina första pulsvärmare! Med små virkade blommor tycker jag de blev riktigt bra

Auktion till förmån för Rosa Bandet

Just nu pågår det en auktion på pyssel.net där man kan vinna denna stickade väskan som är fodrad med bomullstyg. Jag har stickat och skänkt! Passa på för auktionen går ut kl 20.00 idag.Även om man inte är medlem kan man buda på auktionerna! Här hittar man auktionen.

lördag 29 oktober 2011

♥♥lördagsmys ♥♥

Tyvärr behöll inte maken sina förkylningsbaciller utan delade med sig av dom! Så imorse vaknade jag jätte tidig och redan vid 8 satt jag med en kaffelatte och 2 mysiga tidningar!
Det är vardagslyx på hög nivå!

fredag 28 oktober 2011

Makens nya mössa!

Jag har virkat en mössa till maken, det är mönstret till OS-mössan fast i andra färger. Den var otroligt snabb virkad sånt gillar jag! Rätt snygg blev den med :o))

torsdag 27 oktober 2011

Leverans till Stickhjälpen och Hjälpstickan!

Igår skickade jag 2 paket vars innehåll förhoppningsvis ska värma både en hemlös och små barn.

En virkad filt, en liten sydd tröja och några halsdukar/haklappar hoppas jag ska hjälpa till i Lettland via Stickhjälpen
Halsduken och sjalen gick till Hjälpstickans filial i Kristianstad

Dessa fina stickade plagg har Marias mamma skänk till Stickhjälpen. Visst är koftan och tröjan helt bedårande!



tisdag 25 oktober 2011

Idag för 8 år sedan..........

.....väntade jag på att få träffa den där trevliga människan på riktigt som jag bara pratat med i telefon innan ♥♥♥ Jag var så himla nervös men det behövde jag ju inte vara för det klickade direkt!Nu har vi varit gifta i 1½ år och jag älskar honom bara mer och mer för var dag som går! Även om han kan reta en till vansinne ibland så överväger de goda sidorna :o))

Vi ska fira imorgon för då fyller han även år! Om han nu är friskare för han har åkt på en riktigt illa förkylning

Puss på dig Pallemannen ♥♥♥

måndag 24 oktober 2011

Jag vann!!

Jag brukar skicka in till olika tävlingar, för om man inte prövar kan man ju inte vinna! Denna gången tävlade jag tidningen 101 idéer Och titta! Jag vann! En fin bok med massor av mönster och även tyg till väskan på framsidan.Jag vann i juli men först boken kom bort på posten! Ni vet posten som gör reklam för att det är säkert att skicka med dom! Ni kan gissa vad jag tycker om den reklamen! Falsk marknadsföring! För det stämmer inte.
Efter maila fram och tillbaka så kom boken rekommenderat, jag fick även en jätte fin broderibok av Karin Holmber, den kom som lite plåster på såren. Sånt gillar vi :o))

söndag 23 oktober 2011

Sockgarnsbyte!

Jag är ju med i Stickameras sockgarnsbyte och nu börjar mitt paket bli redo att skickas! Sedan får man sitta och vänta och hoppas att posten levererar det som de ska! Tyvärr finns det ju inga garantier på det trots postens nya reklam! Medans jag väntar kan jag gå in på stickameras galleri och se bilder på andras byten! Det är precis lika roligt som att få eget paket!

lördag 22 oktober 2011

Kattutställning!

Idag har vi varit på Calmare Kattklubbs KM och sålt lite hantverk. Även om våra katter pensionerat sig från utställningar tycker vi det är skoj att komma ut och träffa andra kattnördar :o))

Vi hade gott om plats för alla saker. Konstigt nog så utökar jag sortimentet för varje gång vi är ute :o))
Färgglad försäljerska !
Närbild på mitt "nya" hår som är hennafärgat och på min nya tröja som jag sytt alldeles själv!!!
Goa Lotta som har Tassoteket, där man kan trimma både hund och katt.
Det var en otroligt rolig dag som gick jätte fort! Ofta kan kattutställningar bli lite långtråkiga men är man som vi bara ute 2 ggr per år så går det fort som vinden :o)) Nu har jag fått mig en kaffe latte och sedan är det soffan som hägrar!

torsdag 20 oktober 2011

Bra i vardagen

En sak som är roligt ned att jag lärt mig virka är att jag kan göra saker som underlättar för mig i vardagen. Som denna käcka Tvål-Lapp. Vårt handfat är lite sluttande och även skålat där jag vill ha en tvålkopp. Så tvålkopp funkar inte och utan så glider tvålen ner. Men nu har vi inte de problemen iom att jag virkat en Tvål-Lapp :o))Eller som denna lilla påse, även den är en himla käck uppfinning :o)) Jag har ju sytt egna flanellrondeller av tyg som blir över efter bindorna. Men de små rackarna flyr ju i tvätten men nu är de alla samlade :o)) Här ser man också en del av girlangen som jag virkade förra året. Rätt fin tycker jag!
Jag stickar även en halsduk som förhoppningsvis ska värma någon behövande i Kristianstad. Det är via Hjälpstickan som har en filial i just Kristianstad.
Palle säger att jag har snuskig fantasi när jag säger vad jag tycker stickningen ser ut som just nu :o))

Om ni undrar varför allt är så käckt hela tiden så är det nog så för att jag är Göteborgare i själ och hjärta! Trots dryga 7 år i Karlskrona. Och i Göteborg bor ju en himla massa käcka människor :o))

onsdag 19 oktober 2011

På första parkett!

Blaizan är vår lilla tjej, vår clown. Hon som inte blir "vuxen" fast hon är 5 år. Hon leker som en kattunge och är så himla nyfiken :o)) Nu hittar jag henne allt som oftast sittandes på köksbordet. Hon har bästa liveshowen där med alla blad som blåser omkring.Ibland måste man spana lite extra :o)) Roligast är nu när bladen fastnar i spindelnätet på utsidan!
Lite stökigt i köket är tyvärr ingen ovanlighet. Jag plockar ofta, men inte jämt, för jag säger som en av tanterna på stickcafét: om man struntar i att damsuga så hinner man sticka ett varv till! Kajsa på ca 70 år har fattat det hela precis :o))

tisdag 18 oktober 2011

Mönster på virkade bröstvårtor upphittat!

Vilken nyhet! Så smart jag känner mig som kom på att jag kunde söka på nätet! Ibland verkar inte alla hästarna vara hemma :o)). Krimskrams vill inte att man publicerar hennes mönster men man får ju länka! HÄR hittar du mönstret !

söndag 16 oktober 2011

Ytterligare en väska

Denna gången blev det en marimekkoväska

Nysydd väska med läckra katter!

Kan bli din om du kikar HÄR

Underbara söndag!

Jag älskar lediga söndagar! Dagar då man bara tar dagen som den kommer! Just nu visar sig Karlskrona från sin bästa sida med sol och vindstilla. Efter en slapp morgon packade vi ner fika och promenerade mot Saltöbadet.
Palle bär vår goda fika!

Vacker utsikt över Saltö.

Färgglada jag i min nya jacka som jag faktiskt sytt själv! Behöver jag säga att jag känner mig lite mallig??

Utsikten när vi fikade.

Vi hade sol och lä! Så underbart!

En sneseglare :o))

Här är vi med igen :o))

Här ser man Björkholmen. Kranen står på Palles jobb och till höger om den ute på udden brukar vi ju fika :o)) Så nu vet ni det!

lördag 15 oktober 2011

Vad man kan använda snoddarna till!

Det är inte lätt att ta vettiga kort på sig själv! Men vad gör man när man får frågan hur man använder snoddarna ? Jo man får ju visa! Så blunda för smilfinken och koncentrera er på snodden runt halsen!

torsdag 13 oktober 2011

Nya virkade snoddar

Virknålen jobbar ihärdigt vidare :o)) Här är min nya snodd i underbara färger. Orange, lime och turkos ♥ Maken är dock inte lika imponerad :o)) Han gillar inte färg!Snoddar virkade i ekologiska bomullsgarner. Finns till försäljning på LotusEco.

onsdag 12 oktober 2011

Tillökning i tygskåpet!

Kan man bli annat än glad när man kommer in på en loppis och ser detta härliga tyg i hyllan? Tror inte det va :o))

GiveAway hos MamaLola

Jag hoppas att det är just jag som vinner detta läckra paket! Pröva lyckan du med!

måndag 10 oktober 2011

Pysslat i helgen!

Det är inte många dagar i veckan som förblir pysselfria. Så även i helgen har jag pysslat. Korten är en beställning där jag hoppas mottagaren blir lika nöjd som jag blev.
En börs i mitt favorittyg! Jag tycker det rosa och det vita blir så läckert!
Och ytterligare ett lapptäcke är klart. Denna gången går det i blått och heter Napoleon.
Tanken är att jag ska döpa lapptäckena till alla möjlig härliga gamla namn som man inte hör så ofta. I alla fall hör inte jag dom. Men när jag jobbade inom äldreomsorgen så hade de gamla alla möjliga härliga namn och framför allt då andra namn :o))

söndag 9 oktober 2011

Tuttar, pattar, brön, rattar, bröst.....

ja kärt barn har många namn :o)) Nu i oktober är ju brösten extra mycket i fokus iom Rosa Bandet. I min hall möts man av detta, en hel skål med härliga bröstvårtor!Jag fick hjälp att virka dessa för några år sedan, det var då jag inte kunde virka själv och även om Krimskrams, som hon hette i cyberrymden, la ut mönstret skrev jag inte ner det! Hur korkad får man vara på en skala??
Därför blev jag riktigt glad när jag såg att Pysselkiise hade gjort ett mönster på just virkade tuttar och lagt ut på sin blogg. För nu kan jag ju virka flera, eftersom jag lärt mig virka! Det är ju hur bra som helst!!

lördag 8 oktober 2011

Problem med att kommentera!

Jag tror att jag blir helt galen på Blogger! Jag kan inte kommentera! På vissa bloggar som har ett speciell kommentatorsfält tar bort min kommentar när jag klickar på "välj konto" jag väljer då googlekonto, tror jag iaf, och klickar på kommentera, och vips BORTA!
Så himla irriterande! Jag ser ju hur andra kan kommentera men inte jag! Och jag vet att andra har problem också. Någon gång funkar det för mig men senaste 1½ veckan har varit hopplös!

HJÄLP!!!!!!!!!!!!!! Någon som vet hur jag löser problemet??

Fick hjälp av Inkan som berättade att det kunde funka med Firefox, och det gjorde det!! Tack Inkan!

fredag 7 oktober 2011

Virkad accessoar!

Jag har virkat en accessoar! Lustigt namn med lustig stavning! Men jag vet inte riktigt vad jag ska kalla snodden jag gjort. Man kan ha den som halsband, sjal eller vad man vill. Men man ska ha den runt halsen hade jag tänkt mig :o))

Fina presenter!

Häromdagen kom det ett spännande paket från Danmark! Jag svara på undersökningar via YouGov och som tack får man beställa fina saker när poängen räcker! Jag som är helt galen i burkar kunde ju inte låta bli att beställa denna tjusiga ask! Så fin och vilken god choklad!
Poängen räckte även till en käck picknickkorg! Tills vi ska picknicka oss nästa gång kommer det göra sig i pysselhörnet!Om du också vill svara på frågor och få fina saker så följ länken!

tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullensdag firar vi idag!

Idag har jag verkligen firat kanelbullens lov! På stickcafét bjöd "stickfröken" på en smaskig kanelbulle och när jag kom hem bakade jag egna!
Så härt fint och färgglatt dukade vi kaffebordet idag.

Gårdagens monsterbullar på fina rosbrickan ♥


Dagens smaskiga kanelbullar

Jag är ju onekligen lite tetig som inte fattat hur skojsigt det är att baka bullar :o)) Att det skulle ta 38 år :o))