fredag 31 oktober 2008

Ny gamla alster

Jag tror inte jag visat denna layouten det är till deltävling 3 i Brunkullans tävling. Jag är mycket nöjd! Gillar speciellt färgställningen.

Jag har ju glömt att visa sista layouten i Brunkullans tävling. Man kunde köpa ett tävlingskitt och det var helt underbart!! Så här blev resultatet. Är vi inte söta :o))

Höstmys!

Jag har blivit en riktig fryslort! Har alltid varit varm men nu fryser jag ofta här hemma. Det har tyvärr inte smittat av sig ute. Jag kan fortfarande inte ha mer än en tunn långärmad under jackan utan att nästan dö av värmeslag, det som finns så många snygga koftor.... Just nu har jag tagit på mig min munkjacka och dricker en kopp varm choklad, mmmm så gott :o)) Idag ska jag bara mysa och pyssla. Egentligen skulle jag till tandläkaren men jag avbokade tiden när det skulle bli dåligt väder. Har ingen som helst lust att kuska runt på bussar i regn och blåsstorm!

Ha det så gott!

torsdag 30 oktober 2008

Det finns alltid två sanningar.....

Det är konstigt hur vi upplever saker olika. Jag brukar säga att det finns alltid två sanningar och givetvis är min det mest riktiga :o)) Jag har en person i min yttre krets som jag så här med facit på hand önskar att jag aldrig lärt känna. Det började så bra och jag kände mig sedd och jag fick något roligt att göra. Det slutade med att Palle sa: "Kan du inte sluta där snart för du är så arg hela tiden". Jag blev utnyttjad och tyvärr även Palle. Jag har många gånger svårt att säga ifrån utan vänder ilskan inåt, inte så sunt. Men den här personen gick jag inte på min magkänsla något som jag idag bittert ångrar. Att manipulera, prata så att man själv är viktig och förminskar andra genom att dom inte förstår vad som sägs är något av det fulaste jag vet! Det är mitt ansvar att andra förstår vad jag säger!
Personen i min yttre krets har jag bestämt att jag ska sluta bry mig om! Vill dom vara så korkade och ignoranta som dom är så är det upp till dom! Jag har gjort allt jag kan. Det ända som retar mig fortfarande är att dom fortsätter utnyttja folks goda vilja på ett ganska maskerat sätt. Men även det börjar sjunka till röva så det försvinner snart :o)) Jag har påmints nyligen av en sk diskussion vi haft.
Personens sanning om allt är definitivt inte samma som min! För denna personen gör ju inget fel.

Nyligen har jag återigen kommit till insikt om att sanningar inte alltid är den samma för två människor. Jag har blivit kallad spion och inte att lita på. Personen som uttryckte detta trodde att jag skulle springa runt och skvallra om vad som stod i bloggen, precis som att jag och mina vänner inte har viktigare saker att diskutera än personens vara eller inte vara. Men jag tror att min sanning är den riktiga och att personen ifråga själv kommer att drabbas värst av vad som hänt. För jag sover gott och kan rakryggad säga att nej, jag spionerade inte!

Det är viktigt att komma ihåg att allt inte är svart eller vitt. Givetvis inser jag att min sanning inte alltid är den rätta även om jag anser det. Men i dessa två fall ovan så är min sanning det rätta :o)) För så dum som ovanstående vill jag då rakt inte bli! Då lovar jag att ni får klubba ner mig med era sanningar :o))



Idag minns vi även brandoffren i Göteborg! 10 år har gott sedan jag stod inne på ett rum och gjorde morgontoalett på en dam när dom på radion sa att 63 unga hade omkommit. Så påtagligt det blev när dom hämtade filtar hos oss och mat från köket. Jag är glad att jag ingen kände som var där.

Sov gott!

onsdag 29 oktober 2008

Här var det lugnt......

Just nu händer det inte så mycket. I helgen som var firade vi Palles 35-års dag! Han fick så mycket fint att han var alldeles stumt :o) så roligt tycker jag! Pappa var här och snäll som han är så köpte han en jacka till mig *tack igen* Det var en viss köttbullevarning på min gamla, jag kan inte fatta att kläderna kan krympa så i garderoben? Någon som varit med om samma fenomen???
Det blev inte så mycket promenader som jag hoppats på, medicinen för foten knäckte den lilla magen i stället, man kan inte promenera om man måste ränna på dass hela dagarna! Så det är bara att bita ihop och knata på! Jag har köpt nya fula gympadojjor i alla fall :o)) Heldämpade och bra för foten men ack så tråkiga :o(( Hur roligt är det att klampa fram när man vill glida fram i snygga små nätta dojjor????
Jag pysslar inte så mycket just nu utan syr kattsäckar istället. En gjord och tre kvar. Sedan ska jag inte sy några fler utan möjligtvis för husbehov.

Ha en bra dag!!

fredag 24 oktober 2008

JAG VANN !!!!!

& blev 1425 kr fattigare :o)) Fast det säger vi inte! Jag vann ett paket från Kortmakaren på pyssel.nets Rosa Bandet auktion, så nu har jag skänk en rejäl slant och känner mig nöjd!! Förra året hade jag inte råd att skänka så mycket så nu känns det bra i hjärtat!



Puss på er!

Jag är naiv och oförstörd......

Ibland undrar jag om jag är helt ensam om att inte fatta sexanspelningar *suck* läste i Mysmaskens blogg om en översättning hon gjorde där hon inte ville tappa poängen med ordet cherry = slang för oskuld. Hade jag ingen aning om :o)) då kommer det en kommentar om att låten "Plocka körsbär i min trädgård" skulle vara anspelningar på sex och kärlek! Hade ingen aning om det heller! Jag fattar aldrig sådant *skratt*

Så vid 35 års ålder och sambo är jag fortfarande alldeles för naiv för mitt eget bästa!

onsdag 22 oktober 2008

Pengar skänkta till Rosa Bandet

Nu har jag sålt 5 kattsäckar på pyssel.net vilket har gett 125 kr till Rosa Bandet. Jag har köpt en ur söt gammal hÄngel som sitter på en smällkaramell för 230 kr och jag har budat hem ett pysselpaket från Brunkullan för 550 kr. Jag har även lagt bud på ett enormt pysselpaket från Kortmakaren. Det går ut på fredagkväll så det får jag bevaka noggrant
På POG gjorde vi julkort som ska lottas ut.
Många bäckar små ger en himla massa pengar till forskningen! På pyssel.net har vi en medlem som just nu genomgår behandling mot bröstcancer, så det känns extra viktigt att skänka pengar!
Skrotboken har vi en artikel om bröstcancer. Gå gärna in där och läs!

GLÖM INTE ATT KOLLA ERA BRÖST FLICKOR!!!!!!!

måndag 20 oktober 2008

POG - en upplevelse!!

Vilken härlig helg det varit! 50 galna och goa pysslingar under samma tak! Helt underbart :o)) Jag har skapat lite, shoppat mycket, skrattat ännu mer och bara njutit i massor! Så roligt att få ansikten och röster till dom man pratat med så länge.

Jag har laddat upp lite i fel ordning men det får ni ta!

På fredagen skapade jag ett alster som kan beskådas i Skrotboken, klicka på bannern för att se mera :o))
Jag delade rum med Chruss vilket passade utmärkt då vi kunde kuckilura om vårt hemliga projekt, dvs Skrotboken.

Jag gjorde även en layout till We Dare You som handlade om mitt humör, fort arg och lika fort glad igen!

Vi kommer att auktionera ut julkort till förmån för Rosa Bandet, detta är mitt bidrag som har avsevärt bättre färger i verkligheten!

Piri-Piri och Pyret vaktar min väska! I den stora är det pyssel och i den lilla kläder!
Vixxan och halva Chruss. Det är min något kaosartade pysselplats som syns främst

Trollmor och Vixxan, två härliga pysslingar :o))

Här skapar vi för fullt!

Denna helgen har gått alldeles för fort! Allt har varit toppen, bra vandrarhem, bra lokaler att pyssla i. Kanon god mat och mycket utlotytningar! Kan inte bli bättre. Här hos Sayurii kan ni se mer bilder.

Jag är så stolt!!!!!

Jag har ju viskat om en hemlighet under en tid och nu får jag avslöja den! Jag är DT medlem i Skrotboken *hoppar & skuttar av glädje*
Kolla in själv så får ni se vad det är!

tisdag 14 oktober 2008

Jag kanske är galen?

Ja inte vet jag men om ni ser en kvinna som promenerar med något vilt i blicken så är det bara jag! Ni kan mao vara lugna :o)) Jag har fått dikoflenak till mina arma fötter så nu djävlar ska det motioneras!!! Jag har en hälsporre som gör all gång till ett rent helvete och eftersom jag är väl bolstrad så blir det inte bättre :o)) Men min tanke var att inte ont = motion = viktminskning?? Får väl bättre flås om inte annat :o))

Ha det så skönt!

Tävlingsbidrag

Tre bidrag fick jag gjort under veckan till InkyWings tävlingar

Här skulle man följa en skiss

Ett höstigt kort med hönor som stickar en halsduk

Och ett grattiskort.

måndag 13 oktober 2008

Halloween buu

Snart är det Halloween! Jag har inte varit så förtjust i Halloween innan men tycker att det är lite roligt i år :o)) Så lite kort blir det allt.
Egentligen är det ett mörklila papper men det ville inte bli så på kort. Dom stora spindlarna har jag köpt på Hemköp och fladdermössen kommer från Sykompaniet dom var med i deras kortmakeri paket som jag verkligen kan rekommendera!

Pumpan är egentligen ett spelkort! Givetvis köpt från USA enbart för att ha som dekoration på kort :o))

Trick or treat är väl det vi förknippar allra mest med Halloween. En liten hondjävul från hÄnglar.

Snart är det POG!!!!!!!!! På fredag morgon åker jag!

söndag 12 oktober 2008

Nytt en massa nytt!

Jag måste erkänna att jag varit dålig på att uppdatera det sista *skämms* men det beror på ett hemligt uppdrag + att jag tävlat en del. När man tävlar får man i regel inte visa sina allster på ett tag.

Här är ett bidrag till Brunkullan
Ett kort som firar kanelbullens dag 4 oktober

Mitt underbara paket från min hemlige vän på pyssel.net. Det står en etta på kortet.....
Ytterligare tävlingskort till Brunkullan
Höst/Halloween kort till Brunkullan. Jag gillar speciellt spindeln :o))
Veckans LO till We Dare You tävlingen. Det skulle handla om pinsamheter. Om folk inte skämms själva så gör jag det åt dom :o))

Om en vecka så öser vi för fullt på POG!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Årets häftigaste händelse :o)) 50 galna pysslingar i samma lokal i 3 dagar, kan det bli bättre? Tror inte det.
Nu ska jag nana kudden Godnatt!

måndag 6 oktober 2008

Nya kort + WDY oktober

Äntligen så kom We Dare You kittet för oktober!! Mycket härligt att skapa med :o))

Mina tuffa tanter är med i en kort tävling på Brunkullan. Även om man inte varit med från början kan man delta i små tävlingarna. Här skulle man använda samma papper och samma stämplar. Fast olika teman. På mitten kortet har jag bara vänt på det mönstrade pappret.



Ett beställningskort som födelsedags barnet fått. Penny Black har så mycket roliga stämplar!!
Ytterligare ett beställningskort

lördag 4 oktober 2008

Vinn vackra lintrasor

Besök denna sidan och få chansen att vinna fina trsor i lin.

Nu har jag sockrat min äppledricka men jag vet inte vad jag ska tro. Den har drag av äpplecidervinäger. Så svärförldrarna får 2 flaskor så får vi se om vi dricker upp den tredje.

fredag 3 oktober 2008

Idag är jag trött!

Jösses Amalia vad jag har gnott idag! Tvättat 10 maskiner med tvätt, inte bara kläder givetvis utan mattor, täcken och kuddar. Så skönt. Sedan har jag dammsugat, diskat och skurat på dass. Nu är jag helt slut! Egentligen skulle jag baka också men jag struntade i det :o))
När man öppnar ytterdörren känner man att det lucktar lite äpplesött. Jag har äppledricka under tillverkning enligt detta receptet hoppas det blir gott! Imorgon blir det äpplekaka med vaniljsås, ska även koka äpplemos. Det är första gången på dom 4 år jag bott här som svärföräldrarnas äppleträd ger mycket frukt. Så nu syltas och saftas det!
Nu ska jag tävla på InkyWings forum, gör det du med vettja! Alla priser lottas ut så alla har precis lika stor chans att vinna. Den sortens tävlingar diggar jag!!!

torsdag 2 oktober 2008

Rosa Bandet

pyssel.net samlar vi varje år in pengar till Rosa Bandet. Detta gör vi bla för hedra och minnas en medlem som inte finns längre pga av bröstcancer. Vi stödjer även en annan medlem som just nu genomgår behandlig mot bröstcancer.
Det pågår auktioner under hela oktober. Även om man inte är medlem kan man se insamlingstråden och vill man bjuda så följer man instruktionerna. Eller så kan jag hjälpa till om det inte funkar.
Jag kommer att sälja kattsäckar där en del går till Rosa Bandet och bjuda på alla fina auktioner :o))

Stöd min insamling på Rosa Bandet

onsdag 1 oktober 2008

Utmanad

Jag blev utmanad av Lina

Vilken mat äter du ofta? Spagetti och köttfärssås är snabbt och gott.

När du är på kalas, är du den person som sitter eller du hjälper till att duka av? Hjälper alltid till

Var sitter du helst när du bloggar? I datahallen

Köper du ofta Triss?Nej, nästan aldrig.

Vilket land eller stad har varit din bästa semester?Hm, jag vet faktiskt inte riktigt… Är inte så berest precis.

Vilken TV-kanal tittar du på mest? Just nu 3:an